Dag 469 (16 februari 2012) International Childhood Cancer Day

Gisteren was het 15 februari, International Childhood Cancer Day (wereldkinderkankerdag). Een dag waarop wereldwijd stil gestaan wordt bij alle kinderen die kanker hebben. Er is zelfs een speciale kraal, die Xena volgende week als wij weer in het VU zijn, krijgt. Xena heeft deze kraal vorig jaar ook gekregen en hopelijk is dit de laatste aan haar kanjerketting.

Via twitter kreeg ik onderstaande foto toegestuurd. Ik kende deze foto al en weet nog dat ik bij het zien van de foto in een flits dacht het zal je maar gebeuren dat je kind kanker krijgt en kaal wordt, om mij een paar seconden later te realiseren dat het ons overkomen is. Het is heel raar om dat te beseffen, het menselijk brein haalt soms rare fratsen uit. De foto is zo mooi, schokkend en ontroerend tegelijk en ik wil hem graag met jullie delen.

 

We krijgen hele lieve reacties op de film, de recencies zijn goed en er is veel aandacht in de pers voor deze film. Dat is fijn, dat verdient deze film.

Er komen nog steeds wekelijks kaarten en kleine kadootjes voor Xena. De betrokkenheid van veel grootouders van vriendinnen van Xena of ouders van mijn vriendinnen is ontroerend. Wij waarderen dit enorm en zijn dankbaar voor alle lieve woorden.  

Voor Xena vandaag een normale schooldag. Met haar nek gaat het iets beter, maar blijft gevoelig. Aan de verhalen te horen over school, begint ze steeds meer een normale puber te worden, die ook wel eens te horen krijgt dat ze stil moet zijn. Als ze dit dan tijdens het eten vertelt, dan genieten Marcel en ik. Ze heeft nog een lange weg te gaan, maar met dit soort dagen, is de weg wat minder hobbelig.

xAnja

 

9 thoughts on “Dag 469 (16 februari 2012) International Childhood Cancer Day

 1. fion

  Dikke knuffel. Geniet er maar van. De eerste keer dat je weer echt boos op haar wordt is nog onwerkelijker 😉

  Had je andere blogs ook gelezen hoor maar arm is vol gelopen dus probeer wat te minderen met typen enzo

  x Fiob

  Reply
 2. Monique

  Hoi

  Ben blij toch om dit allemaal te lezen dat het beter gaat en dat ze gaat puberen. En dat jullie daar dan zo van genieten. (Dat is soms anders) Fijn dat het ook beter met haar nek gaat. Mooie foto zo echt.
  En natuurlijk is dit haar laatste kraal van deze dag er komt er alleen nog 1 om het hele verhaal achter jullie te laten.
  En dat er iemand bij jullie thuis komt voor haar van doe een wens. Ook heel fijn.
  Ik kan jullie niets anders dan veel goede energie te sturen geven en knuffels.
  Liefs van Gabriëlle en Monique

  Reply
 3. Corry Grimbergen

  Hoi Anja en Xenia Wat een verrassing jullie weer te zien vanmorgen,en wat was het weer een fijne rit.Ik las net dat jullie groen licht hebben om af te reizen ,super.
  Ik heb er de nele dag aan moeten denken,maar toppie.
  Lieve groetjes van Corry van de Taxi

  Reply
 4. Daniëlle

  Hallo allemaal,

  Volg jullie natuurlijk ook nog steeds.
  Ook Marcel zijn kikapagina,geweldig €5000!
  Fijn om te lezen dat jullie steeds meer van het “gewone” leven kunnen gaan genieten.
  Al is de weg nog lang en regelmatig hobbelig,precies zoals je zegt Anja.
  Vorige week in de kapsalon weer een hele mooie dikke blonde staart mogen afknippen en natuurlijk opgestuurd naar “haarwensen”.

  Groetjes Danielle Borst

  Reply
 5. Sanne vumc

  Lieve xena, lief dat je naar me hebt gevraagd op de dagbehandeling! Ik ben inmiddels weer aan het werk maar heb een fantastische reis gehad. Heel veel mooie dingen gezien en heerlijk om zo rond te kunnen reizen! Ik lees dat het met jou redelijk gaat, met ups en downs. Je doet het super allemaal, topper! Loop nog maar eens langs 9b als je in de vu bent. Liefs , sanne

  Reply
 6. Monique

  Hoi Meiden

  Ik hoop dat alles goed gaat. Ik mis de verhalen op de site. Ik zie wel jullie tweets maar kan voor de rest helaas niets lezen.
  Mooi voorjaar en geniet.

  Energieke groet Monique en Gabriëlle

  Reply
 7. Esther

  Hoi hoi,

  Ben gistermiddag naar de film 8e groepers huilen niet geweest. Mooie indrukwekkende film. Herkende Xena als figurant. Hopelijk gaat het goed met Xena.
  Hopelijk komt er weer een update want ik ben benieuwd en hoop dat alles goed gaat met Xena. Hopelijk houdt de migraine ook snel op.
  Beterschap voor jullie allebei.

  Gr. Esther

  Reply
 8. Lia van assema

  Wat een foto die je raakt.
  Anja wat kun je alles toch mooi beschrijven. Jullie zijn in zo’n andere wereld terechtgekomen en weten die aardig te bewandelen. Je zult op dit moment verder weg staan van de wereld voor dit verhaal, die is wrsch niet meer zo belangrijk. Wij ervaren dit ook door ivar en het is voor velen moeilijk te begrijpen.
  Wat fijn dat xena zo weer mee kan draaien. Alle goeds gewenst van mij.

  Reply

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *