Dag 411-428 (20 december – 6 januari 2012) kerstvakantie

Nadat wij groen licht hadden gekregen, moest er wel een en ander geregeld worden voor ons vertrek naar Oostenrijk, maar met wat hulp is het gelukt. Donderdagnacht zijn wij vertrokken en na een goede reis kon onze vakantie beginnen. Ons nichtje Boxie was er al, in verband met haar trainingskamp en het was fijn om haar weer te zien. De meiden hadden elkaar gemist.

Zaterdagochtend kwamen Sander, Jeanine en Bronty en waren we compleet. Wat een fijne vakantie hebben we gehad!! Er lag heel veel sneeuw, we hebben zon gehad en pakken verse sneeuw. We hebben heerlijk gegeten op de alm en in andere restaurants, maar ook gezellig samen gekookt. Voordeel van reizen met een grote auto, je kunt lekker veel spullen meenemen. Ik heb koekjes gebakken, bonbons,  chocolademousse en taartjes gemaakt. We hebben gesmuld.

Maar bovenal hebben we genoten van elkaar en dan in het bijzonder van Xena. Zij heeft het zo naar haar zin gehad. Het was Genieten met een hoofdletter.

Oud en nieuw hebben we in een soort schuur naast een hotel gevierd tezamen met de ouders en kinderen van het skiteam van mijn nichtje. Wij gaan al jaren kijken naar de wedstrijden (NK in februari) dus we voelden ons thuis en Xena werd gewoon opgenomen in de groep. We hebben haar de hele avond niet gezien. Om middernacht gingen er vuurpijlen de lucht in. Een voor Xena zelf, een voor haar oma, een voor Guusje (dat was toevallig ook nog paars vuurwerk), een voor Thomas, een voor alle kanjers die gestreden hebben en een voor alle kanjers nu. Het was best even een emotioneel moment. Vorig jaar wensten wij elkaar een gelukkig Nieuwjaar, terwijl Xena lag te slapen, zo ziek en zo fragiel en nu stond ze samen met haar vader en oom vuurpijlen de lucht in te schieten. De traantjes vloeiden dan ook rijkelijk.

 

Xena met haar nicht Boxie

Dana, Boxie, Sander en Xena

 

Onze kanjer

 
 
 
 

Zonsopgang

 

 

Enzo genoot ook

De familie compleet

Op 1 januari was er door enkele moeders van het skiteam een zeskamp georganiseerd. Prachtig weer, sneeuw en veel lol, een absolute topdag.

Wat een lol, glijden op een plastic zak

 

Een van de opdrachten, een sneeuwpop maken

Helaas moesten wij die dag ook uit ons appartement, dus aan het einde van de dag vertrokken wij richting mijn tante en haar vriendin die in Deggendorf (Duitsland) wonen. Daar hebben wij nog een paar heerlijke dagen gehad, maar toen was de vakantie echt voorbij en gingen wij huiswaarts.

De drie koningen kwamen langs om het huis te zegenen

Een bijzondere vakantie, die wij nooit meer zullen vergeten.

5 thoughts on “Dag 411-428 (20 december – 6 januari 2012) kerstvakantie

 1. Ellen Berlijn

  Hallo Anja en Xena,

  Wat een gezelligheid en leuke foto’s fijn dat jullie zo heerlijk hebben genoten met en van elkaar dat hadden jullie zeker ook verdient..!!!
  Fijn dat je je blog bijgewerkt hebt.

  Grt. de Berlijnen

  Reply
 2. tineke

  ik Volg jullie al een hele tijd en was ze verschrikkelijk blij om dit mooie meisje zo blij te zien. Vechten he grietje… je kan het kanjer

  Reply
 3. tineke

  ik Volg jullie al een hele tijd en was zo verschrikkelijk blij om dit mooie meisje zo blij te zien. Vechten he grietje… je kan het kanjer

  Reply

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *