Dag 260 (20 juli 2011) VU-dagje

Vanmorgen weer op tijd op voor een ritje naar het VU. Xena heeft sinds een paar dagen pijn in haar enkel zonder een duidelijke oorzaak en ook heeft zij het idee dat er een koortslip aan zit te komen. Helaas is er op woensdag geen zaalarts op de dagbehandeling, dus vrijdag zal er naar gekeken worden. Indien er toch blaasjes op haar lip komen, moeten we terugkomen of via de huisarts een kweek laten nemen. Een koortslip is voor mensen met een verminderde weerstand erg gevaarlijk, duimen dus dat het dat niet is. Die enkel kan komen door de vincristine, maar ja dat is gissen, vrijdag zullen we wel meer horen.

Het was heerlijk rustig op de dagbehandeling en de chemo lag al klaar. Er stond vandaag ook vernevelen op het programma. De planning was om dit in het uur spoelen te doen, maar helaas is dat niet gelukt, dus Xena is afgekoppeld en daarna konden wij vernevelen. Dat ging zo goed, dat Xena zonder te stoppen 20 minuten aan dat apparaat heeft gehangen. Meestal moet zij tussendoor ff stoppen en haar mond spoelen maar nu dus niet niet. Om 14 uur stonden we weer buiten.

Via het VOKK kregen wij de vraag om een foto op te sturen van haar kanjerketting. Voor de film ‘Achtste-groepers huilen niet’ wordt er voor de hoofdrolspeelster een kanjerketting gemaakt en om die nu zo waarheidsgetrouw te maken, worden verschillende kettingen van ALL-kanjers naast elkaar gelegd. Ik loop eigenlijk al drie weken achter met de kralen, maar ik wilde jullie de foto niet onthouden.

Kanjerketting t/m eind juni 2011

Het ziet er best wel imposant uit.

Met mijn rug gaat het waardeloos, morgenochtend vroeg heb ik een afspraak met een fysiotherapeut. Mieke is zo lief om mij op te halen, want ik kan niet autorijden. Hopelijk geeft dat wat verlichting.

xAnja

One thought on “Dag 260 (20 juli 2011) VU-dagje

 1. Malou

  Dag lieverds,

  Super gaaf hoor Take That! Dat was je echt gegund om daar heen te gaan. Jammer dat je rug niet meewerkte, het kan ook niet altijd goed gaan hè.. pff!
  Super bijzondere ontmoeting inderdaad met Guusje. Ik lees haar blog niet elke dag, maar als ik de reacties van Lowie voorbij zie komen, kijk ik toch even. Fijn dat ze ook vragen kon stellen aan Xeen. Soms is het fijner om als kind dat aan een andere kanjer te kunnen vragen, dan altijd aan de artsen.. die dealen immers niet met deze ziekte! Xena voelt en ondergaat alles. Ben super trots op jullie meiden!
  En wat is die ketting lang he, eigenlijk heel erg. Gelukkig ging het voorspoedig in het VU, daar ben ik blij om!

  Dikke kus voor jullie xxx

  Reply

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *