Dag 429 (7 januari 2012) Thomas van de Groep Memorial

Zaterdag waren wij door het VOKK en de ouders van Thomas van de Groep uitgenodigd voor de Thomas van de Groep Memorial, een voetbalwedstrijd tussen VV De IJsselmeervogels en Feyenoord in Spakenburg.

Thomas van de Groep beleefde eind 2010 zijn droomwedstrijd, eveneens in het stadion van VV De IJsselmeervogels, enkele weken later overleed hij aan de gevolgen van kanker. Deze wedstrijd heeft zo veel indruk gemaakt dat men besloten heeft hier een vervolg aan te geven. De opbrengsten van deze dag kwamen ten goede aan de kanjerketting.

Wij hebben echt helemaal niks met voetbal maar hiervoor wilden wij heel graag richting Spakenburg afreizen. We werden als echte VIPs ontvangen in de sporthal naast het speelveld. Voor de kinderen waren er diverse speeltoestellen en de catering was super verzorgd. Aan werkelijk alles was gedacht om ons een onbezorgde dag te bezorgen. Voorafgaand aan de wedstrijd kwamen de spelers van Feyenoord handtekeningen uitdelen en kon men op de foto. Ik was helemaal trots dat ik in ieder geval een iemand herkende, namelijk Ronald Koeman. Ronald Koeman was eind 2010 ook bij de droomwedstrijd van Thomas en heeft er alles aan gedaan om de selectie van Feyenoord deze dag erbij te krijgen. Gelukkig waren er genoeg ouders en kinderen die de spelers wel herkenden, dus een heel bijzonder moment voor hen.

Enkele spelers van Feyenoord

Er was voor ons een speciale VIP-tribune geplaatst zodat wij de wedstrijd goed konden volgen. Voor aanvang mochten 22 kanjers aan de hand van de spelers het veld op. Sommige kinderen hadden hun kanjerketting om, erg indrukwekkend. Het werd uiteindelijk 2-4 en ik moet zeggen het was best spannend.

 

VIP-tribune

Hoogtepunt was na afloop van de wedstrijd toen alle kanjers en/of brussen onder luid applaus een ererondje over het veld mochten maken. Er werd vuurwerk afgestoken en door de luidsprekers klonk ‘You never walk alone’. Wat een emotioneel moment, de tranen bleven stromen.

Terug in de sporthal had de Spakenburgse middenstand voor ons een maaltijd bereidt, echt fantastisch.

Deze dag heeft diepe indruk gemaakt en dan met name de verbondenheid die wij allen voelden. Aan deze groep mensen hoef je niks uit te leggen, men begrijpt de tranen en de ontroering. We delen hetzelfde lot, een half woord is al genoeg. We hebben veel geknuffeld, gepraat, gelachen en gehuild en het was fijn om lotgenoten weer te zien.

De verbondenheid was groot

Ik wil dan ook VOKK, Menno en Margriet van de Groep, Peter van Diermen en alle vrijwilligers, sponsors, spelers/crew van IJsselmeervogels en Feyenoord enorm bedanken voor deze geweldige dag. Het heeft ons heel erg goed gedaan!

 

Het goede doel, de kanjerketting! De ketting van Xena is al 11 meter lang

 
xAnja

 

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *