Dag 540-549 (27 april t/m 6 mei 2012) Meivakantie

De afgelopen week hadden de meiden vakantie en er stonden wat leuke dingen op het programma. Uiteraard Koninginnedag, maar ook een uitje naar de Apenheul.

Helaas was Xena nog steeds verkouden, benauwd en sliep slecht, dus hebben wij overlegd met de oncologe en zijn wij zondag nog naar het VU gegaan om naar haar longen te laten luisteren. Gelukkig waren haar longen schoon, dus het vermoeden was dat het om een virus ging. Later die week is in het Kennemer Gasthuis, toen zij haar chemo kreeg, nogmaals geluisterd en wederom waren haar longen schoon. Omdat zij geen neusspray meer mag (dit mag je namelijk niet langer dan een week gebruiken en Xena deze al twee weken gebruikte, oeps) was er weinig aan te doen, behalve stomen. Het is blijkbaar een hardnekkig virus want nog steeds is zij niet volledig van haar verkoudheid af.

Maandag was het Koninginnedag en voor slagerij Van Haaster in de Velserbroek mochten wij een kraam neerzetten. Deze kraam was beschikbaar gesteld door Marktkramenverhuur Kennemerland, echt helemaal top.  Om vijf uur waren wij al aanwezig, gelukkig hadden wij hulp van Karin en Harry en later ook Sandra (moeder van Casper), om de kraam te versieren en alle spulletjes uit te stallen. Ik moet zeggen dat het er erg gelikt uitzag, een echte eyecatcher. Rond achter uur kwam mijn nicht Esther en wat later ook Jeanine om te helpen met verkopen. Vanaf een uur of tien begon het echt wel druk te worden en moesten we hard werken. Jeanine sprak elke man aan om loten te kopen voor marcelforkika.nl en Esther en ik waren voor de kikaberen , polsbandjes en winkelwagenmuntjes. Het is overigens nog opvallend hoeveel mensen niet eens het fatsoen hebben om even te kijken of om iets terug te zeggen. Ik kan uiteraard niet in ieders portemonnee kijken, maar als je aangesproken wordt, kun je op zijn minst even vriendelijk teruglachen of nee dank je zeggen. Gelukkig waren de meeste mensen wel heel vriendelijk en bereid om tot een aankoop over te gaan of een donatie in de collectebus te stoppen. Vooral de polsbandjes gingen heel snel, het is natuurlijk ook een onmisbaar item als je er hip uit wilt zien, zeker gezien het EK en de Olympische Spelen.

Onze kraam op de Koninginnedag

 Ontroerend waren de reacties van kleine kinderen, die van hun eigen geld iets kochten en dan zeiden want het is toch voor zieke kindjes. Deze kids komen er wel, die hebben hun hart op de goede plek.

Xena heeft overigens flink wat ‘schaammomenten’ gekend die dag. Zeker toen ik achter de burgemeester aanholde, die zomaar aan mijn aandacht was ontglipt. Gelukkig kon hij toch nog even tijd vrijmaken en heeft hij zelfs een lot gekocht.

Onze Burgemeester

Onze burgemeester

In de Velserbroek is de Koninginnemarkt rond 12 uur wel afgelopen, dus om 13 uur waren we weer ingepakt. Thuis hebben we samen met Karin, Harry en Reinette de inkomsten geteld. Vriendin Isabel had rommeltjes verkocht en heeft de opbrengst eerlijk verdeeld, 1/3 voor haar reisje naar Londen, 1/3 voor Xena’s wensenpot en 1/3 voor Kika. Dat was dus al de eerste 50 euro, later kwam daar nog 225 euro voor de verkoop van polsbandjes, winkelwagenmuntjes, cupcakes en donaties bij. Voor 400 euro hebben we aan beren verkocht en Marcel heeft 350 euro opgehaald voor zijn loterij/Marcelforkika.nl. In totaal dus voor ruim € 1.000,– voor kika. Een geweldige opbrengst, wat het vroege opstaan meer dan waard was.

Het was die dag heerlijk weer, dus later in de tuin nog een paar uur gezeten.

Er zijn overigens nog voldoende kikaberen, sleutelhangers, winkelwagenmuntjes en polsbandjes verkrijgbaar, dus mocht je interesse hebben, laat het mij weten. Er zullen de komende tijd nog diverse locaties zijn waar ik die kikaberen ga verkopen dus hou dit blog en twitter in de gaten.

Dinsdag zijn wij naar het ziekenhuis geweest voor de chemo, dus die dag niet zo heel veel gedaan.

Woensdag was een bijzondere dag, want toen zijn wij (Xena, Dana en ik), samen met Karin, Daphne en Isabel en Monique met Jady naar de film Achtste Groepers huilen niet geweest. Ondanks dat ik de film al had gezien, was ik toch weer emotioneel en met mij eigenlijk de hele bioscoopzaal.  Op sommige momenten was het muisstil en na afloop bleef iedereen zitten tot de aftiteling afgelopen was. Het was fijn om dit met de vriendinnetjes van Xena mee te maken. Door de ziekte van Xena zijn haar vriendinnen ook terechtgekomen in een wereld die niet meer onbezorgd is.

Toevallig stond deze week in het programma De Reünie, de oude klas van Anke (het meisje waarover het boek gaat) en haar docent tevens schrijver van het boek Jacques Vriens , centraal. Een uitzending die absoluut de moeite waard is om terug te zien via uitzending gemist.

Na de film zijn we nog een hapje gaan eten bij De Toerist in Spaarndam, een fijne afsluiting van een bijzondere dag.

Donderdag zijn we met Esther, Mitzy, Lola en Vince naar de Apenheul geweest. Vince was jarig en dit was een leuk uitje voor hem en ons. Via twitter hadden wij laten weten dat wij in het park waren en Mitzy had zelfs een foto van de jarige job geplaatst. Groot was onze verbazing dan ook, toen ineens twee medewerksters van het park ons tegemoet kwamen, met in de ene hand een knuffeltje en in de andere de foto van Vince. Zij hadden de tweets gelezen en waren op hoop van zegen, tegen de stroom in door het park gaan lopen en hadden ons gevonden. Wat een ontzettende leuke verrassing voor Vince én geslaagde actie van De Apenheul.

Vince die een cadeautje kreeg

Gelukkig hadden wij hier wederom mooi weer en hebben wij een heerlijke dag gehad. Wat is het toch een mooi park en wat zijn apen leuke beesten.

Groepsfoto

Om Vince zijn verjaardag helemaal af te maken, zijn we nog in een pannenkoekenrestaurant gaan eten. Papa Mark , zijn oma en Marcel waren daar ook naar toe gekomen. Wederom een mooie afsluiting.

De rest van de vakantie hebben we rustig aan gedaan, want het waren drukke dagen. Zaterdagavond nog wel even bij Mieke, Bert, Mandy en Maud langs geweest, die terug waren gekomen van hun vakantie op Mallorca. Helaas had Mandy tijdens de heenreis hete thee over zich heengekregen dus haar vakantie begon in het ziekenhuis. De foto’s zagen er angstwekkend uit maar Mandy is ook een bikkel. Samen met Mieke en Bert nog wat acties doorgesproken voor kika. Het is hard werken die sponsoring, maar alles voor het goede doel (www.marcelforkika.nl)

xAnja

2 thoughts on “Dag 540-549 (27 april t/m 6 mei 2012) Meivakantie

 1. Isabel, Daphne, Harry en Karin

  Deze Koninginnedag was ook voor ons heel bijzonder. Het vroege opstaan bleek de moeite waard. En die “schaam momenten” zorgen er toch ook wel voor dat we de dag niet snel zullen vergeten. ( sorry Xeen!)

  En dan ook nog samen naar de film. Voor ons heel confronterend om 8ste groepers huilen niet juist met jullie te bekijken. We voelen dan zo goed dat de nachtmerrie uit de film zomaar opeens werkelijkheid kan worden. De film is zo mooi gemaakt en maakt op alle bezoekers veel indruk. Ik heb nog nooit meegemaakt dat iedereen bleef zitten tot de aftiteling helemaal was afgelopen. De medewerkers van de bioscoop moesten lang wachten tot ze konden gaan schoonmaken.

  Dagen met een lach en een traan die wij nooit zullen vergeten.

  Reply
 2. Essie

  Volg al een tijdje de blog en leef met jullie mee.
  Weet dat Xena het haar graag anders had en een meid van 13 hoort ook niet kaal te worden, het is een klote bijwerking van de chemo. Mooi dat het haar weer groeit, het korte koppie staat haar erg goed.
  Veel sterkte en succes de komende tijd.

  Gr. Essie

  Reply

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *