Dag 401-402 (10 en 11 december 2011) Kika en Junior Masterchef Xena

Mijn blog over de IC-periode heeft veel los gemaakt. Ouders die ooit op een IC zijn geweest, herkennen het en dat gevoel raak je nooit meer kwijt. Ik hoop echt nooit meer een stap op een dergelijke afdeling te hoeven zetten en dat wens ik ook voor anderen, helaas weten we dat deze wens niet vervuld zal kunnen worden.

Maar om dit te beperken, is er onderzoek naar kinderkanker nodig. Marcel heeft daarom besloten om de marathon van New York te gaan lopen en daarmee geld op te halen voor Kika. Hij is al volop aan het trainen en gaat er echt voor. Hij heeft zelfs een twitteraccount aangemaakt, iets wat helemaal niks voor hem is, maar alles voor het goede doel. Jullie kunnen zijn verrichtingen volgen via https://scribe.twitter.com/#!/Marcelforkika. Hij loopt voor het goede doel en het zou mooi zijn als hij een groot bedrag kan ophalen voor Kika. Want door al het geld dat er ooit al opgehaald is, heeft Xena nu een kans en dat gunnen wij alle kinderen. Via de volgende link kunnen jullie hem sponsoren, de pagina wordt nog gepimpt met een foto en meer tekst, maar ik wil deze link toch alvast graag met jullie delen:  http://www.runforkikanewyork.nl/PersonalPage.aspx?personId=122 !

Zaterdag was een drukke dag. Na ons feestmaal van vrijdag, wilde Xena zaterdag graag weer koken. Nichtje Mitzy kwam ‘s middags en samen hebben ze uit diverse kookboeken gerechten gehaald om te maken. Ze hebben zelf een boodschappenlijstje gemaakt en zijn met Marcel naar de appie geweest.

Ik was ondertussen even naar Nigel gaan kijken, want hij moest voetballen bij Spaarnwoude. Vrijdag hebben ze toch nog een keer geprobeerd om de Erwinase te geven. Erwinase/PEGasparginase is een belangrijk onderdeel van het leukemie-protocol en uit het bloed bleek dat deze chemo wel aansloeg. Met een speciale cocktail tegen de misselijkheid is het toch gelukt om de chemo te geven. Dat was toch wel fijn nieuws. Minder fijn nieuws was dat zijn mooie krullen verdwenen waren. Het hoort er allemaal bij, maar het is toch behoorlijk heftig, zelfs voor een jongen, alhoewel hij deze coupe wel kan hebben. Xena zegt zelf wel eens dat ze haar haren misschien wel het meeste mist. Wij hebben haar beloofd dat als haar haar lang genoeg is en zij nog het nog steeds wil, zij bij een goede salon hairextensions mag nemen. Wendy, een lotgenootje, heeft dit ook gedaan en dat ziet er echt heel erg mooi uit.

Nigel vond het geloof ik wel leuk dat ik toch kwam kijken, vooral omdat ik echt helemaal niks heb met voetbal. Als jong meisje te vaak langs de lijn moeten staan buiten en in stinkende sporthallen, bleh. Maar voor het goede doel, heb ik het wel over. Vol bewondering en ontroering heb ik naar Nigel gekeken. Volop aan het kuren, maar gewoon meedoen met zijn team. Nigel, je bent een topgozer en het is echt allemaal zwaar *piep*, maar er is gelukkig nog genoeg dat je wel kunt. Hou daar aan vast!

Marcel kwam met tassen vol en een flink bedrag armer thuis, de meisjes wisten wel wat ze uit moesten zoeken ;-). Samen met de meiden een planning gemaakt, wat als eerste voorbereid moest worden en toen zijn ze aan de slag gegaan. Ik heb wat kleine hand- en spandiensten geleverd maar de meiden hebben het grotendeels zelf gedaan. Via twitter hield ik precies bij welke gerechten wij die avond zouden eten en we kregen veel leuke reacties. Binnenkort volgt hier een link naar de website waarop staat waar onze eigen junior master chefs in te huren zijn ;-). Uren zijn ze bezig geweest, maar het resultaat was er dan ook naar. Samen met de Burgers hebben we heerlijk gegeten, echt een topdag. Het was weer zo genieten van Xena.

Onze junior master chefs

 

Als een echte pro

 
Oprecht kan ik zeggen dat wij het leven gevierd hebben deze avond.
 
Xena was wel heel erg moe, maar dat is niet gek als je de hele dag op je benen staat. Ze heeft dan ook heerlijk geslapen. Wij helaas iets minder want het alarm van het luchtwisselmatras van Xena ging de hele nacht af. Xena werd er niet altijd wakker van, dus dan ging ik er heen en als je dan op het matras gaat zitten dan stopt het alarm of wat ook werkt om de stekker en uit te doen en er weer in. Zelfs als Xena er niet op ligt, gaat het alarm af. Beetje vaag. Maandag eerst maar eens bellen naar het bedrijf dat de matras geleverd heeft.
 
Zondag was ook een drukke dag. Vriendinnetje Kiki was vrijdag jarig geweest en ik had beloofd om met haar cupcakes te maken. Hoe leuk Xena het ook vindt om in de keuken te staan, mijn voorliefde voor patisserie heeft ze totaal niet. Ze kwam er wel bij zitten en we hebben veel lol gehad. Kiki en ik hebben flink doorgewerkt en ruim 50 cupcakes gedecoreerd. Toen de moeder van Brenda haar en de cupcakes kwamen ophalen, stond inmiddels de familie Van Zijp voor de deur.
 
Casper heeft bij Xena op de basisschool gezeten en ook zijn zij samen naar het Hartenlust gegaan. Helaas moest Xena de brugklas overdoen en ze zitten ze nu dus niet meer bij elkaar in de klas. Casper is een hele betrokken, sociale jongen. Toen Xena vorige winter zo heel erg ziek was en alleen maar in bed lag, hebben wij geprobeerd om de vogeltjes naar haar balkon te lokken zodat zij in ieder geval een leuk uitzicht had. In het begin lukte dat niet zo heel goed en vroeg ik via het blog om tips. Ik heb toen hele leuke reacties en ook tips gekregen, maar het allerliefste was toch wel die van Casper. Hij had namelijk een heel mooi schilderij van vogeltjes gemaakt.
 

Het schilderij van Casper

 
Casper gaat samen met zijn vader  o.a. voor Xena de Alpe d’huzes beklimmen. Dit vinden wij zo ongelooflijk stoer en ook een topprestatie. We hebben bekeken wat de mogelijkheden zijn om samen met school extra geld op te halen. De ouders van Casper hebben een heel mooi kant en klaar plan liggen, dat gaat echt een topper worden. Nu nog in het nieuwe jaar met school om de tafel, dit wordt vervolgd dus.
 
Xena was ondertussen wel even gaan rusten, ze heeft toch wel last van haar benen. Wat natuurlijk ook niet zo heel vreemd is na alles wat ze de afgelopen week gedaan heeft. Toen de familie Van Zijp weg was, zijn wij naar de verjaardag van Kiki gegaan. Daar aangekomen heb ik eigenlijk vrij snel daarna gevraagd of Marcel mij weer naar huis wilde brengen. Het was heel druk en ik werd helemaal niet lekker, ook ik ben weer te ver gegaan dit weekend. Dat blijft toch mijn valkuil.
 
Xena en Marcel zijn gebleven en hebben daar ook gegeten. Dana was oppassen bij mijn broer, dus het was heerlijk rustig in huis. Toen ze thuiskwamen heeft Xena nog wat geleerd (en met haar iPhone ‘gespeeld’) en toen was het heerlijke weekend al weer voorbij. Benieuwd wat de komende week ons weer gaat brengen, in ieder geval een bezoek aan de tandarts!
 
xAnja
 
 

 

 

 

 

11 thoughts on “Dag 401-402 (10 en 11 december 2011) Kika en Junior Masterchef Xena

 1. Fion

  Ik vind het super hoe snel na de laatste erwinase ze zich herpakt heeft en wat ze allemaal weer doet. Echt ik ben plaatsvervangend trots. De gerechten en foto’s zagen er lekker uit (ik kreeg er tenminste trek van).
  Suc6 deze week!

  Reply
 2. Els Uljé

  Het is zo ontzettend goed om te lezen hoe fantastisch het gaat. Als ik lees wat Xena en jullie allemaal doen is dat onvoorstelbaar. Geweldig. Geniet er maar met volle teugen van.

  Reply
 3. Carry

  Wat leuk dat Xena zo lekker heeft gekookt met haar vriendin! Ze ziet er inderdaad goed en gelukkig uit! Ze straalt helemaal, leuk en lief dat je ondanks de kou en forse wind naar Nigel bent wezen kijken. Ik hoop nietdat je het met hoofdpijn heb moeten bezuren. Ik zie of spreek je wel weer, net als Nigel ben ik ook dol op jullie.

  Reply
 4. Jos van der Ark

  Stralend gezicht, genietend van het leven , datgene terug krijgen wat voor ons vanzelfsprekend is, je eigen fijn en liefdevolle leven vol hoop en geluk.
  Xena je bent een KANJER, zo ook je Mam en 1 ieder die van je houd

  Reply
 5. aliette

  jee alweer een jaar aan de ene kant fijn dat het zo snel gaat voor haar andere kant wat een jaar pfff ik wens jullie een fijne kerst en een heel goed 2012 met veel hoogtepunten toe (blijf het volgen)
  (ps staat het gewicht van de matras goed en als je erbij wil zitten zet je hem effe op verzorgen stand dan word hij wat harder) dikke kus aliette

  Reply
 6. Corry Grimbergen

  Hallo Xena en Anja
  Wat geweldig wat ik allemaal lees,ik denk nog zo vaak aan jullie,en vind het super ,hoe Xena het doet toppie.Maar Anja denk ook een beetje aan jezelf (zei je ook vaak tegen mij) .Je hebt al zo op volle toeren gedraait.En je doet het super.Lieve groetjes van Corry van de Taxi

  Reply
 7. Karin

  Via kanjer guusje ben ik op je blog terecht gekomen.
  Anja wat schrijf je het allemaal goed, precies zo als het is, het is voor mij allemaal heel erg herkenbaar. Onze dochter kreeg op 3 jarige leeftijd ALL , zij kreeg na 15 maanden behandeling een recedief. In februari 2006 is ze overleden, ze mocht geen 6 jaar worden.
  AMC was ons tweede huis, net zoals het VU voor jullie dat is.
  Ik wil jullie heel succes toe wensen met de komende chemo’s. Ik zal jullie blijven volgen.

  Reply
 8. Tessa

  Hoi Anja en Xena,

  Zag op Twitter het prachtige artikel met Xena voorbijkomen in het blad van de VOKK. Hebben jullie dit toevallig ook digitaal zodat ik het ook zou kunnen lezen?

  Groetjes Tessa

  Reply
 9. Lia van assema

  Anja, weer even je verhaal gelezen. Wat kan je het allemaal goed verwoorden.
  Fijn dat xena weer een beetje kan genieten. Je ziet haar stralen op de schoolfoto en tijdens het koken. Ik hoop ook dat het met jou ook beter gaat, want het is behoorlijk intensief allemaal.
  De foto’s van de ic maakte bij mij ook wat los. Ooit heeft ivar er 16 dagen gelegen, met allerlei infusen en 13 pompen. Ook veel meegemaakt van andere kinderen die er lagen. Zulke dingen zijn erg ingrijpend in je systeem.
  Veel sterkte en succes met het verdere verloop van de weg naar herstel. Liefs van mij.

  Reply

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *