Dag 453 (31 januari 2012) Toch naar school

Gisteravond was Xena flink beroerd van de chemo, ze zag grauw zoals mensen die chemo krijgen, eruit kunnen zien. Een ieder die dit wel eens gezien heeft, snapt precies wat ik bedoel. Er is dan eigenlijk weinig dat we kunnen doen. Gelukkig helpt de lorazepam samen met de zofran wel iets.

Xena had dan ook besloten om niet naar school te gaan. We konden dus uitslapen en rustig aan doen. Nou niet dus, want ze stond al heel vroeg naast mijn bed, ze wilde het toch gaan proberen. Ik heb zo’n respect voor d’r dat ze ondanks alles, toch de kracht heeft om naar school te gaan. Naar school gaan betekent normaal zijn, iets dat voor Xena nu heel belangrijk is. Want het is allemaal niet zo normaal. Het leven is hard voor een kind dat kanker heeft, vooral als je puber bent. Van de week verwoordde ze het zelf heel goed, de kanker heeft haar jeugd afgepakt……..

Ziek zijn, heeft ook wel voordelen want je hoeft niet te fietsen in het koude weer ;-).

De hele morgen was ik toch een beetje onrustig, steeds mijn mobiel bij de hand, maar ik ben niet gebeld door haar. Ze heeft het tot het einde volgehouden. Moe en met rode wangen van de dexa, stapte ze in de auto. Thuisgekomen is ze gelijk naar bed gegaan, maar wel met haar schoolboeken. Toen ik terugkwam van boodschappen doen, lag ze te slapen. De rode wangen waren verdwenen en daarvoor in de plaats weer die chemograuwe kleur.

Ik had vanmorgen iets op tv gezien over hoe je zelf leuke taarten voor de vogels kunt maken. Ik had dus wat strooivoer gekocht en frituurvet. Het ging heel erg goed, maar dat ‘wat strooivoer’ was natuurlijk weer veel te veel. Ik ben zelfs teruggereden naar de supermarkt voor nieuw frituurvet. Na het eten heeft Xena mij geholpen met de laatste taarten. Een ding is zeker in onze straat, wat zeg ik, in de hele Velserbroek zullen de vogels geen honger hebben!

Xena heeft nog wat huiswerk gemaakt en samen naar een film gekeken maar nog voor het einde van de film ging ze naar boven. Het is weer afwachten hoe het morgen zal gaan. Ze heeft maar twee uur les in verband met de open dagen. Maar in deze lesuren wel nog een PW en SO, die ze graag wil maken. Ik hoop voor haar dat het lukt.

xAnja

6 thoughts on “Dag 453 (31 januari 2012) Toch naar school

 1. Isaya

  Ontroerd door de verhalen op het blog. Heb net achtste groepers huilen niet voor de 100000e x gelezen en moest alweer huilen. Dat wordt nog wat tijdens de film!
  Xena ik geloofde in je en dat doe ik nog steeds en ik zal het blijven doen!! xoxo isaya

  Reply
 2. monica en frans

  Hallo allemaal
  Wat is het toch een topper ,ondanks niet lekker toch naar school.
  Je bent een doorzetter xena.
  Hopelijk voel je je gauw weer wat beter.
  dikke kus frans en monica

  Reply
 3. fion

  Ik heb gisteren al mijn respect uitgesproken maar vind het super dat het gelukt is gisteten. Komt vandaag vast ook goed!!!

  Go go go Xena!

  Reply
 4. Malou

  Ze luistert naar haar eigen lichaam. Als je een beetje energie over heeft, gebruikt ze die om ‘normaal’ te zijn, lekker naar school te gaan. En op de momenten dat ze die energie niet heeft, luistert ze ook.. want dan gaat ze lekker slapen! Wat een topper is het ook. Ben zo trots op haar!
  Kusknuf

  Reply

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *