Dag 142 (24 maart 2011) vervolg HD-MTX

Met slechts 4 onderbrekingen hebben wij vannacht goed geslapen. Xena voelde zich redelijk goed totdat ze weer een soort pijnaanval in haar rug kreeg. Het klinkt gek maar ik was blij dat ze het daarna nog een keer kreeg toen haar kinderarts erbij was, zodat zij het ook kon zien. Het is niet duidelijk waar het vandaan komt, maar Dr. Veening vond dat ze gelijk over moest gaan op tramal en omdat het zo aanvalsgewijs komt, zou het ook op nier- of galstenen kunnen wijzen. Uit urine- en bloedonderzoek blijkt dat het geen nierstenen zijn, dus krijgt zij morgenochtend vroeg een echo om galstenen uit te sluiten.

De pijn is niet minder maar de aanvallen zijn nu sinds vanmiddag weggebleven dus dat is wel weer fijn. Maar ze begint weer misselijk te worden en eten gaat moeizaam.

Dr. Veening heeft met ons het voorlopige behandeltraject voor de 19 weken na deze MTX-kuren gegeven. Dat is toch ook wel weer erg pittig. Wel heeft ze al een extra week rust ingepland na deze en de volgende kuur. Mocht uit het bloedonderzoek blijken dat ze eerder hersteld is, dan wordt de kuur weer een week naar voren geschoven, maar die kans is klein. Dr. Veening zei nog wel dat Xena een bijzonder geval is, want tot nu toe gaat niks zoals het hoort te gaan. Haar vaste chemokuurdag zal maandag worden en zolang in het programma asparginase gegeven wordt, zal Xena minimaal 1x per dag fraxiparine moeten prikken. Dit duurt nog tot november, dat was wel een domper.

Het vernevelen hebben wij verschoven naar eventueel morgen of anders volgende week. Xena was niet fit genoeg om naar de dagbehandeling te gaan en daar enige tijd in een stoel te zitten.

De rest van de dag heeft eigenlijk in het teken gestaan voor de run for xena! Karin had ‘s morgens een interview met een journalist gehad en tegen de avond stond er een geweldig artikel op de site van de IJmuider Courant, ben zo benieuwd wat er morgen in de krant zal staan.

http://www.ijmuidercourant.nl/nieuws/regionaal/ijmond/article8277821.ece/Lopen-voor-Xena-Huizinga

Zondag begint om 10.45 uur de circuitrun in Zandvoort. Het wordt echt een geweldige happening en we hebben er nu al zin in. Al vindt Xena het ook wel spannend en voelt ze zich ook wel een beetje opgelaten dat dit allemaal voor haar gedaan wordt.  

De MTX-spiegel is inmiddels ook bepaald en vannacht rond 2 uur wordt het infuus lager gezet. Na de echo morgenochtend mogen we dan naar huis.

Het is nu 22.00 uur en Xena vecht tegen de misselijkheid, ik hoop dat we de dexa nog ff kunnen uitstellen, maar ik vrees dat we er toch eerder mee zullen gaan beginnen.  Nu lekker slapen, met als het goed is mindering onderbrekingen en dan morgen weer fijn naar ons eigen huis.

xAnja

18 thoughts on “Dag 142 (24 maart 2011) vervolg HD-MTX

 1. Pauline

  Fijn dat de derde MTX er ook inzit! Nog maar 1 te gaan. Maar poe hee, het is weer niet niks allemaal. Ik hoop dat jullie inmiddels richting huis zijn en dat de rugpijn afneemt. Mooi stukje in de krant! Staat ook in het Haarlems dagblad, met mooie foto. Ik hoop zo dat je er bij kunt zijn zondag Xeentje!

  Xxx Pauline

  Reply
 2. brigitte

  Hee meiskes

  Het staat erin 😀 en het is een heel goed artikel geworden, da’s mooi voor na het wakker worden 😀
  Potju Xeentje, jij ook al een “rare” in het traject, dat komt me bekend voor, en dat is bij vlagen best wel griezelig, immers, je hebt soms geen reet aan alle kennis die vooraf wordt gedeeld, het gaat toch anders.
  Maar, misschien is er ook wel een goede kant aan “rare” zijn, het zou zomaar eens kunnen dat je op de volgende kuur heel anders gaat reageren in de positieve zin…en daar ga ik dik duimpies voor draaien!!

  De MTX is gedaan, nu volgen weer de zware dagen, ik ga natuurlijk ook weer dik duimpies draaien dat de medicijnen tegen misselijkheid nu beter hun werk doen als de vorige keren….en dat je er zondag bij kunt zijn!!

  Maar, eerst nou lekker naar huis, in je eigen bedje, met mam naast je, en met het vooruitzicht op een weekje extra tijd om bij te komen.

  Heeeeeeeeeeeeeele dikke knuf uit het zonnige zuiden

  Reply
 3. Jessica

  Mooi dat deze kuur er weer op zit! Duimen nu voor de echo vanmorgen en natuurlijk ook dat de medicatie snel helpt tegen misselijkheid.
  Ik hoop dat jullie zondag iedereen kunnen gaan aanmoedigen!
  xJess

  Reply
 4. Fion

  Ik durf het bijna niet te schrijven maar kan hier geen heel kleine lettertjes gebruiken :S

  Dit wordt de zwaarste van de serie ben ik bang. Haar lichaam is al zo verzwakt door de vorige dat hij gewoon erg hard aan komt. En bij de laatste is het geestelijk minder zwaar omdat je weet dat het de laatste is. Deze kan ze wel wegstrepen maar gevoelsmatig is dat anders omdat ze weet dat ze nog een keer moet.

  Ik hoop dat jullie zo naar huis mogen. Ga er van uit eigenlijk.
  Gelukkig dat nietstenen zijn uitgesloten. Galstenen voel je meer voor dan achter dus ik verwacht niet dat dat het is. Maar wat dan wel? Hopelijk is het gewoon voorbij nu en komt het niet meer terug.

  Geniet van je eigen bedje. Haal lekkere dingen te eten en veel verschillende smaken drinken.

  Ik stuur nog wat powerstraaltjes met de zonnestraaltjes mee!

  Groetjes Fion

  Reply
 5. Monique

  Mooi stukje in de krant, ik begrijp dat je nerveus bent voor zondag. Maar bekijk het goed meid, hoeveel echte vrienden dit voor je doen geniet daar maar van.
  Wij kunnen er helaas niet bij zijn want Gabriëlle moet finale gooien in de zoete inval om 10.00 maar we denken aan jullie.
  Het word lekker weer dus gaan we ervan uit dat het je gaat lukken om er bij te zijn.
  Jammer weer van de misselijkheid, maar misschien gaat het volgende keer weer beter. daar hopen we dan maar op. Ook hier word duimen gedraaid ( er zit al aardig wat eelt op).
  Nou gezin hoop op een mooie week voor jullie en dat er maar weer gauw een roze kralendag mag komen.
  Een stralende zonnegroet Gabriëlle en Monique

  Reply
 6. Mariska

  Wat een mooie stukje in de krant. En wat fijn dat deze meiden dat gaan doen. Helemaal top!!
  En nu opknappen Xeentje!
  Dikke knuf uit Uitgeest.

  Reply
 7. kirsten

  Wow wat een mooi stukje in de krant. Hoop dat zondag een mooie roze dag mag worden en meis, dat ze dit voor jou organiseren dat laat maar weer zien hoe bijzonder je bent, je bent een kanjer!

  En voor alle lopers…. Top initiatief en heel veel succes zondag!

  Reply
 8. André & Monique

  Wat een mooi stuk in de krant! Helaas kunnen wij er niet bij zijn, zondag vliegen wij weer naar Nederland terug. We wensen iedereen veel succes en plezier met en bij de loop!!

  Het is jammer dat alles bij Xena een beetje anders loopt maar gelukkig onderkennen de artsen dit. Ik hoop dat ze snel van haar pijn en aanvallen af is!

  Groetjes en XX uit Curaçao!

  Reply
 9. Milou

  Ik lees het ook net in het HD, leuk stuk hoor!!
  Ik hoop dat jullie naar huis mogen vandaag en dat de pijn in je rug minder is.
  Dikke knuf van M&M&V en de K’tjes

  Reply
 10. Joke van Schie

  Hallo Marcel, Anja, Dena en Xena,

  Van Sander en Jeanine heb ik van jullie verhaal en website gehoord.
  En eigenlijk ben ik een stille meelezer…dan klik ik de site even aan en lees alle verhalen. Wat maken jullie veel mee! En wat knap om dat steeds maar weer te verwoorden en met iedereen te delen.
  Een mooi initiatief aanstaande zondag in Zandvoort. Met zoveel doorzettingsvermogen, discipline en steun komen jullie vast in Amerika!

  Veel sterkte!
  Joke van Schie

  Reply
 11. Liesbeth & Thara

  Wauw Wauw, wat een SUPER stuk in de krant, ik heb idd begrepen dat jullie nu lekker thuis zijn…. Rust goed uit, en hopelijk tot zondag. Liefs

  Reply
 12. monica en frans

  Hee familie huizinga
  we hopen dat jullie weer lekker thuis zijn ,in jullie eigen bedje,en xena ik hoop dat de pijn in je rug weer wat minder is.
  Wat een leuk stuk in de krant,je boft maar met zulke vriendinnen en iedereen die om je geeft ,maar je verdient dit ook je bent en blijft een kanjer,nu maar hopen dat het zondag mooi weer is en dat je er bij kan zijn,heel veel plezier.
  een dikke kus frans en monica

  Reply
 13. Monika en Bowie

  Nu weer thuis, gelukkig.
  Naar dat je je zo rot voelt, maar dan maar liever thuis in bed dan in een ziekenhuisbed.

  Dikke knuf en ik duim mijn duimen blauw dat je je zondag goed genoeg voelt om erbij te zijn.

  Liefs, Monika
  en poot van Bowie en Jonna

  Reply
 14. Pauline en Maurits

  Wat een top vriendinnen hebben jullie ook, dat ze dit voor jullie doen! Fijn dat jullie weer thuis zijn. Hoop dat Xena zich zondag goed genoeg voelt om te kijken in zandvoort!

  Xx

  Reply
 15. Katja Dohmen - Kadohke

  Hoi lieve Anja (en Xena natuurlijk ;-))

  Wat een fantastisch krantenartikel en initiatief! Prachtig om te zien dat jullie er niet alleen voor staan, maar dat iedereen meeleeft en meeknokt!!

  Knuffel Katja

  p.s. een schoenentip voor Xena, bij http://www.omoda.nl of http://www.shoemixx.nl kun je naar hartelust schoenen shoppen. Ze sturen de schoenen gratis op (kun je op je gemak thuis passen) en wat niet goed is kun je gratis weer terug sturen!

  Reply

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *