Dag 113, 114, 115 en 116 (24 t/m 27 februari 2011) Topvakantie

Wat een topvakantie hebben wij deze dagen gehad. Voor het protocol is het niet goed dat de chemokuur is uitgesteld, maar voor Xena is het goed geweest. Ze is enorm aangesterkt de afgelopen dagen en we hebben heel veel leuke dingen kunnen doen. Sinds de diagnose brengt Xena grotendeels de dag in bed door. Er zijn wel uitstapjes geweest maar die waren vaak van korte duur, met uitzondering van Petticoat en een middagje bij de Burgers.

Vrijdag, zaterdag en zondag is Xena het grootste deel van de dag op geweest, het is gewoon fantastisch!!!

Donderdag hebben we wel een rustig dagje gehad en alleen ’s avonds wat voorbereidingen getroffen voor de high tea van vrijdag. Een high tea die heel spontaan is ontstaan, dus enige improvisatie was noodzakelijk, maar daar hou ik van. Het begon met alleen Maartje en Pauline maar uiteindelijk kwamen ook hoogzwangere Monique met Jady en Indy en Karin (helaas zonder Isabel die op ski-vakantie was). Bff Ysabelle van Dana sliep ook bij ons, dus we hadden een hele tafel vol. Flink genieten dus!

High tea met de girls

Omdat het voor kleine Indy wel lang tafelen was, vertrok zij naar de woonkamer om daar een dansfilm te bekijken en algauw volgde de meiden ook, zodat wij volwassenen nog ff konden bijkletsen.

Nadat iedereen vertrokken was, hebben Dana, Xena en ik nog de hele middag oude dansfilms gekeken van 2005 tot de laatste voorstelling van afgelopen zomer. Het is zo mooi om te zien hoe die meiden zich ontwikkeld hebben. Veel gelachen maar toch ook wel weer een traantje weggepinkt. Bij het nummer When you believe en When will I see you again, hou ik het niet droog en zo zijn er nog een aantal nummers. Xena mist het dansen heel erg en op de dansschool zijn ze in de les alweer begonnen met de uitvoeringsdansen, dat is pijnlijk en heel confronterend. Er valt nog helemaal niks te plannen en ik weet natuurlijk ook niet hoe Xena dan is, maar we duimen er gewoon voor dat ze niet in aplasie is en dat wij toch nog even naar de schouwburg kunnen komen en misschien nog wel een plekje kunnen vinden ver weg van alle mensen. Ooit zal zij ook weer op dat podium stralen.

Zaterdag heb ik in verband met migraine verstek moeten laten gaan, maar Xena is ’s middags met Marcel naar de schaatsbaan gegaan om te kijken wat Vince en Lola geleerd hebben tijdens hun schaatslessen. Ze wilde kijken of het haar zou lukken van de parkeerplaats naar de ijsbaan te lopen en dat is gelukt. Ze heeft ook nog geruime tijd langs te kant gestaan en op het hek gezeten. Ons meisje wordt steeds sterker.

Onderonsje met Mitzy op de schaatsbaan

Op de schaatsbaan

Thuisgekomen heeft ze nog even op bed gerust, maar daarna Marcel geholpen met koken. Na het eten hebben we met de hele familie tv gekeken. Thuiszorg liep haar zelfs voorbij dat had ze namelijk nog niet eerder meegemaakt dat Xena beneden was.

Vandaag was wederom een topdag. Kiki was zaterdagavond van wintersport teruggekomen en die kwam om 13 uur langs.  Eerst een beetje bijkletsen maar algauw werd de Wii tevoorschijn gehaald. Boxie, die zondagmorgen uit Oostenrijk was teruggekomen, kwam samen met Mandy rond half vier langs en toen was het feest helemaal compleet. Er werd gelachen, gegild en enorm genoten van het samen op de Wii spelen. Zelfs Xena heeft mee kunnen doen, ze had er helemaal een kleur van.

Vriendinnenmiddag

Dana doet ook mee en Enzo kijkt toe

Wat een lol hebben ze (heel kort filmpje van de meiden)

De planning was om een gezonde hap klaar te maken, maar de meiden bleven gezellig eten, dus het werden frietjes met frikadellen. Na het eten heb ik iedereen, samen met Xena, weer thuis afgezet, het was net een kinderpartijtje. We waren zelfs iets te laat voor thuiszorg, maar dat mocht de pret niet drukken. Isabel was inmiddels ook weer terug van vakantie en die kwam ook nog even gedag zeggen en een kadootje brengen, die twee hebben elkaar gemist. Ter afsluiting nog wat tv gekeken en nu ligt ze heel moe maar zeer voldaan te slapen.

 Wat een geweldige paar dagen waren dit, niet alleen omdat de ‘oude’ energieke Xena weer even terug is, maar ook omdat de hoogzwangere Monique zaterdag het leven heeft geschonken aan een prachtige dochter Yaell Monique. Zo bijzonder dat we vrijdag nog gezellig aan de keukentafel zaten en de volgende dag is het wonder geboren. Ze moet nog wel even in de couveuse liggen, maar misschien is het gezin Cadogan morgen compleet. We kunnen niet wachten om haar te mogen bewonderen. Nogmaals van harte gefeliciteerd!

Dat was overigens niet het enige goede nieuws, want  vrijdag is onze nicht Boxie, tweede geworden op het NK skiën. Een geweldige prestatie, waarvoor ze ook heel hard heeft getraind! We zijn dan ook super  trots op haar. Het was heel vreemd om er dit jaar niet bij te zijn en Xena heeft het erg gemist, maar ook hier geldt dat er weer andere tijden zullen komen, waarbij wij weer langs de route staan op haar toe te juichen.

Kortom een dikke vette rozen kralen-periode!!!

Morgenavond moeten wij ons weer melden in het VU voor de volgende hoge dosis MTX-kuur, ben benieuwd of ze zich nu wel zal kwalificeren maar we gaan er maar wel vanuit. We weten niet wat deze kuur ons gaat brengen en hoe ze zich zal gaan voelen, maar deze dagen pakt niemand ons meer af!

xAnja

23 thoughts on “Dag 113, 114, 115 en 116 (24 t/m 27 februari 2011) Topvakantie

 1. Monika en Bowie

  Wat heerlijk om te lezen, deze dagen hebben jullie in the pocket.
  Mooi de accu kunnen opladen voor komende week.

  Dikke knuffels van mij
  en poot van Bowie en Jonna

  Reply
 2. Milou

  Zo is het An, deze dagen pakt niemand jullie meer af!!!
  Fijn dat jullie zo genoten hebben!!
  Zet ‘m weer op komende week,
  dikke knuff
  M&M&V en de kleintjes

  Reply
 3. jacque

  Wat een geweldige dagen hebben jullie gehad. Super! Heel veel sterkte de komende week. We denken aan je Xeen. Dikke knuffel van ons 4en!!

  Reply
 4. Reinette

  Geweldig om dit te lezen. Zo, dat hebben jullie toch maar gehad (en dik verdiend).

  Weer heel veel strekt deze week, maar met zo’n goeie ondergrond van de afgelopen week moet het weer lukken.

  Een dikke knuffel van de Zuretaart

  Reply
 5. Pauline

  Wat fijn dat jullie zo’n goeie week gehad hebben! Zo heeft ieder nadeel weer zn voordeel en dat hebben jullie er toch maar mooi uitgehaald! Ik hoop dat het weer een hoop kracht heeft gegeven voor komende week, heel veel sterkte!!

  Xxx Pauline

  Reply
 6. Audrey

  Wat fijn voor jullie dat het deze dagen “lekker”gingen en jullie hebben kunnen genieten.
  Ik wens jullie heel veel sterkte voor de komende tijd en ik heb enorm veel bewondering voor jullie doorzettingsvermogen en positiviteit.

  Heel veel liefs

  Reply
 7. Monique

  Super mooi om dit te lezen. Er gaan er nog vele volgen zo daar duimen we voor.
  Nu weer een rustig weekje maar dat gaat helemaal goed komen met jullie.
  Echt super.
  Stralende groet uit Haarlem
  Gabriëlle en Monique

  Reply
 8. brigitte

  Heeee meiskes 😀

  Dat is nou nog eens geen nieuws is goed nieuws hahahahaha
  Heerlijk te lezen dat jullie eindelijk eens een keertje op adem hebben kunnen komen 😀
  Sch**t aan het protocol, dit hadden jullie zo ontzettend nodig 😀

  Mijn duimpies draaien, dat de MTX niet te zwaar gaat vallen, en dat jullie snel weer met zijn viertjes thuis mogen zijn…..en dat er dan zomaar nog eens een mooie week mag komen!!

  Heeeele dikke knuf uit het (ijskoude) zuiden

  Reply
 9. kirsten

  Wat een heerlijk verhaal en wat hebben jullie een fijne tijd gehad, Super! Op naar (veel) meer van deze roze kralen periodes!!!

  Liefs, Kirsten

  Reply
 10. luna quinty en anita

  zo die roze kralenperiode hebben jullie ook wel verdiend!!!! Zet m op deze week!!!
  we denken aan jullie!!

  Reply
 11. Evelyn

  Wat fijn te lezen dat Xena zulke goede dagen heeft gehad. Heel veel sterkte de komende tijd.

  groetjes Evelyn

  Reply
 12. irma en presley

  hallo lieve familie super dat jullie zo hebben genoten met zn allen!!!!!!
  we steken een kaarsje aan dat alles weer voorsoedig mag verlopen de komende week
  presley heeft nog een kleine verassing voor jou als je weer terug bent uit het ziekenhuis bel ik waneer het gelegen komt liefs en heel veel sterkte deze week
  irma en presley

  Reply
 13. Ingrid

  Heerlijk om te lezen dat Xena zoveel sterker wordt! Dat er nog veel mooie roze kralen periodes mogen volgen!

  Reply
 14. Nandy

  Super om te lezen !!
  Wat een verbetering in zo’n korte tijd !!
  Veel succes deze aankomende week, maar met deze week achter je, geeft dit wel weer energie !

  ( van Sam: die mee zit te lezen, ik vind je heel erg lief!, kusje van mij & mama )

  Groetjes en kussen uit Haarlem,
  Bert, Nandy, Merle en sam*

  Reply
 15. Dorette

  Dit is een van de mooiste geschreven blogs van de afgelopen weken. Ik hoop dat er nog heel veel in deze trend volgen. Maar een ding is zeker, dit pakt niemand jullie meer af, en het is jullie zo gegund!!

  Reply
 16. Mariska

  Wat heerlijk om te lezen dat jullie zo genieten. Zo krijg je weer kracht en heb je weer wat om op terug te kijken als het weer even minder gaat.
  Wanneer gaan we wandelen Xeen? Wencke wil kennis met je maken.

  Groetjes, Mariska en Wencke.

  Reply
 17. Liavanassema

  Wat heerlijk om dit te lezen. Dat is een genietvakantie geworden.
  Voor de komende week ook veel zonneschijn op alle gebied toegewenst.
  Anja, wat zul je toch trots zijn op zo’n kanjer.

  Groetjes van Lia en sally

  Reply
 18. lune

  pfff gelukkig nieuws (kon gister niet op de site komen :D) en wat voor nieuws, roze kralen nieuws.
  Fijn dat jullie superleuke dagen hebben gehad en dat Xena het zo goed volhoud.

  Knuffel Lune

  Reply

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *