Dag 290-292 (19 t/m 21 augustus 2011) einde dexa en weekend

Vrijdag was de laatste dexa-dag. Xena had het zwaar, in het ziekenhuis was ze ook niet echt aanspreekbaar. Verpleging en artsen weten wat dexa met de kinderen doet en begrijpen het volledig. Er wordt niet teveel gezegd en zo min mogelijk gevraagd, erg prettig. Xena heeft een beetje geslapen en een filmpje gekeken en toen mochten we naar huis. Het vernevelen mocht gelukkig verschoven worden naar maandag, dat is dan ook wel echt de laatste mogelijkheid.

De berging is inmiddels helemaal opgeruimd, alles is uitgezocht. De boekenkasten zijn ook weer netjes. Altijd handig boeken in een fitnessruimte (niet waar Lowie??).

‘s Avonds ben ik met Sandra en Esther uit eten geweest, was een erg gezellige avond. Daar was ik aan toe.

De nacht was wederom waardeloos, zelfs met een slaapmiddel ging het niet goed. Maandag maar bespreken dat wij graag een ‘doorslaper’ willen in plaats van een ‘inslaper’. Xena valt wel in slaap maar wordt na een paar uur weer wakker en heeft dan weer moeite met verder slapen. Gelukkig weten we dat het over een paar dagen weer beter zal gaan. Omdat Xena nog 1,5 jaar dexa zal moeten slikken, is het wel handig om een structurele oplossing te vinden.

Rond het middaguur zijn we naar Amsterdam vertrokken om naar fitnessapparatuur te kijken. Uiteindelijk waren we veel duurder uit dan begroot, maar denk wel dat we een goede keuze hebben gemaakt. Zodra Marcel de vloer gelegd heeft, worden de loopband en de hometrainer bezorgd.

Op weg naar huis kwamen we langs De Zoete Inval, dus toen hebben we daar op het terras van een late lunch genoten. Het was fijn om weer even bij te praten en Xena genoot ook.

‘s Avonds hebben we samen beneden televisie gekeken. Xena voelt zich wat beter, de dexa is uitgewerkt.

Die nacht besloot Xena om 02.00 uur toch maar in haar eigen bed te gaan liggen. Gelukkig heeft ze daarna goed geslapen, iets wat ik niet kan zeggen. Al vroeg hoorde ik haar al weer in de weer met haar iPad. Marcel en ik hebben toen nog even verder geslapen.

Na het ontbijt kwam de grote vraag wat gaan we vandaag doen? Uiteindelijk werd het het IJmuider strand. Vriendin Mandy en Kiki staan allebei op het strand en regelmatig worden wij uitgenodigd om te komen, maar ik hou niet zo van zand. Daar komt bij dat het voor Xena te ver lopen zou zijn, maar daar had Michael een oplossing voor namelijk een speciale strandrolstoel, die te leen was bij een strandtent.

We hebben een heerlijk middag gehad (ondanks het zand ;-))!

Kiki en Xena

Helaas is het al weer zondagavond. Xena zuchtte al wat gaat het weekend toch altijd snel. Morgen weer een nieuwe week chemo. Marcel gaat weer werken, maandagnacht komt Dana al weer thuis van vakantie. Ik hoop dat Xena zich de komende twee weken nog redelijk voelt zodat wij nog van de laatste vakantieweken kunnen genieten.

O ja, we hebben gezinsuitbreiding……………….. ik denk wel 25 guppies. Op zich wel bijzonder want het mannetje is al enige tijd dood. Een wonder of gewoon een superguppy! Benieuwd hoeveel er blijven leven, dan bekijken wat we er mee gaan doen. In ieder geval de mannen van de vrouwen scheiden, we zitten niet op meer gezinsuitbreiding te wachten.

xAnja

9 thoughts on “Dag 290-292 (19 t/m 21 augustus 2011) einde dexa en weekend

 1. Monique

  Fijn dat jullie toch een heerlijk weekend hebben gehad. De nachten zijn niet super maar gelukkig maken de dagen het weer een beetje goed.
  Fijn dat Dana ook weer snel thuis komt en de laatste 2 weken met zijn 4 tjes nog even kunnen genieten van de vakantie. Hoop dat Xena en jij zich de komende weken ook lekker zullen voelen. We duimen hier voor je.

  Groetjes Gabriëlle en Monique

  Reply
 2. Fion

  Als de guppen jongen dan is het water goed 🙂

  En ze worden echt als hele kleine ieniemienie visjes geboren hè.
  Moeders kan dus best al zwanger zijn geweest (draagtijd is een week of 4).
  En zelfs als ze dan werpt zie je ze nog niet meteen.

  Overigens zijn het kanibalen als er te veel komen hoor. Dan zijn de kleintjes een tussendoortje voor de grote.

  Ik las van het strand gisteren. Heerlijk dat jullie zo konden genieten van een bijzonder mooie dag. Ik hoop op nog meer van dat soort dagen (als is de voorspelling voor komende week niet best geloof ik).

  Suc6 in het Vu vandaag.

  Reply
 3. Daniëlle

  Hey Xena,

  Wat goed dat jullie aan de fitness gaan.Hoop dat je er snel mee kunt beginnen want dat zou betekenen dat het beter met je gaat.Als ik je weblog lees vind ik het niet te bevatten wat jij allemaal moet ondergaan en meemaken.
  Heel veel sterkte weer meid!

  Lieve groetjes Daniëlle Borst

  Reply
 4. Debby

  Ook ik kijk iedere dag even of er al weer ‘n nieuwe is, helaas nog niet! Betekend geen nieuws ook goed nieuws?

  Reply
 5. Monique

  Hoi daar

  Hopelijk gaat alles goed. Zijn heel nieuwsgierig hoe het met jullie gaat. Dana weer lekker thuis, en de schuur anex sportplaats ook klaar en ingericht.Denk ik.
  We hopen dan ook geen bericht goed bericht en gaan daar vanuit. Hoop dat je hier toch weer gauw een berichtje plaatst, Denken aan jullie.
  Groetjes Gabriëlle en Monique

  Reply
 6. Susan

  Hoi!

  Ik lees op Twitter ook lekker mee en zie dat je vandaag naar school bent geweest! Wat super goed van je 🙂

  Hoop snel weer wat meer van jullie te lezen!

  Groetjes,

  Susan
  van het Taarten forum

  Reply

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *