Dag 394-395 (3 en 4 december 2011) sinterklaasweekend

Dit weekend stond gepland om met mijn broer en schoonzus en de Burgers sinterklaas te vieren. Helaas was het er nog niet echt van gekomen om te ‘klotteren’ (Tilburgs voor sinterklaas inkopen), dus zat er niks anders op dan naar de stad te gaan. Dana moest om half twaalf werken, dus heb ik haar weggebracht om daarna de stad door te crossen. Winkelen is echt niet mijn favoriete hobby maar sommige dingen kun je niet zo makkelijk via internet bestellen. Gelukkig wist ik wat ik moest hebben en zo waar lukte het allemaal dus met goed gevulde tassen, ging ik weer huiswaarts.

Omdat het voor een maanvis gezelliger is als hij/zij een soortgenoot erbij heeft, gingen Marcel en Xena naar een gespecialiseerde dierenwinkel in Heemstede. Een maanvis, twee zoenvissen en wat plantjes rijker kwamen ze weer thuis. Inmiddels hadden ze ook gehoord dat maanvissen garnalen een erg smakelijk hapje vinden, dus we zijn helaas wel veel garnalen armer.

Helaas kreeg ik in de loop van de middag een enorme migraine-aanval waardoor voor mij pakjesavond niet door kon gaan. Marcel en de meiden moesten daarom zonder mij naar Sander en Jeanine. Ze hebben filmpjes van vroeger gekeken en natuurlijk cadeautjes uitgepakt. Via whatsapp stuurde Marcel mij wel foto’s en de meisjes  hebben mij nog gebeld om mij te bedanken, maar ik was erg emotioneel dat ik er niet bij kon zijn.

Mijn gekke familie

Xena heeft van ons een iPhone gekregen. Normaal doen wij eigenlijk niet al zulke dure cadeaus, maar Xena had geluk dat een telefoonabonnement verlengd moest worden en ik een hele goede prijs kon bedingen voor deze telefoon. Ach ik ben blij dat wij onze meiden een beetje kunnen verwennen. Ze waren dan ook erg blij. 
 
Zondag zouden wij naar de familie Burger gaan, maar helaas moest ik ook hier verstek laten gaan. Meestal duren de aanvallen een dag, maar soms meerdere dagen en dat was dus nu het geval. Ik heb heel veel pijnstillers ingenomen maar helaas ook hier moest ik via whatsapp toekijken. Ik had nog wat kleine cadeautjes meegegeven voor de meiden en Marcel. Ook hier waren ze erg blij mee. Een gezellige avond!
 

Mitzy, Xena en Dana op schoot bij Sint

 

Familie Burger en Huizinga

 

Marcel en meiden hebben een zeer geslaagde middag/avond gehad.
 
Het was sowieso een emotioneel weekend. Vorig jaar werd Xena op 3 december opgenomen in het ziekenhuis, in eerste instantie voor een nachtje maar dat werden uiteindelijk 4 weken. Een hele kritieke fase in haar leven.
 
Sinterklaas hebben wij nog wel gevierd in het ziekenhuis maar Xena was toen al heel ziek. Dit jaar helaas dus weer niet een ‘gewone’ pakjesavond. Volgend jaar gaan we voor de herkansing!
 
xAnja

One thought on “Dag 394-395 (3 en 4 december 2011) sinterklaasweekend

 1. Marloes

  Hoi,

  Via-via ben ik ergens afgelopen zomer op jullie weblog terechtgekomen, en sindsdien lees ik regelmatig mee over de enorme strijd die jullie voeren.

  Allereerst: Xena, wat een heftig gevecht, maar wat sla je je er dapper en stoer doorheen! Heel wat tegenslagen gehad, en ik ben zo blij voor je dat je nu aan het 2e deel van het protocol mag beginnen! Nog ‘maar’ 1 keer per week naar het ziekenhuis voor chemo, en ik kan me niet voorstellen hoe ongelofelijk zwaar dat moet zijn, elke week zo ziek van die rotchemo (wat vreselijk balen is), maar toch zoveel mogelijk naar school, petje af hoor! Je slaat je er ongetwijfeld super doorheen (net zoals je dat het afgelopen jaar al hebt gedaan), hopelijk kun je snel alweer wat dingen oppakken die je zo graag wil doen maar die niet konden omdat je 3x per week naar het ziekenhuis moest!

  Ten tweede: Anja, ik lees af en toe wat over uw migraine, wat vreselijk rot. Ik weet niet of u het al geprobeerd heeft/helemaal gek wordt van alle goedbedoelde adviezen, maar bent u al eens bij een osteopaat geweest? Zelf heb ik namelijk al 5 jaar altijd hoofdpijn (oorzaak onbekend), veel verschillende behandelingen geprobeerd, niets hielp. Nu ben ik een aantal maanden geleden bij een osteopaat terechtgekomen, en hoewel de hoofdpijn nog niet weg is, heeft het wel een stuk verlichting gebracht. Ik herken veel, teveel hooi op je vork nemen en daar de volgende dagen de prijs voor moeten betalen, helaas. Een osteopaat schijnt ook goede resultaten te kunnen boeken bij migraineklachten (al weet ik natuurlijk niet of er een verschil zit tussen ‘gewone’ migraineklachten of migraineklachten na whiplash). Mocht u er meer over willen weten of andere vragen hebben, mail gerust!

  Veel succes en sterkte voor jullie allebei (en natuurlijk ook voor de rest van het gezin) met het vervolg van de strijd, verslaan die leukemie! Ik lees vaak dat jullie er alles aan doen om de weg ernaartoe zo leuk mogelijk te maken!

  Groetjes,
  Marloes

  Reply

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *