Dag 310 (8 september 2011) beenmerg- en lumbaalpunctie

Na een zeer onrustige en korte nacht waren wij om 7 uur al op pad richting VU.  Het was nog rustig op de weg, dus om half acht waren wij al bij dagchirurgie. Slechts een keer eerder zijn wij via deze weg naar de operatiekamer gegaan, alle andere keren zijn wij via  afdeling 9B gegaan. Toch altijd weer een beetje spannend iets nieuws.

Xena was als eerste aan de beurt en even na acht uur verliet ik, na ons ritueeltje, weer de OK. Het is een relatief korte ingreep, dus kwartier later of zo kwam de kinderarts al vertellen dat het goed was gegaan, puncties gingen soepel en op het ‘oog’ zag het beenmerg er goed uit (vlokkerig). Zij kan natuurlijk niet in het beenmerg zelf kijken, maar ze hebben genoeg ervaring om wel verschil te zien. Volgende week zullen wij wel de uitslag hiervan krijgen. Toch altijd weer een spannend moment. Ook heeft zij MTX (chemo) via ruggenprik gekregen.

Xena was heel erg moe, dus heeft zij bijna de gehele 4 uur dat zij plat moest blijven liggen geslapen. Cliniclowns Noppen en Neel hebben een heel toneelstuk opgevoerd voor de twee andere kanjers Amr en Hidde die ook door de puncties plat moesten blijven liggen. Xena heeft er niks van meegekregen.

Om half een mochten we gelukkig al weer naar huis toe. Xena had nog niets gegeten dus ze wilde heel graag tosti’s eten. Daarna zijn wij beiden weer in bed gekropen, de migraine had mij weer in zijn greep.

Xena is met haar 4e dag dexa bezig en vanmiddag voor het eerst deze week merkte ik dat ze er last van had, in zichzelf gekeerd, niet echt spraakzaam. Dat was ik ook niet, dus dat kwam goed uit.

Vanavond voelde ik ineens het bed trillen en had ik een raar gevoel in mijn hoofd, ik dacht nog wauw die medicijnen doen rare dingen met mij. Een half uur later bleek dat het een aardbeving was. Rare gewaarwording! Maar ach je moet alles een keer in je leven meemaken.

De plek waar de beenmergpunctie is gedaan, is pijnlijk. Ze heeft ook een beetje hoofdpijn en ze is moe. Het is ook een hele pittige week geweest tot nu toe. Morgenochtend mogen we uitslapen, we worden pas later in het VU verwacht. Morgen ook laatste dexadag en dan is het weer weekend.

xAnja

3 thoughts on “Dag 310 (8 september 2011) beenmerg- en lumbaalpunctie

 1. Mieke

  Gelukkig kan Xena deze dag ook weer afstrepen. Spannend, pijnlijk en vermoeiend deze dag. Sliep Xeen echt dat Neel aan haar bed stond of deed ze alsof? 😉

  Fijn dat de fitnessapparaten al zijn gearriveerd. Goed als Xeen zin heeft om even te sporten.

  Supercalifragilisticexpialitastisch dat Xeen naar school en Mary Poppins is geweest.

  Na morgen gelukkig weer weekend en dus 2 dagen rust.
  X Mieke

  Reply
 2. Malou

  Gelukkig hebben jullie na vanmiddag even weekend. Even rust, voordat er weer een nieuwe drukke week begint! Geniet er maar lekker van en succes vanmiddag! X

  Reply

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *