Dag 143-144 (25 en 26 maart) naar huis

De dag begon al vroeg met de eerst sms’jes en berichtjes over het krantenartikel in het Haarlems Dagblad en IJmuider Courant over de Run for Xena! Marcel had een foto gemaakt van het HD maar later bleek dat het artikel in de IJC nog veel groter was! Met dank aan vriendin Karin!

Xena met haar vriendinnen Jady en Isabel in de krant

Het was in de ochtend nog wel even spannend of we wel naar huis mochten. Om half negen kreeg Xena een echo in verband met de pijnaanvallen in haar rug. Op de echo was te zien dat ze geen nier- en galstenen heeft, maar in haar galblaas bevindt zich wel sludge. Dit is ingedikte galvocht en dat kan de eventueel pijn verklaren maar dat hoeft niet. Na overleg met de specialist hierover, mocht Xena wel naar huis. Strikte instructies mee gekregen en flinke pijnmedicatie.

Thuis gekomen is Xena gelijk in bad gegaan en dat verlicht toch wel haar pijn. Ook het slapen in ons waterbed doet haar goed. Misschien toch maar bekijken of het mogelijk is om in haar kamer een waterbed te plaatsen. Zal Marcel ook goed doen ;-)!

Nu we regelmatig pijnstillers geven gaat het wel iets beter, die heftige aanvallen zijn weggebleven.

Zaterdag wilden Xena, Dana en ik naar de stad om schoenen te kopen voor Xena, maar helaas was ze niet fit genoeg. Dus snel over op plan B, dan maar samen met Dana naar de stad en met behulp van de huidige communicatiemiddelen een soort van onlineshoppen gedaan. Foto maken van een schoen/laars, pingen naar Xena en dan eigenlijk direct een nee of aaarrghhh lezen. Na praktisch alle schoenenwinkels in de stad gezien te hebben, maar weer terug naar huis, zonder schoenen. Van de week maar weer opnieuw proberen.

Xena eet nog niet veel, maar de misselijkheid is met de Zofran nog te controleren. Wel heeft ze meer last van hoofdpijn en een ‘rauwe’ keel. Gelukkig is ze momenteel in een ‘ik-heb-trek-in-waterijs-fase’ en dat verzacht toch.

Wij zijn op tijd gaan slapen, want zondag vroeg op in verband met de Run for Xena!

xAnja

3 thoughts on “Dag 143-144 (25 en 26 maart) naar huis

 1. Mieke

  Wat een onwijs artikel in de krant en wat super dat de meiden dit hebben georganiseerd! Ik hoop dat de run Xena een aardig eind op weg helpt richting de USA.
  Fijn dat Xena toch naar huis mocht.
  De shop-oplossing vind ik zeer infinitief, leuk! Jammer dat je niet kon slagen. Misschien is het handig als Xeen schoenen uitkiest via internet, je kunt ze dan bestellen of in de stad op zoek gaan.
  Groetjes Mieke

  Reply
 2. brigitte

  Hee meiskes

  Hehe weer thuis, da’s toch net even weer wat fijner als in de gevangenis he hihihi
  Mamma leeuw, ik weet dat je ook spul hebt om de galvloeistof heel dun te maken, zal ik eens navragen hoe het heet?

  Heeeeeeeeeeeele dikke knuf uit het zonnige zuiden

  Reply
 3. brigitte

  Oh ja, en Zalando is een coole webshop, als ze daar jouw schoenen niet hebben, bestaan ze niet Xeentje

  Reply

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *