Dag 236 (26 juni 2011) Zomer zotheid en Jorgens Ride

Na een goede nacht slapen, waren Marcel en ik al vroeg op. Daphne en Sam, twee vriendinnen van Dana waren blijven slapen en zij hebben zich keurig aan mijn verzoek gehouden om niet te gaan nachtbraken, wel hadden ze nog tot laat in de tuin gezeten, maar daar heb ik geen last van gehad. Een lekker ontbijtje gemaakt voor de meiden en toen zijn wij de laatste dingen gaan opruimen. Xena had ook goed geslapen en ik zag aan haar dat zij zich beter voelde dan gisteren. Samen hebben we haar cadeaus bekeken en uiteraard geld geteld. Er kan weer een leuke bijdrage gestort worden voor haar wensenpot.

Helaas moest ik in de middag weer afhaken door migraine, dus Marcel moest het laatste alleen opruimen. Xena heeft hem nog wel kunnen helpen. Toen de tuin weer aan kant was, heeft Xena nog een boekje gelezen op de loungebank. Ze heeft zelfs samen met Marcel het eten klaargemaakt. Na het eten is ze met Marcel een stukje gaan fietsen, doel was onder andere om de iPad van Michael terug te brengen. Het was heerlijk weer om buiten te zijn, hoe anders was dat gisteren! Ondanks dat het feestje vermoeiend was voor Xena, merk dat het toch ook een soort positieve, energieke vibe oplevert.

Vandaag is Zomerzotheid van start gegaan, georganiseerd door het SKOV. Xena was ook uitgenodigd en zij had zich ook ingeschreven. Door de allergische reactie op de PEGasparginase moet ze nu drie keer week Erwinase krijgen waardoor een week Zomerzotheid er helaas niet in zat. Vandaag blijkt dat Xena er ook nog niet aan toe was, het kamp kwam gewoon te vroeg onder verkeerde omstandigheden. Volgend jaar gaan we gewoon voor de herkansing. Wij wensen alle deelnemers en dan vooral kanjer Daniël en begeleiding heel veel plezier, het weer is in ieder geval goed!

Vandaag was ook voor iemand anders een bijzondere dag. Al eerder schreven wij over Jorgen die per fiets naar Rome is afgereisd om geld in te zamelen voor de Stichting Leukemie. Gisteren is hij teruggkomen van deze succesvolle reis, zijn reisverslag is terug te lezen op www.jorgensride.nl. Vandaag kreeg hij te horen dat zijn fietstocht maar liefst € 6.666,– heeft opgeleverd voor de Stichting Leukemie. Jorgen, wij zijn heel erg trots en dankbaar dat jij deze tocht, die niet altijd ff makkelijk was, voor dit goede doel hebt gedaan. Het zal ook een persoonlijke overwinning zijn geweest, maar je hebt het zeker niet voor niets gedaan. Wat mij bijzonder geraakt heeft, dat jij zelfs tijdens deze rit nog aan onze Xena gedacht hebt. Je bent een topper!

Al een tijdje lopen wij met het idee om ook iets te gaan doen voor een goed doel. De kikarun gaat er zeker een worden, misschien over een jaar of twee zelfs de marathon van NY (Marcel dan ;-)). Het bezoekje aan het Wheel of Energy ter gelegenheid van de geboortedag van Thomas* heeft veel indruk gemaakt. Gisteren was ook de geboortedag van Loek* en haar vader Arnoud van Velzen (St. Lucai) liep toen ook in het Wheel. Ik ga toch maar eens uitzoeken tot wanneer het Wheel nog bij Schiphol staat, welke datum geschikt zou zijn en misschien kom ik dan binnenkort wel hier met een oproepje wie er met ons mee gaan lopen. Kijk maar eens op www.wheelofenergy.org, misschien worden jullie dan ook wel enthousiast. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd en hoe meer opbrengst. Het Wheel kan overigens ook gewoon op wandelniveau ingesteld worden. Dus voor ieder wat wils.

Xena schreef zelf al op twitter, waarom gaat het weekend zo snel voorbij? Morgen is het weer chemo-dag!

xAnja

5 thoughts on “Dag 236 (26 juni 2011) Zomer zotheid en Jorgens Ride

 1. Marion

  OH CHIPS !! ((dat zeg ik nog netjes he 🙂 Sorry lieverd ik wist echt niet dat je jarig was en ik heb door omstandigheden de laatste week geen tijd gehad om je blog te lezen. Maar beter laat dan nooit;
  ALSNOG VAN HARTE GEFELICITEERD MET JE 13e VERJAARDAG!!!!
  En wat een ontroerende brief heb je van mama gekregen zeg, de tranen rolden ook over mijn wangen.
  Fijn dat je zo”n gezellig feest hebt gehad en veel kado’s en kaarten.
  Wat jammer dat het niet goed ging met de vissen, ik hoop dat het nu wel goed gaat met een nw. pomp in je aquarium.
  Anja, ik werk natuurlijk op Schiphol en zie elke dag mensen lopen in het Wheel of Energy, als ik iets kan doen om te bemiddelen oid laat je het maar weten.
  Nou Xena, Dena, Anja en Marcel allemaal veel sterkte weer en tot gauw horens.
  Liefs Marion

  Reply
 2. Bente lataser

  Lievee Xenaa,,

  Heel veel plezier morgen met de kennes making van je nieuwe klas
  Hoop dat je een leuke klas hebt net zo als dit jaar :p haha
  Heel veel plezier in ieder geval en mischien zien we je morgen nog of
  Volgende week donderdag met bowlen vnwgee daniel
  Heel veel sucses deze week en de rest die komen gaat
  We denken aan jee

  Tot gauww dan maar 🙂

  Veel liefss/kussiees xxxxx Bentee L. X

  Reply
  1. Hetty

   Ik kom rennen voor de Talkers die dat niet zo goed kunnen.
   Mogen er ook Labjes op dat wheel?

   Reply

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *