Dag 55 (28 december 2010) lumbaalpunctie

Afgelopen nacht was een drama. Xena had buikpijn, hoofdpijn, misselijk, kortom helemaal niet lekker. Na wat medicijnen en controles is ze wel in slaap gevallen, maar ik kreeg het toch wel een beetje benauwd. Het is nog geen oud en nieuw, maar we hebben toch wel ons zinnen erop gezet om morgen al naar huis te gaan.

Het was ons wel opgevallen dat telkens wanneer zij het medicijn collistine kreeg, ze niet lekker werd, dus vannacht al overlegd dat ze in ieder geval het niet meer in drankvorm moest krijgen. Na overleg mocht ze de capsules innemen, die ik zelf nog had van onze eigen apotheker en dat ging zowaar ook goed. Later op de dag hoorden we dat het middel helemaal gestopt is, waarschijnlijk omdat uit de wekelijkse kweek naar voren is gekomen dat het medicijn niet meer nodig is, maar dat zullen wij morgen wel horen.

De lumbaalpunctie is uiteindelijk wel gelukt, maar het was niet zo eenvoudig om te prikken en Xena heeft dan ook wel wat rugpijn gehad. Gelukkig heeft zij daarna niet al te veel last gehad van het platliggen en de chemo. De ok duurde wel langer dan ik verwacht had, dus ik stond al voor de deur van de uitslaapkamer toen ze naar binnen werd gereden, de artsen moesten wel een beetje lachen om mientje ongeduld. Het is sowieso een hele aparte wereld, je ziet veel ouders lopen met knuffels van hun kids, zenuwachtig en ongeduldig. Naast haar lag een meisje bij wie er een extra tandje verwijderd werd (ja, privacy is vaak ver te zoeken en of je wilt of niet, je luistert ook nog naar alle verhalen)! Ouders waren erg nerveus en ik moest heel sterk denken aan eenzelfde operatie die Xena twee jaar geleden heeft gehad. Voorgesprekken over hoe het gaat op ok, het kapje, de begeleiding naar de ok toe, de spanning van Marcel en mij, de tranen toen ik haar achter moest laten op de ok enz. Nu zijn wij zoveel operaties verder en het klinkt gek, maar het wordt al gewoon. Je raakt er aan gewend en Xena (gelukkig) ook.

Je wordt ook steeds mondiger en Xena ook. Vorige week tijdens het plaatsen van de PAC, heeft zij gemerkt dat de beademingstube verwijderd werd, nu gaf ze zelf aan dat ze dat vervelend vond. Grote klasse voor een meisje van 12, want er werd direct rekening mee gehouden en ze is iets langer onder narcose gebleven (of hoe ze dat dan ook doen). In ieder geval lag ze nog heerlijk te slapen toen ik bij haar mocht.

Ondanks dat ze niet helemaal fit was, hebben we toch eind van de middag nog een paar rondjes gelopen met de rollator, echt heel stoer van d’r. Inmiddels heeft Mieke voor ons een rollator geregeld bij de thuiszorg, zodat ze thuis daar zelf ook nog mee kan oefenen, want zoals het er nu uitziet gaan we morgen naar huis!!!!!!! Ze krijgt morgen nog een chemo en er volgt nog een gesprek met de zaalarts, maar we gaan er toch echt vanuit de we na bijna 4 weken ziekenhuis naar huis mogen.

We zijn dan ook langzaamaan wat spullen gaan inpakken en de eerste tassen (klapkratten zijn nu niet zo praktisch ; -)) zijn inmiddels door Marcel mee naar huis genomen. De kerstverlichting, kerstboom en nog wat sfeermakers hebben we naar onze ‘oude’ kamer nummer 34 gebracht, want daar ligt Xena d’r klasgenootje. Hij is gisteren opgenomen met hoge koorts en vandaag hebben zij te horen gekregen wat de reden van de koorts is en dat betekent helaas voor Daniël dat hij een week moet blijven. Hij had zich zo verheugd om oud en nieuw thuis te vieren, maar helaas gaat dat dit jaar wederom niet door. Wij zijn heel blij dat wij naar huis mogen, maar het voelt wel heel dubbel. Lieve Daniël, hopelijk knap je gauw op, je weet nu in ieder geval waarom je je zo rot gevoeld hebt en ik weet zeker dat je ouders en broer er alles aan zullen doen om het vrijdag zo speciaal mogelijk te maken. Vuurwerk afsteken op het helicopterdek moet er toch minimaal inzitten!!! Wij zullen in ieder geval om 24 uur extra aan jou denken.

xAnja

18 thoughts on “Dag 55 (28 december 2010) lumbaalpunctie

 1. Linda B

  Om er zeker van te zijn dat ik het niet vergeet ofzo wil ik jullie allemaal nu alvast een heel erg goed 2011 wensen met natuurlijk heel veel gezondheid voor Xena en kracht voor iedereen. Zoals het er nu uitziet begint het jaar met Xena thuis dus dat is al een goed begin toch !? In ieder geval een hele fijne jaarwisseling !!

  Groet Linda B

  Reply
 2. Lune

  Kijk, hoe kan je 2011 beter beginnen dan “home sweet home”
  Zal zo duimendraaiend naar bed gaan (ja ja ik ben nog aan het taarten :D) en hopen dat morgen DE dag voor je is.
  En voor 2011……. ik kan je van alles wensen, een spetterend uiteinde, maar het aller aller allerbelangrijkste voor 2011 is toch wel gezondheid, en veel roze kralen.
  Ik zeg maar zo: “Pretty in Pink” voor 2011

  Knuf Lune

  Reply
 3. brigitte

  Gatver Xeentje, daar kan je je goed ziek van voelen he van antibiotica:) dat komt omdat jouw immuunsysteem nou van de leg is, en dan kan je lichaam soms raar reageren op verschillen vormen van AB.
  Gelukkig hoef je deze alvast niet meer te nemen, en wat ben ik toch trots op je dat je dan toch nog met de rollator aan de wandel bent geweest, je bent een echter power-girl!!
  Hopelijk hebben jullie vannacht een stuk beter geslapen, wat zeg ik, hopelijk slapen jullie nu nog, ik zie dat het nog vroeg is hahahaha.

  Mijn duimpies draaien voor een roze kralendag, ook voor Daniel!

  Een heeeeeeeeeele dikke knuf uit het (nog steeds witte) zuiden

  Reply
 4. Mariska Huising

  Het is ochtend, dus gelijk kijken hoe het met Xeentje is. We hopen dat jullie vandaag los gelaten worden. We duimen nog maar even door.
  Ook voor Daniël heel veel sterkte, we hopen dat je toch een fijn oudejaarsfeest zult hebben.
  Veel liefs voor jullie allemaal, Mariska.

  Reply
 5. Jessica

  Hopelijk krijgen jullie vandaag dan ook echt groen licht om richting huis te vertrekken. Wat een heerlijk gevoel zal dat zijn!!!! Blijven duimen hier…

  Voor Daniël sterkte, wat balen dat je niet thuis kunt zijn de komende dagen. Ik wens jou en je famillie toch een bijzonder en fijne oud&nieuw. Ook aan jou zal worden gedacht.

  liefs
  Jessica

  Reply
 6. Dorine

  Ik wens jullie alvast een paar hele fijne dagen en een goed nieuwjaar, het zal alleen maar beter worden vanaf nu, daar duim ik voor!!

  liefs,
  Dorine

  Reply
 7. Nandy

  Wat heerlijk als je naar huis mag, we gaan duimen voor je !
  Als eentje het verdiend heeft om naar huis te mogen, ben jij dat ( samen met mama uiteraard )
  Ook voor Daniël wensen wij dat je snel herstelt en weer snel naar huis toe mag !

  Hele fijne dagen en toi toi !
  Dikke kus, Nandy

  Reply
 8. Fion

  we zullen vrienden van ons vragen om een paar extra hoge vuurpijlen te kopen vandaag. Die wonen in het uitzicht van kamer 34 en zo denken we dan een beetje extra aan Daniel.

  Duimen en tenen draaien voor naar huis.

  Dikke virtuele knuffel
  Fion

  Reply
 9. Pauline

  O, wat zal dat heerlijk zijn, met oud en nieuw lekker thuis na bijna 4 weken. Hoop dat het lukt en ook dat Daniel weer zo snel mogelijk opknapt!

  Reply
 10. Nathalie (DLT-forum)

  Hey Xena en natuurlijk de rest van de familie,
  wat een heerlijk vooruitzicht om naar huis te gaan en daar oud&nieuw te vieren.
  Rust vandaag maar goed uit zodat je morgen fit bent en je je lekker kan laten verwennen thuis.
  ik ga duimen voor je!
  heel veel groetjes van een taartmuts van het forum waar we vaak aan jullie denken

  Nathalie

  Reply
 11. Bente L.

  Heeiii,

  Wat leuk dat je naar huis gaat. Wel jammer voor daniël hij zij ook steeds ik heb nu al zo veel zin in oud en neiuw aaaahhh dat vind ik ook zo zielig dat hij dat nu niet kan vieren thuis maarja het gaat wel allemaal goedkomen met daniel ook

  xx

  Reply
 12. André & Monique

  Jullie zijn al echt doorgewinterd! Als straks de twee jaar er op zitten, moet je helemaal leren om je dagen anders in te gaan richten. Het is eigenlijk gek, hoe druk je het 8 weken geleden nog had met van alles, dat is nu totaal niet belangrijk meer. Het leert ons meteen dat we moeten genieten van ons leven i.p.v. ons leven te laten beheersen door onze overvolle agenda’s!

  Wat sneu voor Daniël dat hij weer in het ziekenhuis ligt! Deze dagen zijn onze gedachten ook bij hem en zijn familie!

  Inmiddels lees ik op Twitter dat jullie weer thuis zijn! Home sweet home! Welkom thuis meiden! Ik neem een wijntje om het te vieren! Geniet van je eigen bed en lekker eten!!

  XXX

  Reply
 13. Monique

  Wow ik lees hierboven dat jullie thuis zijn.
  Geniet van elkaar en van alles om je heen. En dat je maar lang thuis mag zijn.
  Onwijs goed.
  Rust lekker uit zodat je daar ook het jaar 2011 in zal luiden.
  Super.
  Groetjes voor het hele gezin.
  Ps Heb je nu al eens vogels in de tuin?

  XXX Monique en Gabriëlle v Arkel

  Reply
 14. Marion

  Home sweet home. Wat geweldig fijn dat jullie thuis zijn! Geniet ervan en ik wens jullie een hele fijne jaarwisseling.
  En natuurlijk een Gezond en Sterk 2011 voor jullie allen.

  Marion

  Reply
 15. Evelyn

  Ik hoorde van jessica dat Xena thuis is. Wat een geweldig nieuws. Vanuit hier alvast een hele goede jaarwisseling en het alle beste voor jullie in 2011

  groetjes Evelyn

  Reply
 16. Milou

  Ola, we zijn net thuis uit Zwitserland, gelijk even spieken en yeeaaaahhhh wat een goed nieuws!!!!!
  Eerst even de zooi wegwerken en straks gaan wij hierop proosten!!!!!
  Dikke kussss, M&M&V

  Reply

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *