Dag 132 t/m 138 (15 t/m 20 maart 2011) Extra weekje rust

De afgelopen dagen hebben Xena goed gedaan, niet zo goed als ons vorig extra weekje rust, maar we zijn heel blij dat ze meer tijd heeft gekregen om te herstellen.

Wij hebben minder gedaan dan we eigenlijk van plan waren, haar lijf had meer rust nodig en heel eerlijk ik nog meer. Ik heb weer drie dagen migraine gehad, dus het was wel fijn om niets te moeten. We hebben lekker gewandeld, Roel en Pauline (oppasouders toen wij nog in Haarlem woonden en inmiddels goede vrienden) zijn geweest, uiteraard zijn we ook nog bij de puppies geweest. Wij zijn naar IJmuiden geweest voor een kraamkadootje en ‘s avonds op kraamvisite geweest bij baby Yaëll en haar familie. Vrijdag hebben we bloed laten prikken en de waardes waren nu goed. Trombo’s waren behoorlijk gestegen, dus we moesten ook weer starten met 2x per dag fraxiparine spuiten.

Het mooie weer heeft er ook zeker toe bijgedragen dat Xena zich beter voelde. We hebben een paar keer in de tuin gezeten/gelegen en Xena heeft zelfs ook nog een middagdutje gedaan onder een dekentje met haar gezicht uit de zon. In verband met de chemo en andere medicijnen die zij krijgt, is haar huid heel gevoelig en direct zonlicht kan ervoor zorgen dat zij flink verbrandt. Zonnebrand factor 50 hebben wij inmiddels in huis gehaald.

Lekker in het zonnetje, met iPad uiteraard

De zon bracht gelijk een ander ‘probleem’ aan het licht. Tot nu toe droeg Xena air-force mutsen en dat stond heel goed, maar met het warmere weer, was dat toch een beetje een vreemd gezicht en het was ook veel te warm op haar bolletje. Wij zijn op pad geweest en hebben sjaaltjes in diverse kleuren gekocht en ondanks dat je ziet dat ze geen haar heeft, ziet het er toch heel gezellig uit.

Xena heeft een pruik van de stichting haarwensen, die echt prachtig is, maar ook dat is een drempel waar je overheen moet. Vorige week had Jeanine de voorkant een beetje bij geknipt omdat die lok te lang was, maar het blijkt toch dat er nog wel een stukje af mag. Het is  een pruik van weliswaar echt haar maar dat valt anders dan je eigen haar. Maar ook hier hebben we iets op gevonden. Wij zijn zelf heel erg enthousiast over het resultaat.

Enige dagen geleden heb ik geschreven dat Xena nog voor iets gevraagd was en dat hebben we donderdag afgerond. We hebben namelijk zelf een filmpje opgenomen voor Jorgen Voordes van www.jorgensride.nl. Jorgen gaat deze zomer naar Rome fietsen om hiermee geld op te halen voor de stichting Leukemie. Via twitter hebben wij contact gekregen en hij heeft Xena gevraagd om iets over zichzelf te vertellen en hoe belangrijk het is dat er geld ingezameld wordt voor onderzoek. Het was nog best een uitdaging om het goed op beeld te krijgen en Xeen en ik hebben flink gelachen om ons gestuntel. We hadden een soort autocue gemaakt van de laptop en de keukenlamp was het spotlight. Met een hand de lamp vasthouden en met de andere filmen en er dan bijvoorbeeld achter komen, dat je de afzuigkap hoort (was ondertussen ook aan het koken) of dat je ‘troep’ op de aanrecht ziet of bedenken dat het ook wel leuk is om de kanjerketting op de achtergrond te hebben. Onze kanjer deed het heel goed en ondanks het amateuristische gepruts van mijn kant, is het toch een leuk filmpje geworden. Jorgen heeft dit filmpje tijdens een benefietconcert laten zien en die avond is er ruim 400 euro opgehaald. Goed gedaan Jorgen!

Vanmorgen (zondag) was Nathalie zo lief om haar Vila-winkel in Amsterdam speciaal voor ons te openen zodat we op ons gemak konden shoppen. Dana heeft daar de afgelopen week stage gelopen en was heel enthousiast over het werk en vooral over de kleding. En ze heeft er idd goed kijk op want we zijn dan heel leuk geslaagd. Voor Xena was het fijn om met pruik in alle rust kleren te kunnen passen. Het ziet er toch allemaal net een beetje leuker uit met haar dan zonder haar. Nathalie, nogmaals dank!

Eind van de middag hebben de Burgers gevraagd of we lasagne kwamen eten en daar hadden we wel zin in. Gezellig samen een hapje eten, Esther en ik ff lekker los op de muziek van Take That maar vooral genieten van Xena die straalde en enorm veel lol had.

Lol met Mitzy en Dana

Familieportret met op de achtergrond onze grapjas Vince

Is ze niet mooi?

Ondanks dat er deze week ook nog een paar minpunten waren, was het vooral een week waarin je bijna zou vergeten dat ons kind zo ziek is. We denken maar niet te ver vooruit, morgen nog een lekkere zonnige dag en dan zien we wel weer.

xAnja

14 thoughts on “Dag 132 t/m 138 (15 t/m 20 maart 2011) Extra weekje rust

 1. Milou

  Fijn om weer even wat te lezen van jullie!!
  Staat je goed Xeen, sjaaltje over je haar.
  Leuk familieportretje 🙂
  Morgenavond weer naar Amsterdam zeker?
  Misschien zie ik jullie nog wel;)
  XXX M&M & Vanya & the kids

  Reply
 2. André & Monique

  Wat leuk dat haar met een fleurig sjaaltje!! Het staat je goed! Eigenlijk nog leuker dan de mutsen 😉 Ik snap wel dat het een beetje eng is hoor!
  Fijn dat jullie zo genoten hebben van de extra vrije week! Was het dagje Rens ook leuk?
  Veel sterkte aankomende week in het ziekenhuis!

  XX uit warm Curaçao!

  Reply
 3. Dorette

  Toch wel even fijn , een weekje “ertussenuit” Hoewel daar eigenlijk wel iets anders mee wordt bedoeld. Maar geen ziekenhuis gedoe en van het voorjaar genieten heeft dan extra veel waarde. Ik zie dat jullie haar hetzelfde is geknipt. Ziet er mooi uit.
  En Xena is gewoon een prachtige meid, met of zonder haar, zo lang haar oogjes maar twinkelen en dat valt mij op, dat zie je bijna op iedere foto. En dat vind ik zo knap , gezien de situatie waar ze in zit. Gelukkig komt het mooie zachte weer er nu echt aan, want lekker naar buiten is voor iedereen goed.
  xxx Dorette

  Reply
 4. irma en presley

  hallo lieve familie
  wat fijn voor je dat je weer wat op kracht bent gekomen deze week.
  en leuk voor je dat je lekker hebt geshopt je pruik staat je geweldig:
  maar wat staat jou nou niet!!!!! wij wenssen je weer veel sterkte
  voor de komende week dag toppertjes liefs presley en irma

  Reply
 5. Monika en Bowie

  Fijn weer even van jullie te lezen.
  En dit weekje was gewoon even nodig.
  Hopelijk komt het zonnetje zo ook nog door en kunnen jullie van nog een lentedagje genieten.
  Enne… pupperds zijn net lammetjes, dus ook daar kun je van de ‘lente’ genieten.

  Dikke knuffff voor jullie allemaal!

  Reply
 6. Irma

  Hoi meiden,

  Goed om te lezen dat deze week jullie goed heeft gedaan. Even lekker niets en genieten van het weer en de rust. Je pruik is echt super!! Hij staat je heeeeel goed en met die leuke fleurige sjaaltjes is het helemaal top.
  Fijn dat jullie even lekker op je gemak konden passen en wat leuks hebben gevonden.
  Heel veel sterkte morgen met de chemo!! Ik denk aan jullie.

  Liefs Irma

  Reply
 7. brigitte

  Hee meiskes:D

  Zo met dat sjaaltje ziet de pruik er echt wel dik super vet uit Xeentje, het lijkt wel of je een “gewone gezonde meid” bent, en da’s superhandig 😀

  Arme mamma leeuw, dat was dan weer een extra feestje met jouw migraine he, ik stuur je heel veel zonnestraaltjes, en hoop dat je deze week dan een beetje minder last zult hebben!!

  Vandaag weer in het ziekenhuis, en het begin van de derde MTX week….mijn duimpies draaien dik overuren dat het deze keer dan toch een beetje beter mag gaan als de vorige keren!!

  Een heeeeeeeeeeeeeeeele dikke knuf uit het zuiden

  Reply
 8. John en Kim

  Wat mooi zo die sjaaltjes bij je pruik, super hoor!

  Succes en heel veel sterkte weer deze week.

  Dikke knuf van ons!

  Reply
 9. Katja Botman

  Leuke foto’s… goed om te zien en allemaal vrolijke gezichten. Wat heerlijk toch de lente en vooral het zonnetje. Hopelijk gaat het de aankomende kuur wat beter en kan je blijven genieten van het weer en je mooie pruik Xena, het staat je prachtig.
  Ik blijf aan jullie denken, veel lieve groetjes Katja.

  Reply
 10. Pauline en Maurits

  Xena wat ben je toch een mooie meid. Die pruik staat je echt heel erg mooi! Maar kan me voorstellen dat het wel een beetje gek voelt.
  Fijn dat jullie weer een beetje tot rust gekomen zijn. Van die salami techniek komt ook maar weinig terecht zo he Anja, echt vervelend. Maar jullie pakken wat je pakken kan en maken er toch weer het beste van. Hoop dat het zonnetje lekker blijft, doet tenslotte iedereen goed.

  Liefs uit Haarlem

  Reply
 11. Isaya Wullings

  wauw die pruik is echt supersuper mooi, ik vind wel dat het mooi valt, maar natuurlijk is het feit dat het niet je eigen haar is niet zo leuk, maar toch vind ik het super mooi, die sjaaltjes zijn ook leuk ! goed alternatief.

  Ben je er zondag met de Run for Xena eigenlijk bij ? zou ik heel erg leuk vinden

  Kuss, Isaya

  Reply
 12. Nandy

  Hoi Familie,

  Wat een top-foto’s, heerlijk om Xena zo te zien, lekker in de zon en bijna ontspannen en je pruik staat vet mooi ! ( Sam vroeg al hoe dat nou kan dat je haar zo snel gegroeid is )
  Succes weer deze week voor allemaal, maar voor Xena een extra dikke knuffel !!

  Kus, Nandy

  Reply
 13. Natascha Kraaijenoord (+Alyssa, Joëlle en Elize)

  Wauw, de pruik en het sjaaltje staan haar inderdaad super!
  Fijn om haar zo te zien stralen.
  Sterkte deze week en hopelijk tot zondag.
  xx

  Reply
 14. Fion

  o ik vergeet steeds de tas vol bufjes en zo die hier staat.

  In alle kleuren en soorten. Genoeg om steeds anders voor de dag te komen.

  Staat inderdaad leuk zo!

  Fijn dat de week toch lekker was. Ik miste wel de updates 😉
  ik duim dat het mee valt.

  Reply

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *