Dag 397-398 (6 en 7 december 2011) Kennemer Gasthuis

Dinsdag is Xena een paar uur naar school geweest. Omdat het de eerste keer was dat we voor aanprikken en chemo naar het Kennemer Gasthuis gingen, zijn we niet gelijk vanuit school gegaan, maar heb ik haar eerst opgehaald. Thuis op ons gemak wat gegeten, de Emla-zalf opgesmeerd en toen richting KG. Xena vond het spannend en dat hebben we dan ook maar gelijk gezegd. De verpleegkundige stond haar al op te wachten en toen we de behandelkamer binnenliepen kwam ook de kinderarts er aan. Deze dokter hebben wij eerder ontmoet namelijk toen Xena op het spoedspreekuur kwam, omdat ze zo’n pijn in haar benen had. Hij was toen ook al zo lief en zorgzaam en heeft bloedonderzoek, foto’s en dergelijke in werking gezet. Het resultaat daarvan is bekend……

Hij stelde Xena erg op haar gemak. Ik had vantevoren al doorgegeven dat Xena een lange gripper (priknaald) nodig heeft en dat lag allemaal klaar. In het VU is het routine en in het KG toch iets bijzonders. Het aanprikken ging goed, Zofran werd gegeven, de chemo werd toegediend, heparine en toen weer de naald verwijderen. Binnen 20 minuten stonden we weer buiten. Xena was heel erg opgelucht. Volgende week hebben wij weer een afspraak met deze dokter, dat schept vertrouwen.

Het wachten was nu eigenlijk op de bijwerkingen van deze MTX. De chemo was iets later gegeven dan alle voorgaande keren én belangrijk verschil nu alleen MTX, dus niet in combinatie met de Erwinase. Meestal gaat ze een paar uur slapen en zie je haar steeds beroerder worden, maar deze keer dus niet. Xena heeft huiswerk gemaakt, zelfs een proefwerk gemaakt en een beetje gerommeld. Na het avondeten nog wat huiswerk gedaan en in bad gezeten. Ze voelde zich niet helemaal fit, maar dit was wel heel anders dan we tot nu toe gewend waren. Omdat ze woensdag heel graag naar school wilde, heeft ze de lorazepam vroeg in de avond ingenomen. Van dit middel kun je behoorlijk slaperig worden en hoe later je het inneemt, des te langer je de volgende morgen slaapt. Ze is op tijd gaan slapen en is niet wakker geworden.

Woensdagmorgen was ze op tijd wakker en ze voelde zich goed genoeg om naar school te gaan. Ze had maar drie uurtjes les en dat wilde ze wel proberen. Toen ik haar om 12.15 uur ophaalde, was ze wel moe, maar ze heeft het volgehouden. Ze had zelfs een proefwerk en een SO gemaakt. Ze doet het toch maar mooi allemaal, ondanks haar zieke lijf.

Na een broodje gegeten te hebben, is ze nog even gaan liggen, maar kort daarna wilde ze toch mee om boodschappen te doen. Daarna was het kaarsje wel op.

Het was al weer enige tijd geleden dat Fitness Huizinga gebruikt was, dus na het avondeten heeft Xena een km op de loopband gelopen, waarvan zelfs een stukje hardgelopen.

We gaan niet te vroeg juichen, maar ik ben toch wel heel blij dat ze deze MTX goed doorstaan heeft. Dit geeft vertrouwen voor de toekomst!

xAnja

11 thoughts on “Dag 397-398 (6 en 7 december 2011) Kennemer Gasthuis

 1. Dorine

  Zo weer even bijgelezen! Wat moeilijke maar ook mooie momenten weer!
  Anja, sterkte met de migraine aanvallen, ik hoop dat je ooit een mogelijkheid zult krijgen om ervan af te komen, want zo te lezen is het bepaald geen pretje!
  Xena, wat een topper ben jij dat je gewoon naar school bent gegaan en zelfs proefwerken hebt gemaakt! Ik hoop dat je goede cijfers krijgt!

  knuffel,
  Dorine

  Reply
 2. Monique

  Toppers

  Weer even bijgelezen en weer veel mee gemaakt. Maar gelukkig ook heel veel mooie dingen en leuke dingen.
  Fijn dat het goed ging in het ziekenhuis met aanprikken en dat ze niet zo ziek is geweest, nu jou migraine ook weg blijven dan gaan jullie een mooie kerst tegemoet.
  Ook mooi om te lezen dat ze weer naar school gaat echt heel super, wat een BIKKEL.
  Geniet van deze momenten er komen er nog veeeeeeeeeeeeeeeeel meer.
  Het worden er ook steeds veeeeeeeeeeeeeel meer.
  Nog even en dan zijn het alleen maar mooie dingen voor de toekomst.
  xxxxxxxxxxxx Gabriëlle en Monique

  Reply
 3. Kirsten

  Wat wat een fijn nieuws! Ik duim dat er een roze kralenperiode aankomt!!!
  Zo knap ook dat je school weer zo goed oppikt, fijn!

  Liefs Kirsten

  Reply
 4. Sandra

  Via kanjer Guusje op jullie blog terecht gekomen. Ook al zo’n kanjer tref ik hier aan.
  Een vechtertje is jullie Xena en wat fijn dat de berichten op het moment positief zijn.

  Reply
 5. Belinda

  Wat fijn dat dit zo goed gaat!.. En wat heerlijk voor Xena dat ze weer wat naar school kan.. weer een paar uurtjes ‘normaal’ weer even lekker met klasgenootjes samen!..

  We gaan hard duimen dat dit zo goed blijft gaan

  x

  Reply

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *