Dag 455 (2 februari 2012) Dag 4 dexa

Ondanks dat Xena vanaf 1 uur ‘s nachts nauwelijks geslapen had (slapeloosheid is een bijwerking van de dexa), wilde ze toch naar school. Het kostte haar duidelijk veel moeite maar dapper als ze is, ging ze wel. Het liefste wilde ik alle leraren een email sturen om te zeggen dat ze haar goed in de gaten moesten houden, maar ik heb die behoefte opzij gezet. Ik moet leren vertrouwen op Xena. Zij is oud en zeker wijs genoeg om zelf dingen te regelen.

Toen ik haar om half twee weer ophaalde, gaf ze eerlijk toe dat het eigenlijk niet te doen was geweest. Op mijn vraag waarom zij mij dan niet gebeld had, antwoordde ze dat ze het onzin vond, ze was nu eenmaal al op school dan kon ze het ook wel afmaken.

Op weg naar huis, hebben we nog wat boodschappen gedaan en thuisgekomen is Xena gelijk gaan liggen. In ons waterbed op de iPad van alles en nog wat terugkijken, is dan het enige wat ze wil.

Ik had vanavond afgesproken met Mieke om uit eten te gaan. De man van Mieke gaat samen met Marcel de marathon van New York lopen. We hebben nooit gebrek aan gespreksstof maar nu kwamen we tijd te kort. We hebben zoveel ideëen om onze mannen te helpen met het zoeken naar sponsors en natuurlijk veel gesproken over onze plannen om mee te gaan. Het was een fijne avond. Het afgelopen jaar was er weinig ruimte voor vriendinnentijd, alle energie ging naar Xena en haar ziekenhuisbezoeken. Ook al spreek ik mijn vriendinnen veel te weinig, ik weet dat ze er altijd voor mij zullen zijn en dat is fijn. Andersom is dit natuurlijk ook zo. Ik hoop nu weer wat meer rust te krijgen zodat ik vaker kan spreken. Dus meiden, nog even geduld met mij ;-)!

Toen ik thuiskwam lagen Marcel en Xena samen in haar bed. Even een vader/dochtermomentje. Xena zag er heel moe uit en ze ging ook kort daarna slapen. Morgen haar laatste dexa-dag, dan kunnen we dit blokje ook weer afstrepen. Ze heeft morgen ook een lange schooldag, maar ze wil zeker naar school, want ze gaan proefjes doen bij science en dat is leuk ………

xAnja

 

3 thoughts on “Dag 455 (2 februari 2012) Dag 4 dexa

 1. mijke

  En we nemen maar weer eens een voorbeeld aan die dame… Ongelooflijk Xena wat een bikkel ben jij! Om veel van te leren!

  Reply
 2. Maaike

  Ik vind het echt waanzinnig stoer dat Xena naar school wilt gaan, ondanks haar ziekte, ondanks haar moeheid, ze gaat gewoon. “Gezonde”mensen melden zich al ziek bij een kuchje. Wat Mijke zegt, voorbeeld nemen van Xena, zeker weten, iedereen zou van Xena een voorbeeld moeten nemen. Ik vind je een mega kanjer Xena.
  Liefs Maaike (onbekend)

  Reply

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *