Dag 101 en 102 (12 en 13 februari 2011) weekend

Het weekend hebben we het rustig aan gedaan. Xena is zaterdag nog wel even naar de verjaardag van Daphne geweest en heeft zij de mooie kamer van Isabel kunnen bewonderen. En zoals Karin (moeder Daphne) de volgende dag via een vaasje bloemen en een kaartje liet weten, dat iets wat eigenlijk normaal zo vanzelfsprekend is, namelijk als gezin naar een verjaardag gaan, nu iets heel bijzonders is. En dat was het ook!

Voor het goede zijn we dan toch net iets te lang gebleven en dan merk je dat ze nauwelijks de trap op kan lopen. Het zijn ook leerprocessen, nu weet ik dat Marcel dan gewoon mee terug moet gaan om haar de trap op te tillen. Xena heeft een scoliose (verkromming van de rug). Daar had ze eigenlijk niet zo heel veel last van, met name doordat zij veel danste en goed gespierd was. Sinds zij ziek is geworden en heel lang in bed heeft gelegen, zijn haar spieren verzwakt en houden haar rug- en buikspieren de boel niet meer in balans. Dit veroorzaakt behoorlijke rugpijn en daar kunnen we nu helaas weinig aan doen behalve pijnstilling en in beweging blijven. En helaas zit dansen er voorlopig niet meer in.

Zondag is Reinette nog even langs geweest en toen hebben we gezellig aan de keukentafel een kopje thee gedronken. Dat redt Xena net, maar dan moet ze daarna weer gaan liggen.

‘s Middags zijn Sander, Jeanine en Bronty ook nog geweest, maar toen lukte het Xena al niet meer om naar beneden te komen. Boxie was er niet bij, want zij is al weer in Oostenrijk ter voorbereiding voor het NK skiën. Dat zal trouwens wel raar zijn om daar niet bij te zijn, Xena heeft het daar ook wel moeilijk mee.

Bronty ging gezellig bij haar grote nicht liggen en had de leukste vragen. Mag jij alles eten? Nee, ik mag niet alles eten. Mag jij wel een piet piraat koek eten? Ja dat mag wel………… Geweldig hoe die kinderen reageren. Van Jeanine heb ik ook begrepen dat ze regelmatig vraagt of Xena al weer beter is. Ach over een tijdje weet ze niet beter dan dat Xena ziek is. Bronty heeft Xena ook op de IC gezien en dat vond ze helemaal niet eng of zo. Apart dat kinderen daar dus heel anders naar kijken!

Bronty en Xena

Xena blijft misselijk en haar hele mond is kapot. Ze heeft wel een spoelmiddel gekregen van het ziekenhuis wat heel goed helpt tegen de wondjes in haar mond. Eten is, mede door de misselijkheid en de kapotte mond, een groot probleem. Xena mag niet teveel afvallen want dan moet ze weer aan de sonde. Ze heeft ook wel trek, maar ze weet vaak niet waarin. Iets wat ze gisteren heel lekker vond, kan vandaag de reden van misselijkheid zijn. Lastig voor haar en voor ons. Je wilt je meisje alles wel geven maar ja wat? Ook is ze heel moe, ze valt na het ochtendprikje eigenlijk vrijwel direct weer in slaap.

Die week bijkomen voor de volgende kuur, heb je dus ook echt wel nodig.

xAnja

One thought on “Dag 101 en 102 (12 en 13 februari 2011) weekend

  1. Pauline en Maurits

    Wat rot zeg dat Xena steeds zo beroerd is. En een kapotte mond is niet fijn, dan is eten ineens niet leuk meer. Wel fijn dat jullie nu weer thuis zijn en dat je van de kleine dingen zo kunt genieten. Het is een feit, een ziekte verandert je leven compleet. Een verjaardag die je anders normaal vond, wordt nu ineens heel bijzonden. Geluk vind je dan in de kleine dingetjes, zoals een goede dag, of een middagje iets kunnen doen. En die zorgverzekeringen, daar wordt je niet heel vrolijk van. Sterkte voor de misselijkheid en hou zo vol.

    Reply

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *