Dag 108 (19 februari 2011) 1,5 liter water

Gisteravond was heel gezellig, het is lang geleden dat we met z’n viertjes in zo’n kleine ruimte televisie hebben gekeken. Chips en cola erbij, familieavond compleet.

De nacht is redelijk goed gegaan, maar vanmorgen was Xena nog heel moe en weer misselijk. Na overleg hebben wij gisteravond besloten om de Zofran-gift voor de nacht over te slaan en op zo nodig te laten zetten. Om zes uur vanochtend wilde Xena toch wel weer Zofran. Het blijkt dat ze dus toch niet zonder kan.

Omdat ze dus niet lekker was vanmorgen was wel duidelijk dat naar huis gaan er niet in zit.

Dr. Oren is nog langsgekomen en daar hebben wij een fijn gesprek mee gehad! De hoge dosis MTX van vorige week staat er om bekend dat het de slijmvliezen aantast en ook wel gepaard gaat met veel misselijkheid. Het is dus niet echt duidelijk wat de misselijkheid heeft veroorzaakt, het kan nog steeds een virus zijn maar dus ook een reactie op de chemo. Mocht het een reactie zijn dan wil dat niet zeggen dat Xena de volgende keer weer zo reageert. Laten we daar dan maar voor duimen, tenslotte moet ze er nog 3.

Na overleg met VU zijn we nu overgestapt van Zofran via het infuus naar pilletjes. Xena moet minimaal 1,5 liter vocht drinken en meer eten voordat ze naar huis mag. Het infuus is omlaag gezet naar 42 ml per uur. Gedurende de dag knapte Xena weer wat op en is ze meer gaan drinken en ook wat gaan eten. Het is nog niet wat het is geweest maar we zijn tevreden. Volgende week in het VU krijgt ze een sonde, zodat ze in ieder geval niet nog meer afvalt. Ze weegt nu 40 kg.

Ach we zien wel of het nog lukt om naar huis te komen. Het zou fijn zijn, heel fijn zelfs, maar ja wat niet is, is niet. We weten inmiddels ook wel, dat er niets te plannen valt. Wij hadden deze vakantieweek ook ergens moeten zijn, maar ja…….

Alle vakantiegangers wensen wij overigens heel veel plezier, voldoende sneeuw voor de wintersporters en voldoende zon voor diegene die de warmte opzoeken.

xAnja

8 thoughts on “Dag 108 (19 februari 2011) 1,5 liter water

 1. brigitte

  Hee meiskes

  Wat ben ik toch trots op jullie, jullie weten van de rotste tijd toch nog wat te maken, thats the spirit!!
  En wat een geluk dat er toch zoiets als Zofran bestaat, zodat je in ieder geval weet dat, mocht de MTX weer gemeen zijn, je direct jouw braakcentrumpje stil kan leggen he Xeentje.
  Mijn duimpies blijven natuurlijk draaien voor toch nog een paar daagjes thuis!!

  Dikke knuf uit het zuiden

  Reply
 2. Mariska

  Waar je bent maakt niet uit als je er maar samen bent. De rest komt later wel. Ik heb nog geen emoticons hier gevonden maar met deze snap je het ook wel :big hug:

  Reply
 3. Marion

  Balen dat Xena zich weer zo rot voelt de afgelopen dagen! Fijn dat jullie als familie bij elkaar de avonden door mogen brengen. Ik denk aan jullie en hoop dat je je snel weer wat beter gaat voelen Xena.
  Liefs Marion

  Reply
 4. André & Monique

  1,5 Liter water is ook wel heel veel als je misselijk bent 🙄
  Ik hoop dat je je vandaag een stuk beter voelt en nog een dagje van thuis kunt genieten voordat je naar het VU moet morgen! Ik hoop ook dat die nare misselijkheid weg blijft bij de volgende kuren! 👿

  Liefs uit Den Helder

  Reply
 5. Ben Leyenaar

  Zoveel drinken en dan nog eten! Het valt ook niet mee als je je al zo beroerd voelt.
  Wat heerlijk , dat jullie zo van het familie-avondje hebben genoten.
  Ik denk aan jullie!
  Lieve groet,
  Ben Leyenaar

  Reply
 6. Fion

  En inmiddels zijn jullie lekker toch naar huis.

  Slaap lekker in je eigen bedje al is het maar voor 1 nachtje.
  We denken aan jullie.
  En duimen dat de volgende lichter valt en niet zwaarder.

  We hebben alle tijd om te duimen want hier is de vakantie pas volgende week.

  De duimen en tenen draaien…

  Reply

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *