Dag 197 (18 mei 2011) Prinses Maxima

Wat een bijzondere ochtend, eigenlijk de hele dag was bijzonder.

Vanmorgen vroeg zijn Xena en ik vertrokken richting  IJmuiden, daar zou namelijk om half tien prinses Maxima komen voor een bezoek aan een tentoonstelling in de bibliotheek. We waren er ruim op tijd dus we konden nog een plekje langs de rode loper vinden. Wij hadden een bloemetje meegenomen in de hoop dat ze daardoor naar ons toe zou komen én natuurlijk in verband met haar verjaardag van gisteren.

En het is gelukt!!!!!!! Xena heeft de bloemen overhandigd en prinses Maxima heeft haar hand geschud. Echt super!! Wij stonden recht tegenover het persvak, dus ik hoop dat er ergens nog een leuke foto van dit moment opduikt, die zal ik dan later nog plaatsen. In ieder geval is het wel door RTL Boulevard gefilmd, want vanavond zagen we in een flits dit moment voorbij komen. Ik heb geen idee hoe ik dit stukje film op het blog kan krijgen, dus als iemand het wel weet dan hoor ik dat graag. Op de website van de IJmuider Courant staat wel een filmpje, waarin je ons ook heeeel kort voorbij ziet komen. Ik had bewust een opvallende jas aangetrokken en dat was te zien.

http://www.ijmuidercourant.nl/nieuws/regionaal/ijmond/article9204611.ece/Alles-glimt-woensdag-voor-bezoek-Maxima-aan-bibliotheek-%28video-en-fotoalbum%29

Samen wachten op Prinses Maxima

Prinses Maxima met onze burgemeester

Bijna zover...... Bron Reni van Maren / Royalty

Prinses Maxima met bloemen van Xena .......... bron Reni van Maren/Royalty

En dan is het weer voorbij........ maar wel heel bijzonder!!

Het persvak

Na dit bijzondere moment, stonden we eigenlijk wel weer snel met beide benen op de grond want vanmiddag moest de plaatsvervangende chemo gestart worden. Even na twaalf uur bracht  de taxi ons al weer richting VU. We hebben een nieuwe planning gekregen en deze loopt zelfs door tot medio december. Zoals één van de verpleegkundigen zei, voorlopig wordt de dagbehandeling ons tweede ‘huis’. Ik ga zelfs maar overleggen of ik een campingstoel mee mag nemen, zodat mijn hoofd ondersteund wordt, want het is toch elke keer een lange zit en die stoelen daar zijn niet bevorderlijk voor mijn lijf.

Deze nieuwe chemo (Erwinase) heeft nog bij geen enkel kind een reactie gegeven, dus we hebben er vertrouwen in dat dit dan ook bij Xena het geval zal zijn. Het principe is hetzelfde als bij asparginase. Het goedje loopt in een uur in, daarna nog naspoelen en dan een uur blijven ter controle. Tijdens deze periode wordt om de tien minuten bloeddruk gemeten en is er een verpleegkundige in de buurt. Xena had de naald in de PAC laten zitten, dus de infuuspomp was snel aangesloten en in principe hoef je je hiervoor niet te kwalificeren, alleen een arts onderzoekt je nog voor die tijd. We waren toch best wel gespannen, de anafylactische shock van maandag heeft er emotioneel gezien best wel ingehakt. Maar gelukkig verliep alles keurig volgens het boekje, bloeddruk bleef netjes, geen rare vlekken of iets dergelijks. Dus om vier uur waren we weer onderweg naar huis.

Xena voelt zich naar omstandigheden eigenlijk wel redelijk, wel zijn we blij dat we morgen geen verplichtingen hebben. Hopelijk kunnen we een beetje uitslapen en dan zien we wel wat de dag ons brengt.

Een bijzondere dag met een koninklijk tintje!

Tot slot wil ik jullie nog attenderen op het blog van de Thomas. Het verslag van de geboortedag bij het Wheel of Energy is erg ontroerend, zoals eigenlijk het hele blog.

http://thomasvandegroep.web-log.nl/

xAnja

12 thoughts on “Dag 197 (18 mei 2011) Prinses Maxima

 1. Pauline

  Heb jullie gezien op het filmpje!! Hartstikke leuk!!! Klein oppeppertje wat jullie wel verdiend hebben! Xxxx

  Reply
 2. Malou

  Ik heb jullie ook gezien! Echt suuuuper leuk! 🙂
  En jeetje Anja, wat ben je weer druk op het blog bezig, leuk hoor! Ben blij dat de chemo goed is verlopen en dat jullie vandaag even een rustdagje hebben! Geniet er maar van. Van het weekend wordt het gelukkig weer mooi weer, zou wel lekker zijn als jullie daarvan konden genieten, want van die regen wordt je ook moedeloos..

  Dikke knuffels voor jullie! Ben trots op je Xeen.

  Reply
 3. Fion

  hahaha leuk. Je geeft Xeen een kus nadat ze de bloemen heeft gegeven. Is precies gefilmd 😉

  Je kunt van het filmpje ook foto’s maken hè. Dus als je ergens een filmpje vindt waar ze de bloemen aanpakt…

  Reply
 4. Nandy

  Duidelijk te zien op filmpje !!
  Heel erg leuk om meegemaakt te hebben, wie wil dat niet Maxima een hand schudden !
  Blij dta je weer wat beter voelt, Xena

  Reply
 5. presley en irma

  wat was ze leuk he maxima en wat een leuke foto waar je samen met haar op
  staat. dat hebben jullie samen maar weer mooi geflikt!!!! mazzelaars
  maar zo;n mooie meid kan ze ook niet zomaar voorbijgaan [ nietdan]
  nou meissie veel sterkte en zonneschijn voor jou en we hopen dat jij je goed voelt
  het weekend om samen te genieten met elkaar. liefs presley en irma

  Reply
 6. Brigitte

  Heeeee meiskes 🙂

  Schrijft ondergetekende in diepe schaamte….
  Potju nou niet denken dat jullie niet in mijn gedachten zijn, het is hierzo een beetje een doormekaar de laatste maand, slecht excuus om niet even te reageren, maar dat is alles wat ik in de aanbieding heb.
  Wat heeft Moontje prachtige foto’s gemaakt, en wat ben ik blij te lezen dat er een alternatieve chemo is gevonden.
  En wat zal Maxima trots zijn geweest Xeentje..dat ze jou een hand heeft mogen geven, de dappere strijder uit velserbroek!!

  Heeeeeeeeeeele dikke knuf uit t zuiden!!

  Heeeeeeeeeeeeee

  Reply
 7. Ben Leyenaar

  Goeiemorgen allemaal,
  Wat een fantastisch moment . Hoe kort ook ; leuk om zo’n ervaring te zien.
  Die afwisseling kunnen jullie goed gebruiken.
  Altijd bij me.
  Lieve groet,
  Ben

  Reply
 8. nicoline bakker

  Hoi Xena en je familie,

  Misschien ken je me niet meer zo goed maar we stonden met elkaar op de Bongerd.
  Ik zag je tante Janine vorige week en ze vertelde van je blog.
  Ik heb zo te zien nog heel veel te lezen maar ik ga het proberen. Ik wil alvast aan je moeder zeggen dat ik de stadsfotograaf Ton Heinen ken en dat ik geef je zijn mail want hij heeft veel foto’s bij maxima gemaakt. Ik was er zelf ook maar heb jullie niet gezien.

  info@fototonh.nl
  Zeg maar even dat je deze van mij hebt gekregen.

  Groeten aan je ouders en je zusje.

  Reply

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *