Dag 261-264 (21 t/m 24 juli 2011) rugpijn

De afgelopen dagen hebben voornamelijk in het teken gestaan van mijn rugpijn. Donderdagmorgen vroeg ben ik naar de fysiotherapeut geweest en die zag eigenlijk al heel snel dat het niet mijn spieren waren maar een probleem van een tussenwervelschijf. Hij verwees mij gelijk door naar de huisarts voor een verwijsbrief voor een röntgenfoto.

De huisarts deelde de mening van de fysio en heeft mij een hoge dosering tramadol en diazepam voorgeschreven. Ik heb namelijk allergisch voor diclofenac en ibuprofen. De röntgenfoto wees niets bijzonders uit en dat klopt ook wel want een hernia zie je niet op een röntgen. Omdat ik nog geen uitvalverschijnselen heb, heeft het nog geen zin om mij door te verwijzen naar een neuroloog omdat die toch niets zal doen. Advies liggen en af en toe stukje lopen, hurken, bukken of zitten wordt afgeraden. Ik laat dat ook wel, want zitten en opstaan is geen pretje.

Vrijdag ben ik nog naar het VU geweest met Xena maar dat was geen succes. Het in- en uitstappen uit de taxi en naast het bed zitten, is niet te doen. Ik heb dus maar wat rondjes gelopen. Er stond zo’n zadelkruk en dat ging wel redelijk. De fysio die ik vrijdagavond bezocht, heeft wel aangegeven dat als het met de hoge dosering pijnstillers niet beter wordt, er doorverwezen moet worden naar de neuroloog.

Als ik blijf liggen, gaat het wel redelijk, de pijnstillers doen hun werk en de reflex-spray verlicht ook. Helaas was Xena ook door haar rug gegaan met het aantrekken van haar laarzen, dus wij zijn nu echt krik en krak. Bij haar werkt paracetamol en reflex ook wel aardig.

Zaterdag eind van de middag zijn we nog wel naar de verjaardag van André geweest, maar na het eten, zijn wij toch weer huiswaarts gegaan. Xena en ik zijn in de regen teruggewandeld om de boel toch een beetje in beweging te houden. Thuisgekomen hebben we met z’n vieren naar een film gekeken. Ik lag in het bed van Xena, Dana en Marcel op een stoel en Xena gezellig naast mij. Het was best knussig!

Dana heeft overigens zaterdag voor de eerste keer gewerkt bij haar nieuwe baan La Place, gelijk een werkdag van 9 uur, best wel trots op mijn meisje!

Zondag zijn Marcel, Dana en Xena naar de verjaardag van Jady en Mitchell gegaan. Ik wist dat het heel druk zou zijn en ik had teveel pijn, dus ik ben thuis gebleven. Xena heeft het erg naar haar zin gehad. Kleine Yaëll was al weer behoorlijk gegroeid.

Xena met kleine Yaëll

‘s Avonds hebben wij de kanjerketting van Xena bijgewerkt. Deze is inmiddels 7 meter lang en bevat maar liefst 593 kralen…………

Morgen wordt het weer een lange dag in het VU, ik zal mijn wandelschoenen aantrekken. Marcel staat standby voor het geval het niet gaat. Erwinase, doxorubicine en vincristine staan op het programma en ook start ze weer met de dexamethason en de orale chemo 6-MP. Ik ben benieuwd of ze zich voor alles kwalificeert.

xAnja

3 thoughts on “Dag 261-264 (21 t/m 24 juli 2011) rugpijn

 1. Jady

  Hoi Xeen,

  Wat rot voor je moeder en haar rug! Doe lekker rustig aan. Jammer dat Anja niet op de verjaardag kon zijn, want het was erg gezellig. Xxx

  Reply
 2. Jady

  Hoi Xeen,
  Wat rot voor je moeder en haar rug! Ook jammer dat ze niet mee kon komen op de verjaardag, want het was erg leuk! xx

  Reply
 3. San

  Lieve Xena,
  In gedachten heel veel bij jou! Want het is echt niet leuk om in de zomervakantie,
  Veel in het ziekenhuis te zijn, chemo te krijgen en niet op vakantie te kunnen.
  Heel veel sterkte met vechten. Je bent een kanjer.

  Beste Anja,
  Wat balen dat het niet goed gaat met je rug.
  Misschien een idee om een goede chiropractor (die lid is van de branchevereniging) op te zoeken) Of vind je dat helemaal niks?
  Heel veel sterkte met alles.
  Een mama van een jongen van 6 met all( in de onderhousfase)
  Ik leed mee op twitter, maar heb zelf geen account.

  Reply

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *