Dag 233 (23 juni 2011) aquarium in progress

Helaas voor Xena weer een waardeloze nacht. Ze valt wel in slaap maar wordt dan wakker en kan niet meer in slaapkomen. Zelfs van bed verwisselen had geen effect. Uiteindelijk is het wel gelukt, maar gevolg was wel dat ze pas om 11 uur wakker werd. Maandag hebben wij dit probleem ook besproken met de oncoloog, maar er is niet zoveel aan te doen. Het is ook een gevolg van de chemo en ook de dexa heeft slapeloosheid als bijwerking. Xena slikt wel af en toe melatonine-tabletjes maar dat werkt eigenlijk niet. Als het echt heel dramatisch is, mogen we temazepam geven. Het is dus niet alleen de chemo’s en alle medicijnen maar al die bijwerkingen en gevolgen, het is om soms moedeloos van te worden.

Maar vanavond nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Vandaag was geen productieve dag, eigenlijk gewoon een luierdag!

Wel hebben we het aquarium inmiddels voorzien van bewoners. Het water is getest en akkoord bevonden, dus er zwemmen nu 11 kardinaaltetra’s en 2 Indische modderkruipers in. Die laatste zijn eigenlijk al niet meer zichtbaar, maar ach ze zijn nuttig voor het aquarium. De planning is nu elke week een paar visjes erbij te doen.

De eerste bewoners

Morgen moeten we vroeg op pad. Erwinase en een hartecho staan op het programma. Die hartecho is noodzakelijk omdat de chemo schade aan het hart kan veroorzaken. Er wordt dus regelmatig tijdens dit protocol een echo gemaakt omdat dit te bewaken. Dus weer ff een spannend moment!

Tot slot wil ik jullie nog dit filmpje laten zien dat de moeder van een lotgenootje op twitter had gezet. Erg ontroerend!

http://www.youtube.com/user/JordanWeissman?blend=18&ob=5#p/a/u/0/NzI5rvaMHLM

xAnja

7 thoughts on “Dag 233 (23 juni 2011) aquarium in progress

 1. Brigitteschoumakers

  He meiskes uit t stormy noorden 🙂

  Als eerste t vishotel, potju xeen dat ziet er goed uit, t lijkt wel fishdom (mijn favo spelletje hahaha)
  Als tweede de dexa, bah ja wat wordt je daar toch adrenalinig van he..getver, als ik t spul moet, dan gebeuren hier in huis alle klussen die nog moeten, en dan is mijn lijf zo moe…maar slapen ho maar:(
  Een lichtpuntje lieverd, t gaat wel lukken met dat slapen, er komt een moment dat je zo kapot bent dat je echt wel dik vet doorslaapt:):)
  En dan natuurlijk als derde, duimpies draaien zoals altijd, dat t goed is met jouw hart!!

  Oh ja en Anja, thanxx zit ik alweer te jenken..

  Heeeeeeeele dikke knuf uit t zuiden

  Reply
 2. Monique

  Hoi Luitjes

  Mooi filmpje. Maar ook een heel mooi aquarium.
  Hoop dat je veel vissen mag krijgen :-)). Jammer dat je zo slecht slaapt, maar dat zal allemaal wel weer goed komen( lees ik ook hierboven).
  Ik wens je veel sterkte weer in het ziekenhuis en dat alles maar goed mag zijn, Waar ik wel van uit ga. We gaan weer wat beter weer tegemoet dus hoop dat je daar weer een betje van kan gaan genieten, al is het onder de parasol. Toch lekker om buiten te zijn.
  Onwijs veel zonnestralen jullie kant op.
  Groetjes Gabrëlle en Monique

  Reply
 3. Fion

  Mooi filmpje !!!!

  En wat betreft het aquarium 🙂 Ik heb jaren een aquarium gehad de laatste jaar alleen met dwergarnalen erin. Hij is nu tijdelijk ontmanteld maar als ik de foto’s zo zie dan krijg ik er weer heel veel zin in.
  Ik wil graag wat dwerggarnalen doneren voor erin. Laat maar weten wanneer 😉

  Reply
 4. Dorette

  Ik heb bij gelezen. Een tijdje was je er niet en toen heb ik niet meer op je blog gekeken.Er is weer veel gebeurd en Xena vecht nog steeds . Er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan haar ( en jullie ) denk. Je lontje mag kort zijn Anja, en wat mij betreft mag je het ook wel eens hardop zeggen. Dag in dag uit, ‘s nachts, ieder uur van de dag draait het op dit moment allemaal om ziekenhuis bezoek, medicatie , misselijkheid, niet kunnen eten en noem maar op. Een kind dat niet kind kan zijn, maar mee moet in de molen waar jullie zelf niet voor gekozen hebben. Gelukkig zijn er ook nog goede momenten, maar het meest waardevol is dat jullie elkaar hebben en elkaar steunen.
  Liefde overwint op den duur alles!!
  Ik hoop dat over anderhalf jaar dit allemaal een boze herinnering mag zijn en dat Xena mag opbloeien tot een heerlijke puber met alle streken die erbij horen. Ik duim ervoor!!

  Reply
 5. Tessa

  Hallo,

  Sinds de Twitteractie omtrent Xena’s verjaardag volg ik het blog. Het raakt me dat zo’n jong meisje het op die leeftijd het al zo te verduren heeft.
  Het blog is zoveel om terug te lezen dat het me waarschijnlijk niet gaat lukken om alles te lezen.

  Ben benieuwd daarom hoe de ‘stand van zaken’ op dit moment is. Kon dat nergens op de eerste pagina’s terug vinden. Is Xena al schoon? Dat dacht ik namelijk te kunnen opmaken uit het feit dat jullie weten dat ze over een half jaar klaar is (of anderhalf jaar? Weet het even niet meer).

  Wat betreft het slapen. Ik weet niet of jullie de melatoninepilletjes bij de drogist kopen? Daar zit namelijk maar een hele kleine hoeveelheid (0,1 mg) melatonine in. Via een recept van de huisarts kun je via de apotheek tabletten krijgen met een grotere hoeveelheid (2 mg) melatonine.

  Xena, heel veel sterkte! Het gaat jullie lukken om jullie hier doorheen te slaan! Geef niet op, uit de verhalen heb ik al gemerkt dat je een hele sterke meid bent en dat kan je nog ver brengen in het leven!

  Groetjes Tessa

  Reply

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *