Dag 268 (28 juli 2011) en wederom een dexa-dag

Dexa heeft absoluut heel veel voordelen, het is een belangrijk onderdeel van de behandeling, het zorgt in combi met de Zofran dat Xena niet de hele dag moet overgeven, maar wat doet het veel met haar. De chemo van maandag draagt daar ook z’n steentje toe bij.

Een groot gedeelte van de morgen hebben we plannen gemaakt om die vervolgens weer te wijzigen. Xena wil wel maar haar lijf werkt gewoon niet mee. Ze heeft ook enorme warme en rode dexa-wangen, wat ook een naar gevoel geeft. Daarnaast zat ze zichzelf gewoon in de weg.

Op een gegeven moment heb ik Marcel gevraagd wat eerder naar huis te komen zodat we wat leuks konden gaan doen. De grootste AH van Haarlem, is verbouwd en gisteravond opengegaan. Xena kijkt heel graag kookprogramma’s en wie weet wordt zij later nog wel kok, wie zal het zeggen. Dus ons uitje werd een ritje naar de vernieuwde appie, en van de dexa krijg je een enorme eetlust, dus dan is de AH helemaal een walhalla. Wat een waanzinnig mooie winkel is dat geworden, sommige paden zijn wel smal, denk dat dat op drukke dagen wel krapjes zal zijn, maar het was echt een genot om daar te lopen. We hebben weer genoeg inspiratie opgedaan voor lekkere maaltijden. Ongemerkt heeft ze toch wel een behoorlijk stuk gelopen, wel deels steunend op het winkelwagentje, maar de lichaamsbeweging voor deze dag zat er weer op.

De planning was om ook nog naar een dierenwinkel te gaan voor visjes, maar dat was iets teveel van het goede. Thuisgekomen heeft ze eerst heerlijk gesmikkeld van een maaltijdsalade. Karin kwam ook nog gezellig langs, even bijpraten. Xena heeft nog vrij lang bij ons gezeten, maar dan opeens is het klaar, dan moet ze gaan liggen.

Omdat zij zo laat nog een maaltijdsalade had gegeten, hebben we het avondeten wat uitgesteld en zijn in plaats daarvan toch nog naar de dierenwinkel in de Cronje geweest. Auto toch weer bij appie geparkeerd, dichterbij is niet mogelijk. In een rustig tempo wederom een stukje gelopen. In de winkel eerst nog rondgekeken en toen wat vissen uitgezocht. De bak is nu wel bijna compleet, 5 bijlzalmen (die zwemmen aan het oppervlakte), 2 witte vissen (weet de naam niet meer) en 2 algeneters. Helaas is er al een bijlzalm die een beetje vreemd zwemt, dus vrees dat die de stress van deze verhuizing niet gered heeft. Aquarium is nu donker, morgen zien we wel wat de schade is. De baby-gup leeft nog steeds, een echte survivor, dat past wel bij Xena.

Samen met Marcel heeft ze het eten gemaakt en we hebben nog vrij lang aan tafel gezeten.

De dag begon minder, maar al met al heeft ze voor deze zware kuurweek veel gedaan vandaag.

Morgen kunnen we uitslapen, taxi komt pas om half tien. Hopelijk voelt zij zich morgen goed, want dan gaan wij bij Karin eten. Daphne en Isabel zijn namelijk terug van een weekje Texel en we zijn benieuwd naar hun verhalen. Opa Harry, oma Trudy en Mandy en André komen ook, dus dat wordt vast weer heel gezellig.

xAnja

 

One thought on “Dag 268 (28 juli 2011) en wederom een dexa-dag

 1. Joost

  Via kanjerguusje ben ik bij jullie op de site terecht gekomen en eerlijk is eerlijk ik heb nog geen regel gelezen. Ben stomweg wat foto’s wezen kijken en bij de kanjerketting ben ik even gestopt en heb er even goed naar gekeken. Hij ziet er erg indrukwekkend uit en alleen de mensen die de betekenis van zo’n kraal kennen weten wat voor een ellende erachter zo’n ding zit. Fleur, mijn dochter, heeft ook zo’n lang ding alleen weten wij al wat de laatste kraal moet worden.

  Daarnaast zie ik dat je enorm veel blogt. Erg slim om de dagen erbij te zetten, want dat scheelt een hoop getel. Veel blogs betekend ook dat er een heleboel ellende in moet staan.

  Ondanks dat ik niets heb gelezen wens ik jullie alle kracht toe die jullie nodig zullen hebben in het wereldje dat “kinderkanker” heet. Blijf positief en zuig elk moment op als een spons. Jullie zijn 268 dagen verder en daar moeten er nog ontelbare achter.

  Laafje Joost

  Reply

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *