Dag 249-250 (9 en 10 juli 2011) roze-kralenweekend

Vrijdagnacht heeft Xena alle bedden in het huis bezocht. Ze begon in mijn bed, daarna naar het bed van Dana (die sliep bij vriendin), toen weer in haar eigen bed. Die dexa maakt het onze meid moeilijk om in slaap te komen en door te slapen. We waren ook al heel vroeg wakker, want wat Marcel niet wist, was dat hij die morgen overvallen zou worden door mijn broer voor een dag uit met z’n collega’s. Om half acht ging de telefoon. Mijn broer belde met een smoes dat Marcel naar de zaak moest komen omdat er een giga-lekkage was geweest. Marcel ging zich snel aankleden en toen hij de deur uitstapte, reed mijn broer voor en sprongen hij en collega Suus uit de auto …… SURPRISE!!! Hij kreeg een collage van zijn Ferrari-dagje en een lijstje met spullen die hij mee moest nemen. Ik had al het eea bij elkaar gezocht, dus tien minuten later was hij weer weg. Marcel moest wel ff slikken, hij houdt niet rare verrassingen en ook vond hij het niet fijn om ons achter te laten, maar toen ik zei dat het echt wel leuk zou zijn en dat wij ons wel zouden redden, ging ie weg.

Marcel wordt overvallen door mijn broer en collega Suus

 
Marcel en al zijn collega’s zijn in een sloepje gaan varen, ze hebben gebarbecued en ze zijn gaan paintballen.
 
Omdat wij geen zin hadden om de hele dag thuis te blijven en omdat Marcel er ook niet met het eten zou zijn, heb ik een vriendin gebeld of zij zin had om samen met haar meiden naar de bios te gaan en daarna uit eten te gaan. Dat wilde ze, dus ‘s middags hebben wij met z’n zessen naar Bridesmaids gekeken. Leuke film, geen dijenkletser, maar wel amusant. Ga er overigens niet met te jonge kids naar toe, want het begin heeft een behoorlijk ‘for adults only’-gehalte. Ik had loveseats gereserveerd en ik gokte erop dat er niet al te veel mensen om zaterdagmiddag naar deze film zouden gaan. Gelukkig had ik dat goed gegokt en was het niet druk. Xena kon fijn tegen mij aanhangen en kon het zodoende ook goed volhouden. Eigenlijk mag je niet naar de bios omdat je niet in ruimtes mag waar veel mensen zijn, dit in verband met infectiegevaar. Maar gezien het bovenstaande heb ik het wel aangedurfd, Xena moet ook nog een beetje kunnen genieten, er is al zo weinig wat ze nog wel kan.
Er was trouwens ook een soort boodschap voor mij verstopt in de film, weet alleen nog niet zo goed hoe ik deze moet interpreteren. Voor Xena ziek werd, had ik een soort fantasie om van mijn taartenhobby misschien ooit een echt bedrijfje te beginnen. Een naam had ik ook al bedacht en het logo ook, tot mijn grote verbazing heeft de hoofdrolspeelster een taartenbedrijf met de namen die ik ook in mijn hoofd had, alleen dan omgedraaid en het logo leek heel erg veel op het logo dat ik bedacht had. Ik vond het zo apart om te zien! Haar bedrijf was echter op de fles gegaan, de vraag is nu natuurlijk hoe ik dit moet interpreteren ;-). Ach voorlopig moeten we sowieso verder dromen en heb ik geen energie en tijd om taarten te maken.
 
Na de film zijn we naar de Toerist gegaan. Ze herkenden ons al van ons vorige bezoekje. We hebben heerlijk gegeten en het was heel gezellig. Helaas zijn we toch net iets te lang gebleven en stortte Xena bij het toetje in. Eigenlijk moet je op het moment dat ze zich nog goed voelt, de knoop doorhakken om naar huis te gaan, maar ja als het dan nog gezellig is en het gaat nog, dan is dat moment wanneer je moet gaan toch lastig.
Thuisgekomen is ze gelijk in bed gaan liggen. Marcel was inmiddels ook weer thuis en na samen nog ff Enzo uitgelaten te hebben, ben ik ook naar bed gegaan.
 
Die nacht sliep Xena om 3 uur nog niet en heeft zij mij wakker gemaakt voor een inslaper. Dit heeft wel geholpen, maar helaas was ze om 8 uur weer wakker. Ze maakt geen hele vermoeide indruk, maar het is natuurlijk niet goed om zo weinig te slapen. Ik wil haar eigenlijk ook niet overdag laten slapen (als dat al lukt) want dan ga je dat hele slaapritme omver gooien.
Gisteren waren we al begonnen met wat oude foto’s uit te zoeken maar ik miste nog heel veel. Marcel is op zoek gegaan naar nog een grote bak met foto’s en de hele middag hebben Xena en ik foto’s bekeken. Het was zo leuk. Xena heeft ook veel kiekjes op twitter gezet. Helaas heb ik de foto’s die ik zoek, nog niet gevonden. Ik heb geen idee waar die nog zouden kunnen zijn. Eigenlijk heb ik wel een idee, namelijk in een van die vele verhuisdozen die al bijna 8 jaar in de berging staan. Aangezien ik niks weggooi, moet het in een van die dozen zitten, maar ja welke? Als ik toch eens heel veel tijd had en nog meer energie, wat het zou dan fijn zijn als het allemaal uitgezocht en opgeruimd zou zijn!
 
 

Balletfoto van Xena

 
Eind van de middag kwamen de Burgers. Xena wilde gourmetten. Gelukkig was het mooi weer dus we hebben gezellig buiten gegeten. Het is wat een kind dat calorierijk moet eten, wij groeien helemaal dicht. Morgen maar weer een balansdag!
 

Gourmetten in de tuin

Toen de Burgers weg waren, hebben we nog thee gedronken in de tuin! Ik hoop dat het een mooie zomer is/wordt want dit was toch wel een heel fijn weekend met een mooie zonnige afsluiter. Xena schreef vanavond op twitter ‘waarom is het weekend altijd zo snel voorbij?’. Een teken dat het een fijn weekend was.
 
Morgenochtend voor ons helaas geen vakantie of uitslapen, we worden om 8 uur al opgehaald door de taxi. Het heeft een voordeel we zijn hopelijk dan ook weer snel thuis.
 
xAnja

5 thoughts on “Dag 249-250 (9 en 10 juli 2011) roze-kralenweekend

 1. Brigitteschoumakers

  He een lekkere chill dag was t gisteren, mooi!!
  Voor vandaag toi toi toi, duimpies draaien kaarske brandt…als always!!

  Knufkes uit t zonnige zuiden

  Reply
 2. Monique

  Hoi

  Wat fijn om dit weer te lezen. Bios en uiteten. Voor een ieder een gewoon ding maar voor jullie zo speciaal. Fijn dat jullie er zo van genoten hebben. Duim voor veel meer van dit soort dagen, en dan maar denken dat het altijd weekend mag zijn voor Xena.
  Voor vandaag maar weer succes. En vroeg thuis!!
  Een warme zomergroet Gabriëlle en Monique
  Ps Leuke foto van ballet

  Reply
 3. Fion

  Hoi Anja,

  Ik moest eerlijk gezegd ook aan jou denken toen ik naar de voorpremiere van Bridesmaides was vorige maand.

  De film eindigt wat abrupt maar volgens mij zit er wel de boodschap in dat ze ondanks het falen van de eerste keer van haar bedrijf dat ze weer haar hart moet volgen en doen wat ze het beste en liefste doet. Dat is volgens mij wat de politieman haar duidelijk wil maken 😉

  En natuurlijk dat ze niet moet wegzakken in zelfmedelijden. Omdat haar kracht juist zit in het aangaan van de problemen. “Ik ben het leven en bijt in je bil” is een zin die bij mij nog steeds een lach op mijn gezicht tovert.

  Ik ben er heen geweest in een week waarin ik door het leven werd neergeslagen. Zelfde gold voor de vriendin met wie ik was. En ik vond het een geweldige film.

  Ik heb helemaal in een deuk gelegen om sommige stukken.
  Als ik mijn vriendin wil laten lachen whats app ik haar “sms-en zonder handen” of “wij rijdt de auto nou?” dan weet ik zeker dat ze aan de andere kant een lach niet kan onderdrukken.

  Wel bijzonder dat je net z0’n naam in gedachten had. En zelfs net zo’n logo.
  Ik ga er vanuit dat Annie met steun van “Rodes” weer een eigen zaakje zal beginnen. Eerst vanuit huis en als dat heel goed loopt misschien zelfs wel weer zoals haar oorspronkelijke droom.

  De mooiste “les” die tussen al dit lachen in zit is wel je hart te volgen.
  En natuurlijk de les die Megan haar komt geven (moet nog lachen als ik er aan denk al was het voor mij ook wel een beetje confronterend).

  Ik vond het een super film en ik ben blij dat het jullie een roze kralen dag heeft opgeleverd 🙂

  Ik moest aardig wat bijlezen
  En heb dus weinig gereageerd maar jullie via Twitter wel in de gaten gehouden 😉

  Dikke knuffel
  Zet hem op vandaag!

  Reply
 4. luna en anita

  fijn om te lezen dat jullie lekker weekend hebben gehad! hopelijk is t vandaag beetje meegevallen!!

  dikke xxx

  Reply
 5. Dorine

  hmmm als dat bedrijf op de fles is gegaan blijft er maar 1 optie over: Anja’s taartenwinkel 🙂

  heerlijke update om te lezen deze keer en wat hebben jullie weer genoten, top!

  knuf,
  Dorine

  Reply

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *