Dag 282 (11 augustus 2011) Laatste dag op de set

Vandaag was de laatste dag op de set. Doordat er meerdere dagen met dezelfde kids gedraaid werd, was er een aardig ons-kent-ons-gevoel ontstaan. Dat maakt het wachten des te aangenamer. Het is ook fijn om met mensen te praten die in hetzelfde schuitje zitten of zaten.

Uiteindelijk ging het vanmorgen redelijk vlot en rond half twee kwam de regie-assistente melden dat er nog een scene opgenomen zou worden aan het eind van de middag, waarbij op de achtergrond nog wat kids nodig waren, maar dat het niet noodzakelijk was dat iedereen bleef. Na overleg met Xena hebben wij toen besloten lekker naar huis te gaan. Ik was al met migraine opgestaan en Xena was ook heel moe. Xena werd hartelijk bedankt voor haar deelname en de regisseur kwam haar persoonlijk nog de hand schudden.

Het was een hele bijzondere ervaring en ik ben dan ook heel trots op onze kanjer maar zeker ook op de andere kanjers met lef, die zich op een heel kwetsbaar moment in hun leven, hebben laten filmen. Ik kan helaas op dit moment niet veel meer vertellen over dit speciale project maar zodra de film in premiere gaat, beloof ik jullie dat ik hier uitvoerig op terug zal komen. Wij hebben al een klein stukje gezien van de film en het wordt echt fantastisch. Maar later dus meer hierover.

Toen wij thuiskwamen, lag er een brief van de stichting Haarwensen op de deurmat. De brief op zich was al speciaal, maar er zat ook nog een handgeschreven briefje bij van een meisje dat haar haar gedoneerd had. Zo ongelooflijk aandoenlijk. Xena heeft zelf ook haar haar gedoneerd, maar haar haar ging er toch af, maar al die meiden en jongens die hun haar af laten knippen en daarmee dit goede doel steunen, verdienen een groot compliment, net als deze stichting zelf.  

Het puinruimen gaat gestaag door. De berging is al voor de helft leeg. Het lijkt alleen of die dozen ‘jongen’. Ik maak een doos leeg en sorteer dat uit in meerdere dozen én gooi ook nog veel weg, maar toch zitten die bewaardozen ook weer vol. Inmiddels heeft Marcel al ruim 400 kg naar de stort gebracht, dus we zijn wel goed bezig. Helaas komt het meeste werk op Marcel neer, want ik kan het fysiek niet aan. Ik doe mijn best, het gaat langzaam, maar er gebeurt eindelijk na acht jaar iets! Wat zal ik blij zijn als die berging opgeruimd is, volgende fase is de woonkamer en keuken schilderen, vloer schuren en lakken en alles restylen! Maar zover zijn we voorlopig nog niet, eerst nog puin ruimen!

xAnja

3 thoughts on “Dag 282 (11 augustus 2011) Laatste dag op de set

 1. Fion

  Pfff praat me niet over dozen… ( ik ga deze week nog beginnen)
  Maar als er zoveel naar de stort gaat moet er lucht in komen dat kan niet anders.

  Ik ga de film zeker kijken maar zal eerst het boek is kopen. Eigenlijk erg dat ik dat nog niet gelezen heb.

  Voorzichtige knuffel.

  Reply
 2. Monique

  Zo na de nijmeegsevierdaagse te hebben gelopen met Gabriëlle en op vakantie te zijn geweest weer even bij gelezen. Maar wat hebben jullie weer veel meegemaakt zeg.
  Leuk om zo met een film mee te mogen doen. Ook heel mooi dat Dana op vakantie is gegaan. Jammer dat ze steeds ziek wordt van alles wat er bij komt kijken.
  Volgend jaar gaat Gabriëlle voor de stichting kwf lopen we zijn al met de stichting in overleg hoe en wat we moeten gaan doen om sponsoren te krijgen. Maar 1 ding is zeker. dat we gaan lopen en geld gaan ophalen. Hopen dat er meer onderzoek komt en dat deze ziekte langzaam zal verdwijnen.
  Wij wensen jullie veel opruim succes. En natuurlijk sterkte met alles.
  Stralende zon jullie kant op van Gabriëlle en Monique

  Reply
 3. Eva van Kempen

  Hallo Xena en Anja,
  Het was zeker een hele bijzondere ervaring, de filmopnames. Daniël heeft er vleugels van gekregen. De gesprekken met jou en de andere ouders en kinderen waren ook allemaal mooi en bijzonder. Wij houden hier fijne herinneringen aan over. Ik blijf jullie volgen op dit mooie blog en zie jullie wellicht op 2 september.
  Liefs, Daniël en Eva van Kempen

  Reply

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *