Dag 393 (2 december 2011) Laatste Erwinase

Eindelijk vandaag is het zover…………. de laatste Erwinase is gegeven. Het was zo lief, diverse oncologen, kinderartsen en verpleegkundigen kwamen Xena feliciteren en gedag zeggen. Er komen heel veel kinderen op de dagbehandeling maar er zijn niet zo heel veel kinderen die drie keer per week gedurende een langere periode aanwezig zijn, dat schept toch een band.

Marjan hangt de allerlaatste Erwinase op

Terwijl de chemo inliep heeft Xena nog les gehad van Lia, maar na drie kwartier was de contrentratie weg. Ondertussen waren Nigel en zijn moeder Carry gekomen. Carry had twee vissen voor Xena meegenomen, een maanvis en een kempvis en een heel mooi armbandje. Toen zij het armbandje gaf zei zij tegen Xena: ‘een klompje omdat je een Hollandse meid bent en het hartje omdat jij mijn hart gestolen hebt’. Dit ontroerde mij enorm. Zoveel betrokkenheid!

Armbandje van Carry

Helaas ging het met Nigel niet zo heel goed. Terwijl Xena ogenschijnlijk van de Erwinase geen last heeft, heeft Nigel er heel veel last van. Later die dag zal blijken dat hij een intolerantie-reactie heeft. Zijn bloed zal nu, net als dat van Xena toentertijd, naar Duitsland gestuurd worden om te kijken of de Erwinase iets gedaan heeft. In principe is Erwinase al plan B, het is afwachten of er een plan C is voor Nigel. Voor nu heeft hij een week rust.
 
Het voelde wel een beetje vreemd, wij waren in een jubelstemming terwijl er op alle bedden kindjes lagen die heel ziek waren. De wereld van kinderkanker is wreed!
 
Na uitgebreid afscheid genomen te hebben, gingen we huiswaarts, een heerlijk gevoel.
 
Toen we thuiskwamen, zagen wij net mijn schoonzusje Jeanine wegrijden, maar het was toch een grote verrassing om te zien dat alles versierd was, er stonden bloemen en enorm veel kaarten.  Hartverwarmend!
 
 
‘s Avonds hadden we met Sander en Jeanine,  Mark en Esther, Reinette en de kids uitgenodigd om samen te eten. Na het eten kwamen vriendinnen van Xena en nog wat vriendinnen/vrienden van ons. De meiden zaten beneden en keken TVOH, ondertussen druk met bb, iphone en ipad en wij zaten in de keuken. Het was een klein maar waardevol feestje. Xena is goed verwend en ging moe maar voldaan naar bed. De laatste gift dexa van deze week is ook weer ingenomen, dus slapen verliep wel weer onrustig.
 
Het onderhoudsprotocol is begonnen, nog 1 jaar, oftewel 365 dagen,  52 chemo’s! Het aftellen is begonnen!
 
xAnja

 

4 thoughts on “Dag 393 (2 december 2011) Laatste Erwinase

  1. Fion

    Dat aftellen zal echt nog niet mee vallen. Maar dat je weet dat iedere dag die nu komtover een jaar niet in het teken van kanker zal staan geeft de burger al med.

    Zet hem op!

    Reply

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *