Dag 384 (23 november 2011) vervolg lamlendigheid

Xena heeft redelijk geslapen, maar werd wederom lamlendig wakker. Ik heb school gebeld dat Xena vandaag niet zou komen. Omdat we pas in de middag naar het VU moesten, kon ze nog in bed blijven liggen en dat was fijn voor haar.

In de taxi merkte ik al dat ze steeds beroerder werd, Xena is dan heel stil en in zichzelf gekeerd. Gelukkig was er een bed vrij en kon ze gaan liggen. De verpleging zag ook dat Xena niet zichzelf was, dus de dienstdoende oncoloog werd opgepiept om even naar haar te kijken. Xena had ook verhoging. De oncoloog kon niet een duidelijke oorzaak vinden, dus er zat niks anders op dan af te wachten. De chemo, erwinase, mocht wel gegeven worden.

Later in de middag zakte haar temperatuur weer en toen we naar huis reden, kreeg ze een kleine opleving. Ze heeft nog geholpen met het avondeten, maar daarna waren we weer terug bij af. Weer verhoging, misselijk en hoofdpijn. Ik vermoed eigenlijk dat ze iets van een virus onder haar leden heeft, maar ja daar is weinig aan te doen. Haar oksel is overigens nog hetzelfde, de oncoloog heeft daar ook nog naar gekeken. Niet rood, niet ontstoken, alleen maar dik, soort oedeem-achtig.

Al met al niet een te beste dag. Dat was het overigens ook niet voor Nigel, want ook hij heeft een allergische reactie op PEG-asparginase gekregen. Dus nu moeten zij ook 3x per week naar het VU, knap waardeloos allemaal.

Xena ligt naast mij in bed, dus kan haar goed in de gaten houden vannacht. We waren al weer heel voorzichtig aan het bekijken of ze weer in haar eigen kamer kon gaan slapen, maar zoals nu in deze periode ben ik blij dat ze naast mij ligt. Probleem blijft ook haar rug, want het waterbed is heerlijk voor haar rug, ze krijgt in haar eigen bed (ondanks nieuw matras) meer pijn. Misschien toch maar op zoek naar een 1-persoonswaterbed. Ze heeft een kleine slaapkamer, dus dat zal dan ook betekenen dat haar hele kamer aangepast moet worden. Maar ja eerst maar weer eens deze fase door!

Morgen gaat ze zeker nog niet naar school, maar ik hoop wel dat ze zich beter voelt, want het is niet fijn om haar zo te zien.

xAnja

 

 

3 thoughts on “Dag 384 (23 november 2011) vervolg lamlendigheid

  1. Hetty van Doortje & Maron

    Balen Anja, een dag om snel te vergeten, op naar morgen!
    Hopelijk voelt Xena zich dan wat beter.
    Welterusten…

    Reply

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *