Dag 238 (28 juni 2011) Aquarium in progress part II

Er was noodweer voorspeld dus het was zaak om op tijd boodschappen te doen, want je weet maar nooit wat er zou gaan gebeuren. Xena wilde wel mee, kon ze gelijk een nieuwe agenda en schriftjes uitzoeken. Ook gelijk langs de dierenwinkel een nieuwe pomp voor het aquarium ophalen. Die pomp was nog niet geleverd, waarschijnlijk pas donderdag of vrijdag. Wel heb ik nog een ander spulletje gekregen (ik bedoel gekocht), met goede bacteriën, waarom Marcel niet gelijk dat advies heeft gekregen, zullen we wel nooit achterkomen. Dit is natuurlijk lucratieve handel. Volgens de eigenaar van de dierenwinkel is er niks mis met de planten en kan ik die weer gewoon in de nieuwe bak zetten, ook de twee overlevenden van deze ellende zouden we er gewoon weer in kunnen doen. Wel heeft ie aangegeven dat als de bak weer goed is, zij nieuwe vissen van hem krijgt. Prima deal, daar kunnen wij ons wel in vinden. Dat aquarium kost ons nu al goud geld en om nou te zeggen dat we er veel lol van hebben, niet echt. Maar we houden moed, als dit leed geleden is, wordt het helemaal top! Na de slager en de groenteboer was Xena te moe om op zoek te gaan naar een agenda.

Een deel van de middag zijn Xena en ik met het aquarium bezig geweest, onder andere moesten we de overlevenden vangen en in een schone bak met water zetten. Die Indische modderkruiper was het er niet mee eens en het was echt een gevecht om hem te vangen. Het is echt een bikkel, overleeft die bacterie en nu ook deze stress! Maar Xena en ik zijn een goed werkend team. ‘s Avonds zijn we ook nog wel ff bezig geweest om het aquarium leeg te halen en al die steentjes te wassen en op te vangen in emmers. Ik ben blij dat ik een bad heb, konden we mooi al die emmers in kwijt. Het is jammer dat ik er geen foto van gemaakt heb. Het aquarium is weer gevuld, dit keer met een speciale voedingsbodem, daarover weer de steentjes en plantjes. Het water is zo troebel dat het net een vieze modderpoel is. Marcel heeft zolang die oude pomp er maar weer in gezet. De overlevenden moeten vannacht nog maar een nachtje in de emmer slapen, met deze waterconditie gaat het zeker niet goed komen. Wordt vervolgd!

Vanmiddag kregen wij een mail van Jorgen (www.jorgensride.nl) en daar was ik toch wel behoorlijk door geraakt. Wij kennen Jorgen via twitter, nooit persoonlijk ontmoet, maar hier geldt weer verbondenheid. Hij heeft Xena als eresponsor van zijn rit benoemd en in een krantenartikel is zij nog specifiek genoemd. Xena heeft voor hem enige tijd geleden een filmpje opgenomen zodat hij dit kon laten zien bij sponsorwerving, dit heeft ook indruk gemaakt. Zijn eindbestemming was de triomfboog van Constantijn (direct naast het Colosseum in Rome) en hij heeft een beeldje hiervan meegenomen en zal dit naar haar toesturen in de hoop dat zij hier kracht uit kan putten. Wij vinden dit zo bijzonder, dat iemand al deze reis onderneemt, geld ophaalt voor een goed doel en dan ook nog Xena in zijn achterhoofd had bij moeilijke momenten. Op twitter zei Hetty: ‘respect voor een rijder en een strijder’ en dat dekt behoorlijk de lading.

Een rijder voor een strijder

Morgen spannende dag. Vroeg naar het VU want ‘s middags is de kennismakingsdag van haar nieuwe klas!

Enne dat noodweer was een beetje regen en wat onweer. Of misschien komt het nog!

xAnja

7 thoughts on “Dag 238 (28 juni 2011) Aquarium in progress part II

 1. Fion

  Ik ben een beetje laat met mijn tip maar ik hoop dat je een schone emmer hebt gebruikt en het water daar eerst een dag in hebt laten staan voor je de overlevers erin gooide.
  Vers leidingwater is namelijk niet bevorderlijk voor vissen.

  En inderdaad is het raar dat jullie niet bij de aanschaf van het aquarium goed zijn voorgelicht. Heb je wel spul erbij gekregen/gekocht om het water geschikt te maken? Anders is het leidingwater echt veel te scherp voor hun slijmlaag.
  Biotoopvoorbereider is onmisbaar bij een nieuw aquarium. Dus als jullie dat nu ook niet gebruikt hebben dat eerst aan het water toevoegen voor je andere dingen gaat doen.

  Mooi dat jullie in ieder geval wel de vissen vergoed krijgen die door de slechte voorlichting het niet gehaald hebben.

  Sterkte vandaag. En dan bedoel ik met name vanmiddag!
  Klein voordeeltje is wel dat dit een hele nieuwe brugklas is met meiden/jongens die elkaar niet kennen. Dat is hoe vervelend ook prettiger dan na een jaar in een al gevormde groep instromen. Maar het blijft $#! natuurlijk.
  Leuke tip voor een agenda (zeker als je geen puf hebt om er 1 uit te zoeken) is er zelf 1samenstellen bij de HEMA. Dat kan thuis vanaf je computer en het zijn echt hele leuke agenda’s met je eigen gekozen foto’s en daar ook stickers van.
  En dat hoeven geen foto’s van Xena zelf te zijn (mag wel natuurlijk) maar kunnen ook inspirerende plaatjes van internet geplukt zijn.
  Kijk er maar eens naar, misschien is het wat voor haar.

  Knuffel voor jullie allemaal
  Fion

  Reply
 2. sjaak

  koop maar guppen….mannetjes met mooie sluierstaarten….gupppen zijn ook hele sterke vissen…3 vrouwtjes en 1 mannetje is een tip,krijg je snel jonkies.
  groetjes..!!!

  Reply
 3. brigitte

  He meiskes:)

  Zoooo dat aquarium is nog een heel experiment, wat zul je ervan genieten als de hele handel het ook doet :):)

  Heeeeeeeeeeeeeele dikke knuf uit t zonnige zuiden!!

  Reply
 4. Ben Leyenaar

  Hoi allemaal,

  Tussen alles door ; een verjaardag , nieuwe vissen , een nieuw brugklas ; wat een hectiek! Ik hoop dat de kennismaking met de nieuwe brugklas is verlopen , zoals je dacht .En zo vliegt de tijd voorbij.

  Ik hou me op de hoogte!
  Lieve groet,
  Ben Leyenaar

  Reply
 5. Tessa

  Hoi Anja en Xena,

  Ik zag jullie berichtje langskomen op Twitter voor een wens die je kunt doen bij Toverland. Ik heb gelijk een wens voor jullie ingevuld. Jullie zijn degene die een wens verdienen. Mijn leven is bij elkaar nog niet zo zwaar geweest als wat jullie nu in 2 jaar moeten mee maken. Jullie verdienen het (en nog tig kinderen met kanker).

  Ik kan me niet veel meer in woorden uitdrukken, maar jullie verdienen het. Moge dat duidelijk zijn!

  Ik hoop dat jullie een te gekke dag verzorgd zullen krijgen…

  Groetjes Tessa

  Reply
 6. Pauline en Maurits

  Hallo allemaal,

  Ik hoop dat het nu weer helemaal in orde is met het aquarium en dat de visjes nu vrolijk rond zwemmen. Ik las op twitter dat vandaag een heftige dag was. Ik hoop dat jullie nou een beetje aan het bijkomen zijn.

  Tot snel.

  Liefs Pauline

  Reply

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *