Dag 77 (19 januari 2011) Diepte- maar vele hoogtepunten

Ik begin gelijk met het dieptepunt want de rest van de dag waren er eigenlijk alleen maar hoogtepunten!

Vandaag ben ik gebeld door Dr. Veening. De reden waarvoor zei belde, bleek achteraf niet meer van toepassing, maar gaf mij wel de gelegenheid nog wat vragen te stellen over ons ontslag van maandag. Zowel Xena als ik hadden er een vreemd gevoel bij omdat er wel iets gezien was, maar dat was dan blijkbaar toch niet zo gevaarlijk. De informatie die Dr. Veening had, kwam niet overeen met de informatie die wij gekregen hadden van de kindercardioloog. Het voelt dan een beetje raar om als ouder voet bij stuk te houden omdat ik natuurlijk geen medicus ben, slechts iemand die teveel tijd in ziekenhuizen heeft doorgebracht en zo nieuwsgierig is, dat er altijd wel iets blijft hangen. Gelukkig gaf ze aan dat ze het ook vreemd vond en ging het uitzoeken voor mij. Later op de dag belde ze terug dat ik inderdaad gelijk had, er zit namelijk wel degelijk een trombus (niet googlen dit woord, word je niet blij van) en dat was niet aan haar doorgegeven! De radioloog heeft er ook nog naar gekeken en het zit niet op de lijn en de verwachting is dat het om een oude trombus gaat (bij een bloedvat waar de lijn van de 1e PAC heeft gezeten), ontstaan in de periode dat Xena op de IC lag. Om zekerheid te krijgen zou ze onder de CT-scan moeten, maar dat is zo’n groot stralingsveld dat dit schadelijk is voor Xena. Ik ga dit maandag nog een keer vragen hoe schadelijk dat dan is, tov alle chemo’s en andere rotzooi die Xena ingespoten krijgt.

In ieder geval zou er van de week niets aan gedaan worden gezien haar bloedplaatjes en er is mij verzekerd dat, omdat het om een oude trombus gaat, de kans van loslaten niet groot is. Maandag moeten we eerder komen om bloed te laten prikken, dan zijn de waardes bekend en kan er een behandelplan gemaakt worden. Het is volgens mij best wel ingewikkelde materie, want je moet dit bestrijden met anti-stollingsmiddelen en als je bloedplaatjes (die ervoor zorgen dat je bloed stolt) heel laag zijn, is dat ook weer niet handig, in ieder geval wordt er wel, zodra de bloedwaardes het toe laten, gehandeld. Dr. Veening heeft mij op het hart gedrukt, de volgende keer als ik ergens over twijfel haar direct te bellen en ik kon merken dat zij ook ‘not amused’ was over deze gang van zaken en ik uiteraard ook niet, maar dat had Dr. Veening al door. Wij zijn zo blij met haar, wat een fijn mens!

We zijn voor nu dus weer ff gerust gesteld en gesterkt in het feit dat ik er dus echt bovenop moet zitten. Ik heb me voorgenomen, ik ga niet eerder weg uit een behandelkamer of ziekenhuis voordat ik precies begrijp hoe het zit. Dat had ik dus maandag ook gedaan en dan kan het dus gebeuren dat een moeder meer weet dan een arts-assistent. Overigens heeft deze arts-assistent mij gisteren nog opgebeld om excuses aan te bieden. En zo hoort het ook, ook hij zal mij niet meer vergeten en weet ook dat ik waak over mijn kind zoals een leeuw over haar welpen!

De rest van de dag was top, een aaneenschakeling van kadootjes! Mieke en Mandy kwamen langs voor een kopje thee en dat was erg gezellig, toen kwam Irma met Presley. Presley is een vriendinnetje van mijn nichtje Bronty en Irma een vriendin van mijn schoonzus Jeanine. Op de verjaardag van Bronty en Boxie was Presley er ook en toen had ze Xena weer gezien. Blijkbaar heeft dat toch indruk gemaakt en toen ze las van de actie van Isabel en Lotte met de kerstbomen, wilde zij ook iets gaan doen. Zij heeft dan ook de afgelopen periode in de buurt een heitje voor een karweitje gedaan en heeft daarmee een grote portemonnee met geld opgehaald voor Xena d’r wensenpot. Hoeveel het precies is, hebben we nog niet geteld, want dat wil Xena graag zelf doen, dus dat horen jullie nog van ons.

Presley met haar opbrengst 'een heitje voor een karweitje'

Zo’n ontzettend lief initiatief en wij zijn heel erg trots op deze kanjer!

Rond 18 uur gingen we naar Kiki toe, want vanmorgen hebben Brenda en ik spontaan besloten dat het wel heel leuk zou zijn als Xena weer een keer bij Kiki zou gaan eten. Noud miste Xena namelijk ook heel erg………

IMG_0166

Soms kunnen twee mensen echt dezelfde gedachte hebben en als je dan ook nog eens spinazietaart eet, dan is de deal gauw gesloten. Xeen vond het wel een beetje griezelig, nou is het ook heel griezelig bij deze familie, want je weet nooit wat voor grapjes ze nu weer uithalen, en als je er al weer een tijdje ‘uit’ bent, dan is het wel fijn als je moeder meegaat! Het was helemaal top, heerlijk relaxed, lekker gelachen om gekke Noud, voor Xeen echt als vanouds! Toen ineens Marcel ook nog kwam met een geweldig kado, die hij van een zakenrelatie gekregen had, was de dag helemaal top!

Xena krijgt een geweldig kado

Een iPad!!!!!!!

Lieve, lieve zakenrelatie, heel erg bedankt! Xena is er enorm blij mee, zo blij dat ze pas heel laat ging slapen omdat ze lekker aan het ‘spelen’ was met haar iPad!!

Wat een fijne dag!

xAnja

21 thoughts on “Dag 77 (19 januari 2011) Diepte- maar vele hoogtepunten

 1. Milou

  Een hele fijne dag, die weliswaar wat minder begon, maar verder toppie!!!
  Dat er maar veel van dit zulk dagen gaan volgen deze vakantie.
  Ik kom zo ff langs met een goodie-bag van Kees 😉 voordat ik naar Limburg ga.
  xxx

  Reply
 2. Malou

  Een HELE fijne dag was het! Jullie zijn ontzettende toppers, ik bewonder jullie enorm!
  Dikke knuffels en kussen!

  Reply
 3. Ingrid

  Het begin van de dag was minder, zo te lezen. Je wil niet de overbezorgde dram-moeder uithangen, maar soms is het wel nodig. *sprak zij (helaas) uit ervaring*

  De rest van de dag had toch wel een gouden randje, zo te lezen! Een iPad, toe maar! Mijn zoon, die we laatst zijn gaan opzoeken aan de andere kant van de “grote plas”, heeft er ook één. Het leek mij helemaal niks, maar het is een verdraaid leuk stuk speelgoed, zelfs voor “oudere” dames, hahaha.
  Heel veel plezier met je nieuwe speeltje, Xena!

  Reply
 4. Pauline en Maurits

  Kijk zo hoort een vakantieweek te zijn he, tijd doorbrengen met vriendinnetjes en cadeautjes uiteraard. Wat geweldig om te zien dat jullie vanuit alle hoeken gesteund worden. Dit doet Xena vast wel goed.

  Goed Anja dat je op je gevoel blijft vertrouwen en dat je voet bij stuk houdt. Gelukkig hebben jullie een super dokter. Kom je zelf ook een beetje tot rust nu?

  Ik hoop op nog meer van deze dagen!

  Reply
 5. Plien Metten

  Wat een gezellige foto’s.
  Ik vind spinazietaart ook zooo lekker, hint hint.

  Dan nog die ipad, ben heel jaloers.
  Wat is dat een vet ding zeg.
  Kom gewoon een x op ipad date, lekker spelen.

  Enne Anja, blijf jij maar goed waken over je welpje.
  Dat kan je heel goed.

  Xxx

  Reply
 6. Marja

  Hoi Xena,

  goed om te lezen dat het wer wat beter gaat en zo’n tijdje vakantie is altijd lekker. Je doet ook echte vakantie dingen en met zo’n Ipad hoef je je niet meer te vervelen. Heb je al leuke spelletjes gedownload; angry birds en het smurvenspel zijn onze favorieten.

  Veel plezier de komende periode.

  Marja

  Reply
 7. kirsten

  Wat ontzettend fijn om te lezen dat je eruit bent geweest en zo bent verwend (en dat mag ook wel 😉 , een roze kraal erbij?

  Dokter Anja, bewondering!!!!

  Geniet van jullie gezinnetje!

  kirsten

  ps. Wat lief van Presley!!! Ze is er druk mee in de weer geweest!

  Reply
 8. Jessica

  Anja je bent zoals een moeder hoort te waken over haar welpen. Nee, niet altijd leuk voor artsen, alhoewel ik tegelijk daarbij opmerk dat van die scherpe mama’s zoals wij ze vast ook leren zelf scherp te blijven 😉
  Wat een heerlijke vakantie dag gisteren, ik hoop dat vandaag ook zo mag zijn. Achter het glas is het heerlijk in de zon (en dat is slecht leren…. *zucht*) en buiten ook wel, maar nog echt koud!
  liefs
  Jess

  Reply
 9. Amber

  Lieve xeen!
  Super cool dat je een ipad hebt!
  Super tof dat je geprobeerd hebt om naar school te komen( op bezoek) Jammer dat het niet lukte maar maar je hebt het toch wel even mooi geprobeerd en daar mag je trots!

  Hele hele hele dikke kus en knuffel van mij!

  Reply
 10. Sandra

  Hoi familie.
  Noem het vrouwelijke intuitie,moederinstinct ofwat dan ook, je gevoel laat je bijna nooit in de steek.
  Wel fijn dat jullie nu even rust hebben, en wat heerlijk dat ze even weer met vriendinnen kan lachen.

  Dikke kus van Rob, Sandra, Casper en Olivier.

  Reply
 11. Anouk

  hee xeen, leuk die ipad!
  super dat je het geprobeerd hebt om naar school te komen!
  jammer dat het niet lukte, volgende keer beter
  hele dikke kus en knuffel

  Reply
 12. Dorette

  Ohhhh, dat gezicht van Xena op de laatste foto, dat spreekt echt boekdelen.
  Wat fijn dat ze zo in haar nopjes was met haar cadeau. Een leeuwin ben je zeker Anja, maar wel in de goede zin. Je waakt heel goed over je kids en je laat je horen, dat moet ook . Ik heb tenslotte 30 jaar in ziekenhuizen gewerkt, ik weet zo’n beetje hoe het daar aan toe gaat.
  In ieder geval roze kraaltjes , fijn dat het ook gewoon eens een keertje weer leuk is.:-)

  Reply
 13. Liesbeth & Thara

  Lieve Anja & Xena, Marcel en Dana
  Ik was zelf door het een en ander niet in de gelegenheid om jullie blog bijna 2 wkn niet te lezen, nu ik alles van de afgelopen 2 wkn lees, realiseer je je toch maar weer ff in wat voor “ander” wereldje jullie zitten, en hoe jullie het doen, t petje gaat echt af( en die laat ik af). Anja wat die leeuw betreft… Zo is het, beschermen met je hele leven!! En Xeen, meisje wat zijn wij trots op hoe je het allemaal doet, Thara vraagt vaak naar je ;)…Ik werd erg ontroerd door jullie mooie moeder dochter foto’s die Plien heeft geschoten, heel erg mooi! En uiteraard je IPad, Wauw!! Geniet er maar van meis..
  Hele dikke knuffels voor jullie,
  Liesbeth & Thara

  Reply
 14. Fion

  zooo mag ik zeggen dat ik een klein beetje jaloers ben 😉
  Een I-pad ! WOW

  An jij bent zeker ook super blij met dit cadeau? Is je telefoon weer van jou 🙂

  Het klinkt als een echte vakantie.

  Over dat slechte nieuws hebben we het maar even niet. Ze kunnen niets doen zolang haar trombo’s laag zijn. En een CT gevaarlijk? In vergelijking met wat ze allemaal binnen krijgt en de röntgenfoto’s die gemaakt worden. Snap ik dat niet helemaal hoor.
  Maar eerst een echo en anders een MRI is misschien een optie?

  Dikke knuffel voor jullie!
  En 1 voor Marcel en Dana ook.

  Reply
 15. Natascha Kraaijenoord (+Alyssa, Joëlle en Elize)

  Super goed Anja dat jij je er zo in vastbijt! Je intuïtie doet het geweldig.
  Heel griezelig die trombus, hopelijk kan dat snel worden opgelost.
  Wat geweldig al die initiatieven voor de spaarpot van Xena, ik weet ook dat er nog veel meer mensen plannen voor aan het maken zijn, maar dat horen jullie nog wel.
  Heel veel plezier met de I-pad!
  xx

  Reply
 16. André & Monique

  Ik hoorde dat Xena lekker verwend is met een leuk pakket van Mc Donalds! Wat leuk en zeker heerlijk die mayo 😉

  Die trombo klinkt ernstig, logisch dat je daar als een leeuwin bovenop zit! Ik ben benieuwd wat hier uit komt!

  XXX

  Reply

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *