Dag 78 (20 januari 2011) Hoofdpijn

Omdat we zo’n heerlijke dag hadden gehad, besloten we gisteravond dat dit het moment was om vandaag school te bezoeken. De klas heeft dan aaneengesloten Frans en studieles van haar mentor en ook nog eens in een klaslokaal beneden, dus geen trappen op. Ik heb mevrouw Huneker (mentor) gebeld en ze was helemaal blij, maar heb ik haar op haar hart gedrukt niets te zeggen, het moest een verrassing worden. Daniël zou er ook zijn, dus een beetje steun was er ook!

We hadden niet zo goed geslapen en Xena van dan ook niet zo heel fit, heeft sinds de chemo van zondag al hoofdpijn, dus rustig blijven liggen en een beetje spelen op iPad, dan zou het helemaal goed komen.

Maar helaas dus niet, ik heb Xena nog wel meegekregen in de auto, maar toen zij de auto uitstapte, verstapte ze zich. Ze was zo enorm gespannen om naar binnen te gaan, dat haar lijf gewoon blokkeerde. Dana stond ons al op te wachten en is bij Xena gebleven, zodat ik even de school binnen kon. Mevrouw Huneker is meegelopen naar de auto, maar Xena wilde niet meer mee naar binnen, ze had teveel pijn in haar hoofd en haar rug. Ik heb toen de kinderen in de klas maar vertelt wat ons plan was en dat we het een andere keer opnieuw proberen.

Heel jammer en heel eerlijk was ik ook best een beetje teleurgesteld. Niet omdat het niet ging, maar vooral in het feit dat ze dus niet voldoende vertrouwen heeft, dat het allemaal wel goed komt als ze eenmaal die drempel over is. Ik ben er zo van overtuigd dat er zo’n last van haar schouders zal afvallen als ze weer een keer naar school is geweest. Een last, die zo zwaar is, dat ze er letterlijk last van heeft. Misschien was het niet zo’n goede dag, maar we zaten nog zo in de goede flow van woensdag dat we aan de werkelijkheid voorbij zijn gegaan. Ze was niet fit en hadden niet moeten gaan! Volgende keer beter.

De rest van de middag heeft ze weinig kunnen doen en ondanks de pijnstillers zakte de hoofdpijn niet. Uiteindelijk heb ik Boxie en Mandy, die na het eten nog een kopje thee zouden komen drinken, ook afgezegd en heb ik contact opgenomen met het VU wat ik Xena eventueel nog meer zou kunnen geven tegen de pijn. Ik mocht tramadoldruppels geven en dat was wel fijn want die werken ook goed voor haar rugpijn.

Kortom geen hele fijne dag, maar wel weer één met een leermoment! Kijk niet naar gisteren of naar morgen, maar kijk naar het moment!

xAnja

4 thoughts on “Dag 78 (20 januari 2011) Hoofdpijn

 1. Tine, Robin, Victor en Matteo

  Volgende keer gaat dat vast en zeker lukken!
  inderdaad niet zo leuk, maar ze heeft wel de stap genomen om in de auto te gaan, en al tot aan school te rijden, volgende keer gaat ze dat laatste stapje ook wel kunnen nemen,ben ik van overtuigd, dat komt helemaal goed met haar karakter en ingesteldheid, ze is een vechter!

  Reply
 2. Pauline

  Ach wat jammer, het had zo fijn voor haar geweest. Maar inderdaad het gaat niet om gisteren of morgen maar om het moment nu. Het komt echt weer.

  Xxx

  Reply
 3. Pauline en Maurits

  Jammer dat het niet gelukt is om even de klas in te gaan. Ik snap ook wel dat het moeilijk is. Ik hoop dat het de volgende keer wel lukt, als is het maar voor even. Als de eerste stap is gezet, zullen de volgende stappen steeds makkelijker worden. Wel fijn dat er nu zoveel sociale media zijn, dat ze toch makkelijk contact kan houden met vriendinnetjes.

  Even een dikke knuffel van mij!

  Reply
 4. André & Monique

  Jammer dat het niet gelukt is om in school te gaan. De volgende keer lukt het vast wanneer Xena zich beter voelt.

  XX

  Reply

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *