Dag 251-252 (11 en 12 juli 2011) Achtste groepers huilen niet

Na een letterlijk slapeloze nacht, gingen wij al heel vroeg naar het VU. Daar waren ze verbaasd dat wij er al waren, Xena stond pas om 11.30 uur op de planning. Helaas stond er op mijn afsprakenkaart 9.00 uur. Gevolg geen bed en overvolle stoelenkamer en er stond nog niks klaar.

We zijn daarom eerst op spreekuur geweest bij Dr. Veening. Xena woog 40,0 kg, dus weer iets afgevallen ondanks dexa-week. Al verdere controles waren goed, dus de chemo kon gegeven worden.

Lia van de educatieve dienst is ook weer langsgekomen, dus de tweede les is ook een feit.

Toen de chemo hing, ging het allemaal wel voorspoedig en om kwart over een heeft Marcel ons weer opgehaald.

Helaas was Xena zo moe, door het niet slapen, dat ze gelijk naar boven is gegaan om te rusten. In de tussentijd heb ik mij emails gecheckt en kwam ik een mail tegen van het bedrijf dat de casting verzorgd voor Achtste groepers huilen niet. Xena krijgt een kleine figurantenrol in deze film. Op 2 en 4 augustus zijn haar draaidagen. Gelukkig zijn de opnames in Haarlem, er wordt op de Zijlweg in een kantoorgebouw een ziekenhuis nagebouwd. De opnames duren vermoedelijk de hele dag, maar Xena ligt in een bed, dus dat gaat goedkomen. Met een beetje geluk/pech zal ook ik tijdens de opnames aanwezig zijn.

Ook is er gisteren via twitter/email contact geweest met het Jeugdjournaal. Zij waren namelijk op zoek naar kinderen van Xena d’r leeftijd die op twitter actief zijn. Wij hebben gereageerd en uiteindelijk hebben ze haar niet voor de uitzending gebruikt maar nemen ze nog contact op omdat ze interesse hebben in een mogelijke reportage. Ach, we zullen wel zien waar dit allemaal toe leidt. Zolang Xena zich goed voelt en het aankan, is het een leuk tijdverdrijf.

Helaas spelen er momenteel een aantal zaken in de privé-sfeer waarover ik niet verder zal uitweiden, maar die ervoor zorgen dat er beslissingen genomen moeten worden, die wij in een andere situatie niet genomen zouden hebben. Mogelijk zouden wij dan niet eens voor de keuze gesteld zijn. We moeten nu echter met deze situatie dealen, wij doen ons best, maar het is verdomde moeilijk. Het is al moeilijk genoeg om je staande te houden in onze situatie, het is dan zo jammer dat er allerlei factoren bijkomen die ons nog meer uitdagen.

Nu is het zwaar en zijn we moe, maar we houden ons voor dat er ook betere tijden komen.  We vertrouwen er maar op dat de keuzes die wij maken de juiste zijn.

Maandagnacht heeft Xena wederom niet zo goed geslapen. Ze valt wel in slaap maar helaas wordt ze toch weer wakker. En nee, dit keer niet omdat ik geluid maak :-)! Ik vind haar niet heel vermoeid, zo oogt zij ook niet, maar wij merken wel dat ze minder goed hersteld. Haar lijf werkt niet zo goed mee. Vanmiddag hebben we samen boodschappen gedaan, ze heeft dat gered doordat ze zich vast kon houden aan het karretje, maar ze kon met moeite haar benen optillen om in de auto te stappen.

Vanavond heeft ze wel geholpen met eten koken en heeft ze beneden gegeten. Terwijl ik dit typ, zit ze ook nog in de woonkamer een film te kijken. Dat gebeurt ook niet al te vaak. Dus dat zijn wel weer pluspuntjes.

Morgen hoeven we niet zo vroeg in het VU te zijn, pas om 11.30 uur. Dus we kunnen morgenochtend rustig aan doen.

Vandaag 12 juli is het overigens precies 13 jaar geleden dat Xena ontslagen werd uit het ziekenhuis. Daarom een apart verhaaltje over Nijn.

xAnja

3 thoughts on “Dag 251-252 (11 en 12 juli 2011) Achtste groepers huilen niet

 1. Milou

  Hoop dat jullie ziekenhuisdagje soepel verloopt.
  Met dit weer is er buiten toch niks aan.
  Dikke knuff.

  Reply
 2. brigitte

  Juist in slechte tijden wordt het kaf van het koren gescheiden Anja, het is zuur, maar het is niet anders, en als jullie straks terugkijken, zul je zien dat jullie de juiste beslissing hebben genomen!!

  Reply
 3. Marion

  Xena je wordt filmactrice, spannend!
  Wat een ontzettend leuk verhaal van Nijn.
  Hoop dat het vandaag weer allemaal goed gaat in het ziekenhuis.
  Veel sterkte !
  Knuffels van Marion

  Reply

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *