Dag 396 (5 december 2011) Surprise

Een normale maandagmorgen, weliswaar 5 december, maar toch een maandagmorgen zoals zoveel maandagen. Maar niet voor Xena, zij kon namelijk vandaag naar school in plaats van naar het ziekenhuis voor haar chemo. Ruim een jaar is ze niet meer op maandag naar school geweest, wat heerlijk dat dat nu weer kan. In het nieuwe protocol zal zij een keer in de drie weken op maandag chemo krijgen (VU), dan kan ze niet naar school, op de andere twee weken gaat ze op dinsdag, na school naar het Kennemer Gasthuis.

Ze had niet echt veel les in verband met sinterklaas, maar aanwezig zijn is al geweldig. Met haar mentor hadden we afgesproken dat Xena geen surprise zou maken. Maar Lara, Eva en Babette hadden wel voor haar een surprise gemaakt, zo ontzettend lief. Xena was er erg blij mee.

Eind van de middag heb ik met Xena online geshopt. Nu ze weer meer naar school zal gaan, kan de ziekenhuiskleding in de kast blijven en wordt het tijd voor een frisse, nieuwe start en daar hoort nieuwe kleding bij. Maar wat is het een moeilijke dame wat kleding betreft. Uiteindelijk bij drie winkels besteld, nu maar hopen dat ze het past en leuk vindt.

Morgen gaan we naar het Kennemer Gasthuis voor de MTX-push. Omdat het de eerste keer is, gaat Xena wel iets eerder van school. Dan kunnen we thuis emla-zalf opdoen, broodje eten en rustig aan die kant op. Xena vindt het wel spannend om aangeprikt te worden door een onbekende. In het VU prikken de verpleegkundigen en zijn daar zeer bedreven in, ze doen dit de hele dag door. In het KG mogen alleen de kinderartsen aanprikken, uiteraard doen zij dit vaker, maar het blijft toch spannend. Als ze aangeprikt is, is het een kwestie van chemo toedienen, heparine inspuiten en naald weer verwijderen. Ik schat dat dit alles misschien maar een kwartiertje zal duren. Als we straks helemaal gewend zijn, gaan we dit na schooltijd doen, zodat ze zo min mogelijk verzuimt van school.

Een nieuwe fase is aangebroken.

xAnja

2 thoughts on “Dag 396 (5 december 2011) Surprise

 1. Carry

  Lieve Anja en Xena heel veel succes met het nieuwe protocol. We zijn blij dat jullie het wat rustiger aan kunnen doen. Xxx Carry en Nigel

  Reply
 2. Corry Grimbergen

  Hallo Xenia en Anja.
  Ja dat is wat anders om op maandag morgen met de taxi richting V.U.te gaan .Mijn gedachten zijn zeker vaak bij jullie.Hoop dat het nu steeds met kleine stapjes vooruit mag gaan.Lieve groetjes van Corry van de Taxi

  Reply

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *