Dag 56 (29 december 2010) Weer thuis

We zijn weer thuis……….. na wederom een volksverhuizing! Het was ook nog wel behoorlijk hectisch want als je dan eenmaal het verlossende woord hebt gekregen, dan wil je ook zo snel mogelijk naar huis, maar ja er was nog wel veel op te ruimen in te pakken. Xena moest nog haar chemo krijgen en de medicijnen moesten nog met mij besproken worden. Inmiddels had ik ook al onze eigen apotheker gebeld om de medicijnen en dan met name de chemo die zij via een drankje moet innemen te regelen. Nadat Marcel was gekomen konden we vanmiddag dan eindelijk echt naar huis, met een mooie roze kraal in the pocket!

Inmiddels is het al weer aardig laat dat ik dit blog bijwerk en we hebben er dan ook een druk dagje achter de rug. Hoe heerlijk het ook is om weer thuis te zijn, ik vind het best ook wel spannend. Wij kunnen dit en we zijn slechts een telefoontje verwijderd van de expertise van het VU, maar het is wel veel en het valt ook wel tegen. Ik merk nu pas hoe moe ik eigenlijk ben. Xena krijgt 5x per dag verschillende medicijnen via de sonde, naast nog een drankje voor haar darmen dat wij 2x per dag moeten geven. De sondevoeding moest ik vanavond ook helemaal zelf opstarten, de pomp kende ik wel, maar het zit nu in een rugzak. Gelukkig heb ik een technische man, die snapte hoe ik pomp en voeding in die rugzak kon proppen. Ik maak hier nog een foto van zodat het wat duidelijker is. Ik ben mijn huis ook nog een beetje kwijt, een beetje dat gevoel wat je na een vakantie hebt en alle koffers open liggen en je alles op moet ruimen en wassen, helaas heb ik alleen niet dat uitgeruste gevoel zoals je na een vakantie hebt.

Xena voelt zich wel iets beter, ze heeft gisteren nog twee bloedtransfusies gekregen (bloedplaatjes en rode bloedcellen) en met name dat laatste heeft haar goed gedaan. Zij is heel blij om weer thuis te zijn, maar ik merk aan haar dat zij het ook spannend vindt. Ook al verzorgde ik haar al veel zelf, er was altijd nog een verpleegkundige. Wij moeten nu zo snel mogelijk in een nieuw ritme komen en vertrouwen krijgen in de nieuwe situatie, maar dat gaat vast helemaal goed komen. Marcel heeft net allemaal wekkers in mijn telefoon ingesteld zodat ik in ieder geval geen medicijne kan vergeten.

Eind van de avond kreeg ik nog een geweldig sms’je dat Daniël vanavond ook naar huis is gekomen. Met inzet van de artsen en de apotheker mogen zijn ouders zelf de medicijnen via het infuus geven. Dit betekent dus voor hem oud en nieuw thuis vieren. Ik ben zo blij voor ze!!! Overigens dank jullie wel voor alle lieve wensen voor Daniël en zijn familie, dat was echt ontroerend. Vooral van de vuurpijlen van Fion moest ik echt ff slikken.

Tot slot nog een cliffhanger………… Xena en ik zijn verliefd. Morgen zal ik hier meer over vertellen. Mijn twittervrienden weten het al, maar die moeten nog maar ff zwijgen, de rest moet geduld hebben.

xAnja

PS Ik beloof jullie dat ik niet meer zo laat zal posten, maar mijn grijze haartjes moesten nu toch echt weggewerkt worden. Moon bedankt hiervoor!

30 thoughts on “Dag 56 (29 december 2010) Weer thuis

 1. Jessica

  als je je verhaal vertelt hebt over jullie nieuwe liefde zal ik een link proberen te plaatsen van een bijpassend muziekje… 😛
  Wat heerlijk he thuis zijn en tegelijk zo spannend! Het duurt even maar je zult zien dat je snel genoeg eraan gewend bent. Je bent nu niet alleen mama, je wordt door alles een halve medicus…
  Wat een fijn te lezen ook dat Daniël toch thuis is met oud&nieuw!!!!!!
  Succes vandaag, ik hoop dat je spulletjes snel weer aan kant zijn en je huis ook weer thuis.
  xJess

  Reply
 2. Nandy

  Ik hoop dat jullie lekker geslapen hebben !
  Welkom thuis, ik hoop dat jullie snel het ritme weer te pakken hebben !
  Juist met deze dagen thuis, ook voor Marcel en Dana heerlijk dat jullie er weer zijn.

  Extra dikke knuffel voor Xena en kus voor alle !

  Nandy

  Reply
 3. Ingrid

  Wat heerlijk dat jullie weer lekker thuis zijn, zeker nu met Oud en Nieuw! En ook fantastisch nieuws voor Daniël, dat hij Oud en Nieuw thuis mag vieren.

  Reply
 4. Cindy

  Wat fijn om te lezen dat jullie weer thuis zijn! Geniet van elkaar!
  Een heel fijn uiteinde en een heel goed en gezond 2011!

  Reply
 5. isabel

  Wauw wat een ontzettend goed nieuws zeg! Bij deze een onwijs mooi uiteinde en laat het maar goed knallen op 2011!! Op naar nog meer roze kralendagen!

  Reply
 6. ingrid en anne

  Super dat jullie weer lekker thuis zijn, lekker met elkaar oud en nieuw!!

  Enneh verliefd, ja heb ik die twitter van mijn mopje afgeknalt, dat gaan we dan maar eens heel erg snel herstellen……………

  Hele lieve dagen jullie

  kussen Anne en
  Ingrid Storm

  Reply
 7. Tine, Robin, Victor en Matteo

  ik hoop voor jullie dat 2011 roze mag zijn!!! jullie zetten het jaar alvast prima in, lekker thuis! geniet er van!

  Reply
 8. els uljé

  Geweldig nieuws allemaal. Heerlijk Xena voor je om weer thuis te zijn. Ik kan goed begrijpen dat je doodmoe bent Anja maar nu kun je in ieder geval lekker thuis op je eigen bank in je gezellige huis zitten met allen die je lief zijn om je heen. Lekker allemaal samen deze dagen vieren. Mooier kon 2010 niet eindigen toch? Fijne jaarwisseling en ik wens jullie een roze 2011 toe.

  Reply
 9. Fion

  Hoi Anja,

  Hoe laat heb je dit gepost? Want volgens mij was er om kwart voor 2 nog geen nieuws 😉

  De vuurpijlen zijn geregeld maar die steken ze dan wel af voor andere mensen in het VU (ik weet toevallig dat er morgen een Amazone ligt op de 7de).
  Ik ben gewoon heel blij dat Daniel ook naar huis is gegaan.

  Heerlijk dat goede nieuws. En ik weet zeker dat jullie er wel komen. Inderdaad jullie kunnen dit. Ook al is het nu even spannend. En als je problemen hebt met de tas dan leen je gewoon bij oma een ouderwetse kapstok en hangt de boel daar aan hahahaha is net een chemopaal dan.

  Ik hoop dat je lekker terug je bed in bent gegaan na de eerste medicijnen vanmorgen. Lekker een beetje bijtanken.

  Hoe is het met de vogeltjes voor Xena haar raam? Hebben ze haar gemist?

  En lekker weer knuffelen met Dana dat is ook wat waard.

  Ik stuur je powerstraaltjes toe,
  Groetjes Fion

  Reply
  1. Fion

   Ik wou nog iets schrijven over Marcel maar heb me ingehouden 😉

   En wat betreft die verliefdheid, links of rechts?

   Reply
 10. John en Kim

  Wat fijn dat jullie weer thuis zijn!
  Beetje goed geslapen?
  Geniet van oud & nieuw, lekker met jullie 4-tjes!

  Een hele dikke knuffel van ons!

  Reply
 11. brigitte

  Gooooooojemurge meiskes 😀

  Ik hoop dat jullie lekker geslapen hebben!!

  Het is ook hartstikke eng om weer thuis te zijn, in het ziekenhuis voel je je een hele pief, en wil je nog maar 1 ding…en da’s naar huis, maar als je er dan eenmaal bent voelt alles raar.
  Dat is ook niks gek, een mens went hartstikke snel aan een nieuwe situatie in crisis-tijden daar zijn we allemaal op gebouwd, maar andersom is het toch een stukje lastiger.
  Maar dat komt vanzelf wel weer Anja, je zult zien dat, als je alles een keertje gedaan hebt, het de tweede keer al lijkt of je het al een hele tijd doet.
  En voor jou is alles natuurlijk veel te ver weg he Xeentje, je moet de trap op, naar de toilet en douchen, je zult wel hartstikke moe zijn.
  Voor jou geldt hetzelfde als voor mam lieverd, let maar eens op, als je vandaag eens om hebt, is het morgen alweer een stuk gemakkelijker.

  In ieder geval zit je weer goed in de verf, da’s altijd handig als je verliefd bent Anja hahahahaha, maar nou ben ik natuurlijk wel hartstikke nieuwsgierig, net als de rest van de 4000 trouwe lezers 😀

  Trouwens meissies, in mei al wat te doen aan leuke dingen?
  Herman gaat dan een weekske naar Oostenrijk, en dan had ik zo bedacht dat we met de labradortalk meiden een paar leuke dagen konden maken bij ons thuis.
  We hebben een zwembad Xeentje, en jij en mam mogen op onze kamer, daar staat een heel groot waterbed, ga ik wel bij de rest van de meissies liggen 😀

  Een heeeeeeeeeeele dikke knuf uit het (nog steeds witte) Zuiden

  Reply
 12. Jacque

  Lieve allemaal, wat geweldig om weer thuis te zijn! We voelen met jullie mee, het is zeker spannend om nu alles zelf te doen. Een hele verantwoording maar dat kunnen wij toch? Geniet van het samenzijn en van de warmte en vriendschap om jullie heen. Ik wil een ieder die ook op dit weblog voor Daniël een berichtje achterlaat uit de grond van mijn/ons hart bedanken. Wat ontroerend! Veel liefs van ons 4en XXXX

  Reply
  1. Fion

   Jullie ook heel veel suc6 met het thuis verplegen (maar volgens mij hadden jullie al iets meer ervaring 😉 ).

   En een hele fijne oudejaarsavond en een goed begin van een veel beter 2011 !
   Blijf dicht bij elkaar.

   Reply
  2. André & Monique

   Heel fijn dat jullie ook lekker thuis zijn met Oud en Nieuw!

   Wij wensen ook jullie veel liefde toe met elkaar en hopelijk wordt 2011 beter dan 2010!

   Reply
 13. Karin Noorman

  Welkom thuis! Wat een goed nieuws. Ik wens jullie alleen maar goeds toe voor het nieuwe jaar. En wat fijn dat ook je klasgenootje lekker thuis is met oud & nieuw.
  En als je verliefd bent zie je alles door een roze bril dus dat levert vast wel weer een boel kralen op :).

  Reply
 14. André & Monique

  Ik ben zo blij dat jullie weer lekker thuis zijn! En wat een goed nieuws dat ook Daniël Oud en Nieuw thuis mag doorbrengen! Ik kreeg vanmorgen bericht dat Ricky van kamer 44 nog niet naar huis mag omdat hij erg ziek is. Misschien kunnen de vrienden van Fion de pijlen voor hem afsteken!
  Ik hoop dat jullie snel gewend zijn aan alle “taken” thuis en dat jullie eens lekker kunnen uitrusten, want het is heel logisch dat jullie zo moe zijn!
  Ik heb nog even op Twitter het berichtje opgezocht over de verliefdheid want die had ik gister gemist omdat ik teveel gefocust was op een berichtje waarin stond dat jullie naar huis mochten. Maar gelukkig heb ik hem wel gevonden! 😉

  Hebben jullie al wat lekkers gegeten thuis?

  XXX

  Reply
  1. Fion

   Tuurlijk willen ze dat. Ik weet alleen niet of 44 nog aan de goede kant van het ziekenhuis is. Maar nu ik er zo over nadenk geloof ik van wel!

   Reply
 15. Saskia en Ollie

  Lieve meiden,

  Wat lees ik een heerlijke berichten zo na mijn vakantie, jullie zijn THUIS!!!!
  Geniet van elkaar!

  Reply
 16. Audrey van Gennip

  Wat fijn dat jullie weer thuis zijn, ik kan me ook wel voorstellen dat je weer even moet wennen en in een ander ritme moet komen, maar er is toch niets lekkerders dan in je eigen mandje te slapen.
  Alvast een hele fijn jaarwisseling .

  Reply
 17. Sabine Munk

  Lieve allemaal,

  Heel erg fijn voor jullie om lekker thuis te zijn!
  Een goede jaarwisseling gewenst en heel veel geluk, liefde en kracht voor 2011!!!
  Dikke kus Sabine

  Reply
 18. Daphne Kersbergen

  lieve Xena!
  Wat moet dat een heerlijk gevoel zijn. Lekker thuis.
  Laten we met z’n allen knallen op een voor iedereen goed en gezond 2011.
  Ik wens jullie allemaal veel kracht en sterkte toe voor de komende tijd.
  Ik blijf aan je denken. Zet em op!!
  Liefs Daphne
  (collega van jouw mam)

  Reply
 19. boxietje

  LIEVE XEEN DANA ANJA EN MARCEL

  WIJ WENSEN JULLIE ALVAST AL HET GOEDS VOOR 2011!!!
  En hopen dat het ziekte beeld van xeen minder hectische zal verlopen.(we hebben vooral jij xeen genoeg stres gehad).
  Voor daniel en zijn familie Hopen wij ook op een GOED jaar en opweg naar zijn herstel.
  Nog een paar dagen en dan kunnen we weer op elkaar leunen.
  Maar zo als ik gelezen heb, zat je niet zonder… Anja! Dat is toch ook byzonder.
  Heel veel liefs uit oostenrijk en tot zondag.

  XXXXX SANDER JEANINE BOXIE BRONTY

  Reply
 20. Bente L.

  Hoooooiii Kanjers(ja allemaal jullie), haha

  Wat vijn dat je weer thuis bent Xeen.
  Ook voor Daan(daniël) haha is het ook heel erg vijn

  heel veel plezier

  ik zal morgen nog aan jullie denken
  (**eigenlijk doe ik dat altijd al**)haha

  xxxBente L.

  Reply
 21. Liesbeth & Thara

  Eindelijk weer lekker thuis met z’n 4tjes!!! En lieve Dena, wat fijn voor jou dat iedereen weer thuis is…. Ik wens jullie alvast een knallend uiteinde toe, en de grootste wens is dat Xeen uiteraard alleen maar ( nog ) heel veel beter gaat worden….. Alle liefs voor nu

  Reply
 22. Daniëlle

  Wat geweldig dat jullie lekker thuis zijn!
  Geniet met en van elkaar.
  Ik wens jullie dan ook een hele gezellige jaarwisseling,en heel veel goeds voor 2011!

  Lieve groetjes Danielle Borst

  Reply

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *