Dag 103 (14 februari 2011) Puppen en Run for Kika

Vanmorgen heeft Xena na het prikje wederom heel lang geslapen. Ze werd pas om elf uur wakker, heel beroerd. Gelijk maar haar misselijkheidsmedicijnen gegeven (Zofran), maar dat kwam er eigenlijk met dezelfde vaart weer uit. Maar daarna knapte ze wel een beetje op en kon ze wat eten (crackers en een halve appel) en dat bleef er ook in. Haar vriendin Kiki zou komen, maar die moest ik afzeggen want ze voelde zich nog steeds beroerd. In de loop van de middag ging het wat beter en toen heeft ze zelfs twee witte bolletjes met kaasgrillworst van de slager gegeten. Misschien knapte ze ook een beetje op door het goede nieuws dat wij kregen dat Vanya, de KNGF-moederhond van vrienden van ons, aan het bevallen was. Precies een week nadat wij Vanya bezocht hadden, werden de pups geboren. In totaal 5 prachtige pups, 4 reutjes en 1 teefje. Xena stond al in de startblokken om de pups te bezoeken maar ja ze zal nog even geduld moeten hebben. Maar we hebben ze wel al via de webcam kunnen bewonderen. Wat een geweldig gezicht om Vanya met haar puppen in de weer te zien! Heel bijzonder!

Vanya en haar puppen, foto van beeldscherm genomen

Het was zelfs zo erg dat wij tijdens het eten de laptop opengeklapt hadden staan om niks te hoeven missen. Overigens had ik op speciaal verzoek een kipkerrie-ragout gemaakt voor Xena, maar na een paar happen was ze daar al weer klaar mee. Ook de cola helpt niet echt tegen de misselijkheid.

Het spulletje om de mond mee te spoelen wordt overigens niet vergoed door de zorgverzekeraar. Ik moest even gaan zitten toen ik de prijs hoorde………. € 72 voor 30 ampullen en ze gebruikt er 2 per dag. Ik heb haar behandelend arts gebeld ivm een recept hiervoor en die was op de hoogte van deze prijzen en zij zijn bezig om het vergoed te krijgen. Maar ja dat zal nog wel enige tijd duren en of het dan nog met terugwerkende kracht vergoed wordt??? Nou ja, wat moet moet. Als het Xena helpt dan betaal ik met heel veel liefde die rekening (maar ik blijf het wel bespottelijk vinden!).

Vanavond kregen wij ook nog een ander heel leuk nieuwtje te horen. ‘Onze’ dokter Oliebol gaat in november in New York de Run for Kika (marathon) lopen. Hoe geweldig is dat??? Het is niet alleen een geweldige, leuke en goede dokter, hij heeft ook nog eens het hart op de goede plek zitten (en dat geldt ook voor onze tipgever ;-))!

Hij heeft natuurlijk sponsors nodig voor dit geweldige initiatief, wij steunen hem al, doen jullie mee?

http://www.runforkika.nl/NewYork/PersonalPage.aspx?personId=1564 

Eigenlijk komt het net een jaartje te vroeg, want dit zou wel een hele leuke wensvervulling zijn geweest om in NY je favo-arts aan te moedigen en te kijken wat al die kanjers doen voor Kika (en natuurlijk om de Abercrombie-store te bezoeken).

Al met al was het best wel een geslaagde dag. Fit was Xena zeker niet, maar er waren wel veel positieve dingen! Morgen komt haar vriendinnetje Jady op werkbezoek, zij gaat namelijk haar spreekbeurt over leukemie houden!

xAnja

8 thoughts on “Dag 103 (14 februari 2011) Puppen en Run for Kika

 1. Monique

  Hoi
  Ik wilde naar de sponsor site gaan maar Dr oliebol staat er niet bij 🙂 misschien zijn eigen naam. Er staan er nl meerdere die je kan sponsoren.

  Jammer dat het iets minder gaat zo met de misselijkheid. Wel leuk dat ze naar verjaardagsvisite is geweest. Ook leuk dat jullie de hond via webcam kunnen volgen.
  Hoop dat de wondjes in je mond snel weggaan.
  Mijn vader spoelde het met zoutoplossing, vies maar het hielp wel.
  Wij wensen je een roze week.
  Liefs Monique en Gabriëlle
  Er komen vast en zeker nog veel roze dagen.

  Reply
 2. Fion

  Hoi

  Ik heb even mijn weblog teruggelezen om te kijken of ik kon vinden waar ik mee spoelde.
  Volgens mij was het iets met soda erin ofzo. Werd gewoon vergoed.

  Maar als ze baad heeft bij die capsules dan kan ik me voorstellen dat ze daar voor gaat.
  Ik vond de kamilletandpasta een crime maar de peutertandpasta van Zendium heel goed te doen. En die werkt dus ook goed.

  Vervelend dat de misselijkheid niet onder controle is.
  Geef je dat wel aan in het ziekenhuis? Er is genoeg.
  En de zofran zetpillen a een tientje per stuk worden wel vergoed (en hoef je dus niet te slikken als je erg misselijk bent).

  Heel veel verschillende dingen proberen is het enige wat helpt. Hoe stom dat ook is.
  Jammer dat de cola niet echt helpt.

  Sterkte daar
  we denken aan jullie!!!

  Reply
 3. Pauline en Maurits

  wat een mooi stukje van dr. Oliebol, heel mooi geschreven! dr. Oliebol als je dit leest, heel veel succes alvast met de voorbereidingen! Zet’em op!

  Reply
 4. André & Monique

  Hopelijk gaat het snel wat beter! Gelukkig had Xena wat afleiding door de bevalling van Vanya te volgen!

  XXMonique

  Reply
 5. Jessica

  Wat fijn dat er ook leuke dingen zijn! ohhhhh puppy’s ….. *zucht*zwijmel*
  Balen dat je energie in dingen moet steken als vergoedingen. Ik hoop vooral dat de misselijkheid dragelijk blijft. Xeen je doet t supergoed hoor!
  knuffel
  Jess

  Reply
 6. Laci

  Hoi Xena,
  Geweldig van Dokter “Oliebol” dat hij gaat lopen in NY voor Kika.
  En over geweldig gesproken, de spreekbeurt van jouw vriendin Yadi, helemaal Top!
  Mensen om je heen waarop je kunt bouwen. TOP!

  Volhouden meiden,
  Lats

  Reply
 7. Saskia & Ollie

  Wat zijn ze super he die puppies!!
  Wat een geweldig initiatief om de marathon te gaan lopen! En ja die Abercrombie-store is echt super. Ik kwam er per ongeluk toen ik in Amerika was, maar ben sindsdien echt fan, dat is zeker een bezoek waard straks!!

  Reply

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *