Dag 324-325 (22 en 23 september 2011) wandelen en jarige mama

Donderdagochtend om kwart voor tien schrikken Xena en ik alletwee wakker. De laatste keer dat ik op de wekker keek was het half vier, maar Xena was redelijk op tijd gaan slapen. Ze zal het dan wel nodig gehad hebben, ik in ieder geval wel.

Het was prachtig weer en Xena wilde er op uit. Het werd wandelen in de duinen met Enzo, samen met 4 andere labjes en hun baasjes. Wat een genot om die honden te zien ravotten. Uiteindelijk hebben we 1,5 uur gewandeld, twee keer kort op een bankje gezeten, maar Xena heeft het heel goed volgehouden. Het was met name haar rug die het grootste probleem opleverde.

Toen we thuis waren, is ze gaan rusten, maar toch redelijk snel daarna was ze weer actief om beneden een film te kijken en onze kleine kok heeft ook weer in de pannen geroerd. Ook in de avond was ze fit. Haar verkoudheid neemt af. De transfusie doet haar goed.

Xena heeft goed geslapen, maar ze moest wel vroeg haar bed uit. Niet alleen omdat we vroeg in het ziekenhuis moesten zijn, maar ook omdat ik jarig was. En bij een jarige job horen kadootjes en kusjes en felicitaties. Vorige week waren wij al gaan shoppen bij de juwelier en heb ik voor mijzelf een mooi horloge uitgezocht en een bijpassende ring. Van Xena heb ik een mooie bedel voor aan mijn trollbeads-armband gekregen. Zij heeft dezelfde gekocht, een stukje verbondenheid. Maar nu mocht ik het dan ook echt uitpakken en dragen. Ik ben er erg blij mee.

Ik had besloten het niet te vieren. Ik kan niks half doen, dus alleen een bakkie doen, betekent bij mij gelijk taarten bakken en hapjes maken enz. Uit zelfbescherming besloten het dan maar helemaal niet te vieren. Ondanks dat ik het dus niet vierde, ben ik niet vergeten. Mijn telefoon bleef maar plingen, ik heb nog nooit zoveel gelukwensen gekregen. Het doet mij heel erg goed.

Om half tien waren wij in het VU. Het was redelijk rustig, Xena lag alleen in het beddengedeelte, bij de stoelen waren meer kindjes. Het is toch een aparte wereld zo’n dagbehandeling. Er moest een onco-kindje enorm spugen en in plaats van weg te kijken of zelf te gaan kokhalzen, loop je naar de kast waar de spuugbakjes liggen en overhandig je die snel aan de moeder en je gaat weer verder, daar waar je mee bezig bent. De eerste keer schrik je als je een kaal koppie ziet, nu valt het op als een kindje haar heeft en ben je blij met de stekels of vlashaartjes van de kinderen en complimenteer je ze ermee. Alsof het een prestatie is, terwijl je het zegt omdat je oprecht heel erg blij bent. De terugkeer van haren is een mijlpaal en je weet ook dat die stekels bij de volgende kuur ook weer verdwenen kunnen zijn. En als je ziet dat een  kikakind bozig is of dwars of zich helemaal volpropt met voedsel, dan kijk je de ouders aan en zeg je zachtjes dexa zeker?! Het is echt een aparte wereld. Maar ook een wereld die inmiddels vertrouwd is, het onbekende is weg en er is berusting. Het is er ook gezellig, soms wel eens te gezellig, dan zie je de verpleging kijken, kan het iets rustiger, maar soms doen ze net zo gezellig mee.

Het is onze wereld, Xena d’r wereld en ondanks dat je aangesloten bent aan een infuuspaal met daaraan chemo en aan je arm een bloeddrukmeter, school gaat ook door. Juf Lia was er vandaag weer en als ik dan zo van een afstandje naar haar kijk, dan loopt mijn hart over van moederliefde en trots. Ze doet het toch maar mooi allemaal.

Pim moest ook weer bloed laten prikken en hij kwam speciaal naar ons omdat hij lekkere chocolaatjes had voor mijn verjaardag. Xena werd ook verwend met een chocoladehart, maar die vond Pim toch ook wel heel erg interessant. Wat een lekker ventje en lieve ouders. Lieve Reinier en Gwenda, toen wij afscheid namen, hadden we deze uitslag niet verwacht. Wij duimen dat het bij een eenmalig schommeling blijft en hopen dat jullie ondanks dit bericht toch van het weekend kunnen genieten.

Om 13 uur mochten we weer huiswaarts. Xena voelde zich een beetje slapjes maar na een broodje knakworst, knapte ze weer op. Het was wel even wennen voor haar dat de stapel kaarten dit keer voor mij was en niet voor haar. Alhoewel er wel voor haar een kaart uit Spanje bij zat. Ook was er een prachtig boeket rozen afgegeven en er kwamen ook nog chocolaatjes via de post. Karin en Isabel kwamen ook nog een kadootje brengen. Wat ben ik verwend, heel erg bedankt!

Dat is leuk thuiskomen!

Dana is inmiddels ook weer terug van vakantie, nee correctie, bootcamp in de Ardennen. Een koffer vol met vies, nat, stinkend wasgoed, kreeg ik van haar cadeau ;-). Ze ziet er nog steeds de lol niet van in, survivalen is niet haar ding.

Vorig jaar was ik net gestart met mijn patisserie-opleiding. Ik had toen voor mijn verjaardag een hele taartenproeverij gemaakt, er stond van alles en nog wat en het mooiste iedereen ging nog met taart naar huis ook, dus ik hoefde ook de restjes niet op te eten.

Taartenproeverij voor mijn verjaardag 2010

Dit jaar geen taart, maar wel de start van een nieuw seizoen The Voice of Holland. Een heerlijke traktatie, wat een geweldig programma en wat hebben we genoten.

Volgend jaar weer nieuwe ronden met nieuwe kansen, ben benieuwd wat er dan op tafel zal staan. In ieder geval kijken we dan uit naar de finale van ons eigen programma ‘Xena vecht terug’. Tot die tijd gaan we gewoon verder met ‘ons doel is overleven maar vooral de weg er naartoe zo plezierig mogelijk maken’!

Nogmaals dank voor alles!

xAnja

 

13 thoughts on “Dag 324-325 (22 en 23 september 2011) wandelen en jarige mama

 1. Malou

  Mooie blog Anja! Ben helemaal ontroerd.. Ben blij dat je een fijne dag hebt gehad! Zo zie je maar, een verjaardag zonder taart en veel visite kan ook heel erg fijn zijn! Zolang je naar de mensen om je heen hebt waarvan je houdt! Gelukkig heb je van de kleine dingen in het leven leren genieten!

  Ik ben blij dat Xena is opgeknapt van de transfusie! Nu lekker weekend, even 2 dagen geen ziekenhuis! En ik ben ook blij dat Dana weer heelhuids is teruggekomen, haha!

  Nou dikke kus en tot snel! X

  Reply
 2. ineke ijlstra.

  hai anja, het is goed te lezen dat het n mooie dag was, en ook dat het met xena goed gaat, en dana houd je ook bezig, ik hoop dat het wekend ook rustig en met veel zon verloopt, kan je heerlijk wandelen met xena en de hond, ik mis dat nog steeds hoor wandelen met de hond, maar ja de omstandigheden laten het niet toe helaas, wandel nu maar met de kleinkinderen,gr, aan marcel dana en xena van mij.

  Reply
 3. Debby

  Hoi Anja.

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag en fijn dat ‘t ‘n leuke, mooie dag was!!

  Groetjes Debby.

  Reply
 4. Debby

  Hoi Xena.

  Fijn dat je zo lang gelopen hebt met de hondjes, goed van je!! Lekker van genieten hoor!!

  Groetjes Debby.

  Reply
 5. Naomi

  Heey Anja!

  Beetje laat, maar alsnog van harte met je verjaardag. Fijn om te lezen dat je niet vergeten bent, en helemaal fijn om te merken dat de transfusie Xena goed heeft gedaan. Het is een lang gevecht dat jullie als gezin en Xena in het bijzonder moeten leveren. Ik duim met jullie mee het komende jaar.

  Groetjes Naomi

  Reply
 6. karin

  Hoi Anja en Xena,

  Anja nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag.
  Xena jij bent het mooiste cadeau voor je moeder.

  Groetjes Karin

  Reply
 7. Marion Breijer

  Hoi Anja, beter laat dan nooit maar alsnog Van Harte Gefeliciteerd met je verjaardag!
  En Xena jeetje wat een kanjer ben jij zeg dat je ook je school er nog even bij doet, geweldig!!
  Jullie slaan je er naar omstandigheden fantastisch doorheen.
  Liefs Marion

  Reply
 8. Paula slot Lukkezen

  Lieve Anja,

  Een beetje laat, maar bij deze alsnog een felicitatie voor je verjaardag!!!!!
  Hoe verschillend kan het leven voor een ieder gaan….
  Ik vond het heel fijn je laatst weer even gezien te hebben en hoop oprecht op betere tijden voor jouw en je man& kids.

  veel liefs
  Paula

  Reply
 9. Ben Leyenaar

  Hallo allemaal,
  Een verjaardag (nog van harte gefeliciteerd) , taarten bakken , wandelen en school;het is me nogal wat! Wel dingen waarvan je op dat moment kunt genieten ; voor de broodnodige afwisseling .
  En het weer neem je dan , met alle wisselingen , ook voor lief.
  Dag kanjers! Ik blijf duimen.
  Lieve groet,
  Ben

  Reply
 10. chantal

  heee xeen ,
  nog gefeliciteerd met je moeder !
  en ik vind het echt super dat je naar school kunt gaan !
  ik hoop dat je me nog kent ? ja toch ? ik uit groep 8a ?
  en met kamp van goep 8 deden we veel samen ?!
  nouja , ik hoop dat je een keertje terug reageert , mischien via hyves ?
  ik hoop dat er snel een nieuwe blog komt!
  je bent een kanjer !
  en ik ga ook zeker naar die film waar je in speelt !
  ookal zal het wel moeilijk zijn .
  weet wel dat ik veel ok je denk & ook wel huil omdat juist jij de pech hebt!!!

  xxxx chantal !

  Reply
 11. Katja Dohmen - Kadohke

  Hee Anja,

  Alles goed met jullie? Het is weer een tijdje radio stil, ik neem aan met een goede reden. Hoop dat het goed gaat (ook met jou ;-))
  Ik zie net…jullie gevecht duurt al een jaar….jullie zijn kanjers!!

  x Katja

  Reply
 12. Saskia & Ollie

  Lieve Anja en Xena,

  Nog steeds in mijn gedachten, nog steeds lees ik jullie blog. Mijn bewondering voor jullie is niet in woorden uit te drukken, jullie zijn echt toppers!!!!

  Reply
 13. sandra engels

  he anja
  ik snap van dat getwitter nog niet veel, maar ik probeer je toch te volgen op het net….
  zag ik je in een ander blog, met een lach op je gezicht, fijn om te zien dat jullie een fijne dag gehad hebben

  blijf dicht bijelkaar
  lieve groetjes
  san

  Reply

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *