Dag 111 (22 februari 2011) weer thuis

We hebben een beetje kunnen uitslapen, de bloedtransfusie was tegen middernacht pas klaar, dus het was wel fijn dat we een nachtje zouden blijven.

Xena heeft zelf de pleister losgehaald dus het eruit halen, ging redelijk snel en soepel. De speciale anti-allergie pleister is echt veel beter dan de gewone. Helaas blijft Xena zich vooral in de ochtend niet lekker voelen, dus voorlopig moeten we nog even doorblijven gaan met Nexium, een maagbeschermer.

Voordat we naar huis gingen ben ik nog even langsgegaan bij een taartenvriendin, die ook in het ziekenhuis lag. Inmiddels was Marcel gekomen en konden we direct naar huis.

Wel heb ik nog even ruzie gemaakt met de portier, die doen namelijk altijd zo lelijk als je je aanmeldt om Xena af te zetten of op te halen. Ik snap ook wel dat je er niet uren kunt parkeren, maar de manier van benaderen vind ik onacceptabel en dat heb ik ook gezegd. Ze verwachten namelijk dat je dus in de hal klaar staat, nu hebben we ff laten zien dat dat dus onmogelijk is met een kind in een rolstoel en bagage. In plaats van ouders zo naar te behandelen zouden ze hun werk moeten doen en ervoor te zorgen dat er niet gerookt wordt voor de ingang, een grote ergernis (sorry voor de rokers onder jullie). Telkens als we het ziekenhuis in of uit komen moeten we ons een weg banen door een muur van rook. Er staan enorme grote borden met rookvrije-zone maar lezen kunnen ze allemaal niet. Het rookhok is natuurlijk vies omdat het daar naar rook stinkt. De portiers moeten dat in de gaten houden in plaats van ouders afkatten. Het luchtte overigens wel op, dus het was zeker geen verspilde energie.

Thuisgekomen was Xena zo moe, dat ze gelijk weer in bed is gaan liggen. Zelfs in bad lag ze half te slapen. Pas later op de dag knapte Xena op. Het eten gaat overigens wel beter, o.a. een tosti, 2 mandarijntjes, boerenkool met spekjes en worst, daar doen we het wel voor. Drinken gaat ook beter, maar morgen zal ik strenger moeten zijn. De afgelopen dagen heeft ze constant een infuus gehad, morgen moet ze op eigen kracht voldoende drinken.

Het was wel fijn om weer met z’n vieren aan tafel te eten en ook nog eens gewoon ‘normaal’ eten. Daar gaan we de komende dagen dan ook extra van genieten.

Morgen moeten we bloed prikken in het KG en dan hebben we ‘s middags een belafspraak. Wat we de rest van de week gaan doen, staat nog in de sterren. Per dag maar bekijken!

xAnja

PS Leuk getallenreeks trouwens in de titel

5 thoughts on “Dag 111 (22 februari 2011) weer thuis

 1. Jessica

  Lieve allen,
  Onverwacht weer heerlijk thuis, vakantie in eigen huis ipv op reis met de ‘rugzak’…
  Fijn dat er eindelijk goed pleisters zijn die minder zeer doen!!!!
  Ik wens jullie een onverwacht fijne week samen
  liefs
  Jess

  Reply
 2. Katja Botman

  Van uit Berlijn een reactie, het is hier erg koud maar zonnig,hopelijk kunnen jullie ook een beetje genieten van onverwachte `vrije`dagen, en een beetje zon!
  Veel lieve groetjes Katja.

  Reply
 3. Nandy

  Zo zie je maar weer, elk nadeel heeft toch weer een voordeel !!
  De chemo gaat niet door, dus wel lekker thuis !
  Geef ze lik op stuk hoor daar in de VU, ze moeten jullie juist met alle respect behandelen, anders moeten ze maar eens even komen kijken wat het inhoudt voor Xena en jullie en anders gaan ze maar worst verkopen in de HEMA !!

  Kus,

  Nandy

  Reply
 4. Fion

  Ik stoor me daar ook altijd zo aan die rokers vlak bij de voordeur! Dus ook ik zeg: goed dat je je hart gelucht hebt!
  Ze moeten niet zo zeuren die ruimte is er toch ook gewoon.

  Fijn dat jullie met z’n viertjes gegeten hebben.
  En dat je daar van kan genieten.

  Ik hoop dat de uitslag vandaag goed was.

  Powerstraaltjes komen jullie kant op!

  Reply

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *