Dag 259 (19 juli 2011) Kanjerguusje

Het is geweldig zo’n avond, maar ik was brak, giga hoofdpijn (en dat zonder alcohol) en mijn rug werkte helemaal niet mee. Xena had gelukkig wel goed geslapen en zij voelde zich goed. En dat was het belangrijkste want vandaag stond iets bijzonders op de planning.

Al eerder schreef ik over kanjerguusje, een meisje dat ook vecht tegen kanker. Via twitter ben ik in mei op het blog (www.kanjerguusje.nl) terechtgekomen. Met haar vader en later ook haar moeder hebben wij een goed contact via twitter en later ook via whatsapp gekregen. Vaak beschreef ik iets op het blog waar Guusje of haar ouders op dat moment ook mee moesten dealen of andersom. Kortom het vaker genoemde verbondenheid, is er.

Zo kan het gebeuren, dat ik onszelf heb uitgenodigd om Guusje en haar familie te bezoeken. De planning was eigenlijk om een hotel in de buurt te zoeken, maar Xena wilde toch liever thuis slapen. Dus zo kwam het dat wij om twaalf uur richting Kaatsheuvel vertrokken. Enzo hadden wij ook meegenomen, want zij hebben ook een labrador, Balou.

Het was een bijzondere ontmoeting. De klik die er virtueel was, is er in het echt ook. Wij hebben gepraat, gelachen, gewandeld met de honden en wij zijn er zelfs blijven eten. Pas om 20 uur vertrokken we weer richting huis. Een warm, zeer gastvrij gezin en Guusje die heeft een speciaal plekje in ons hart. Wat een kanjer!

Xena en Guusje, twee kanjers

 
xAnja

3 thoughts on “Dag 259 (19 juli 2011) Kanjerguusje

 1. Lowie

  Een fijne dag. Ook wel een tikkeltje vreemd. Ik volg het verhaal van Xena sinds enkele weken. Leuk contact met Anja opgebouwd. Virtueel ken je elkaar inmiddels goed. Je kent elkaar van verhalen en foto’s. Toch is een echte ‘live’ ontmoeting anders. Het volgen van elkaars wel en wee wordt hierdoor nog intenser.
  Guusje heeft veel vragen aan Xena kunnen stellen. Als Guusje veel gaat vragen, dan is dat een teken van vertrouwen.
  Samengevat een hele fijne en waardevolle dag.

  Reply
 2. Fion

  de waarde van lotgenoten contact.
  Voor Guusje en Xena dat ze hebben kunnen kletsen en voor de ouders dat ze het zelfde hebben kunnen doen.

  🙂

  Reply
 3. sandra

  hoi,

  Wat leuk dat jullie elkaar ontmoet hebben,ik lees ook het blog van guusje elke dag.
  Heftig hoor.Ik denk veel aan jullie en ook aan dat gezin. Het zit jou ook niet mee he anja,hoop dat je wat minder pijn krijgt.Hier in den haag gaat t goed,a.s. woensdag naar vu voor controle.Niet bij margreet maar bij nadia want ze is met vakantie.
  Nou misschien zien we elkaar wel,kom op he xena!!
  groetjes van sandra(ricky)

  Reply

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *