Dag 50 (23 december 2010) roze kralendag

Vandaag is een dag die wel in de roze kralencategorie valt. Uit de PAC kon vanmorgen bloed afgenomen worden. Xena is meerdere keren, wel met een beetje hulp, naar het toilet gelopen én we zijn met de rolstoel naar kinderstad geweest. Helaas deed de lift het niet, waardoor we niet naar boven konden in kinderstad, maar we hebben wel een rondje gereden. En hebben we wat leuke foto’s van ons samen gemaakt. Mijn meisje weer uit bed zien, deed mij heel erg veel. Een mooier kerstkado kon ik mij eigenlijk niet wensen!

Er werd vanmorgen een grote doos namens de ouderraad van de oude basisschool afgeleverd met daarin een ballon in de vorm van een hond. Het is zo’n grappige hond, dat wij hier erg om hebben gelachen. Dus hartelijk dank ouderraad!

Kado van de ouderraad Duinroos

Het is donderdag dus cliniclowns-dag. Ik hoef niet eens meer wat te zeggen, er werd vanmorgen al een kaart onder de deur geschoven. Dit vind ik toch wel heel erg leuk, maar Xena deelt die mening niet. Ben benieuwd of dat ooit gaat veranderen!

Cliniclown Nop

Tekst kaart Nop

We hebben vandaag ook nog wat kunnen oefenen voor ons Kenia-project. Hopelijk kan ik jullie hier morgen meer over vertellen.

Eind van de middag kregen wij ook nog bezoek van Bianca en Candy-Rae, die namens de balletschool kwamen. Xena werd verwend met een enorme opkikker en een mooie foto van haarzelf genomen vlak voordat zij ziek werd en, heel ontroerend, een boekje met foto’s en tekeningen van de kleinere ballerina’s waar Xena op zaterdagochtend altijd mee danst. Het was heel gezellig en Xena was lekker fit.

Kado's namens balletschool

En het houdt niet op want ik kreeg ook nog een telefoontje van oma Mary (de moeder van Jeanine) dat zij voor Xena een kerstwens had ingediend bij de AH, Soendaplein en dat zij uitgekozen was. Wat de prijs precies is, weet ik niet, maar alleen al het idee dat iemand dit voor ons gedaan heeft en dat wij ook nog uitgekozen zijn, is voor mij al een prijs. Marcel mag morgenochtend samen met Mary de prijs in ontvangst nemen.

Het is zo fijn om te zien wat mensen voor ons organiseren en regelen, maar ook de reacties elke dag weer op ons blog. Ik weet dat er heel veel mensen meelezen die het moeilijk vinden of zelfs een beetje griezelig vinden om te reageren en als je dan ziet dat ze dan toch een reactie achterlaten, dan moet ik wel ff slikken. Ook de mannen van mijn lieve vriendinnen die alles voor onze Xena over hebben, willen koken en/of ontroerd raken als ze Xena zien, doen mij heel erg veel. Ik wist al wie onze echte vrienden waren, dat had de geschiedenis al bewezen, maar dat ze ons ook nu weer bijstaan, verdient respect. Wat ook bijzonder is, dat ik in deze fase zelfs nieuwe ‘vriendschappen’ kan sluiten met mensen die ik voorheen niet kende maar die nu veel voor ons betekenen, door de kleine dingen die ze doen. Een klein berichtje sturen naar ons of naar Dana of een email met een bijzondere foto. Het is een klein gebaar, maar heeft voor ons een groot effect.

Morgen gaan we weer voor een roze kralendag, werken aan het Kenia-project, revalideren en kerstavond vieren met vrienden. Het plan is nog steeds om op de beide kerstdagen bij vrienden en familie te gaat eten en dan weer naar huis te gaan. Ik denk dat ondanks de ziekte van Xena, deze kerstdagen misschien wel de meeste bijzondere van ons leven tot nu toe zullen zijn. We weten nu namelijk waar het allemaal echt om draait………….. familie, vriendschap en gezondheid!

xAnja

38 thoughts on “Dag 50 (23 december 2010) roze kralendag

 1. Lune

  ohhhhh die hond is ehm…. LELIJK 😀 (maar ik hou dan ook niet van poedels haha, ik heb zelf een Old English Bulldog, een draak eerste klas en sloopt alles)
  Wat goed dat je vandaag op stap bent geweest :thumb:
  Ik kwam vandaag tijdens de laatste boodschappen wat leuks tegen en heb het voor je gekocht, ik moet ff een grotere envelop vinden en dan stuur ik het naar je op.

  Dikke knuffel
  Lune (taart 😉 )

  Reply
 2. Plien Metten

  Moet ik nu ook af en toe op die gekke poedel passen?
  Geef mij maar een labrador hoor 😉

  Dikke X

  P.s. Xeen ik hoop zo voor je dat er nu minstens 1 meter roze kralen
  Aan die kanjerketting komen van je. PINK IS THE COLOR, ik zeg yes.

  Reply
 3. Jessica

  You go girl!
  en verder op je verhaal heb ik geen woorden, ik pas….in stilte… omdat het mooi is en recht uit je hart komt…
  xJess

  Reply
 4. luna en anita

  Hoi Xena, Anja, Dana en Marcel,

  Wat geweldig om dit zo te lezen.. Na alles wat jullie mee hebben gemaakt weer eens een roze kralendag.. Super… en we zijn t eens met Plien..Pink is The color!!!!

  Sterkte moppies, en hopelijk zijn jullie met kerst & oud&nieuw thuis.

  xxx
  Luna&Anita.

  Reply
 5. Amber

  Xena,
  Kerst wordt vast helemaal geweldig, en ik zal aan je denken!
  Ik hou van je,

  xx Amber
  p.s. heb je me brief al gekregen? ik heb hem via de post naar jullie huis gestuurd.
  Nogmaals een dikke knuf van mij!

  Reply
 6. Mariska Huising

  Lieve Huizingaatjes, wat heb ik een respect voor jullie alle vier.
  Vanavond als wij met ons gezin aan tafel gaan voor kerstavond, zullen wij in gedachte ook bij jullie zijn. Zoals elke dag als jullie blog besproken wordt. Iedereen blijft op de hoogte en leest onafhankelijk van elkaar jullie blog.
  Niets is vanzelfsprekend in het leven, in een splitsecond staat je wereld op z’n kop.
  Deze kerst is er een hoop om dankbaar voor te zijn. Hoe moeilijk de weg ook is, onze gezinnen zijn nog compleet.
  En waar jullie ook kerst vieren, geniet van elkaar!

  Reply
 7. Pauline

  Wat fijn dat het een roze kralendag geworden is! En ook heel fijn dat Xeentje kan genieten van alle aandacht, niet zo van de clowns dan maar dat kan ik me wel voorstellen. Het zal een heel bijzondere kerst worden voor jullie en hoop inderdaad dat jullie even naar huis kunnen.

  Heel veel kussen van ons allemaal.

  Reply
 8. Opa und Helga

  hallo Xena, hallo Dana, Anja und Marcel,
  auf diesem Wege wuenschen der Vater/ Opa und Helga zum Weihnachtsfest, dass Familie, Gesundheit und Freundschaft allzeit gegenwaertig ist.
  Wir – die Aelteren – wissen dies zu schaetzen, und dass dies wohl das kostbarste Gut ist.
  Wir druecken Euch ganz fest, wir denken an Euch.
  Sind unsere Weihnachtsgaben angekommen? Und die Karten alle? Wir hoffen, Xena kann sich ein bisschen darueber freuen.
  feliz Navidad
  Vater/Opa und Helga

  Reply
 9. daphne

  hoi xena,

  Wat ben je toch een stoer meisje! En stuur die stomme clini clowns maar
  gewoon weg hoor als je geen zin in ze hebt 😉 Ik heb het ook nooit zo op clowns.
  Vind ze zelfs een beetje eng.
  Dat er nog maar veel roze kralen bij mogen komen in 2011

  Knuff daffy (taart ;))

  Reply
 10. Natascha Kraaijenoord (+Alyssa, Joëlle en Elize)

  Lieve familie,
  Wij wensen jullie een hele fijne en mooie roze kerst toe!
  xxx

  Reply
 11. Monique

  Hoi stoere, dappere, sterke Xena

  Eigenlijk vond ik het een beetje raar om te reageren, aangezien jullie mij niet kennen. Maar ik zie al een paar keer staan dat jullie dit erg goed doet, en ik wil graag mijn steentje daaraan bijdragen!

  Via een andere website kwam ik bij het verhaal van Xena. Wat een ontzettend dapper meisje ben jij zeg! Ik heb de blogs gelezen en wat is het leven toch oneerlijk! Zo jong en dan al dit moeten meemaken. Maar hoe jij je er doorheen slaat, is bewonderingswaardig! Er zijn zoveel mensen die lopen te klagen als ze weer eens een griepje hebben. Zij zouden jouw verhaal eens moeten lezen.
  Wat jij allemaal meemaakt is niet niks, Xena! Maar ik weet zeker dat je er bovenop komt en dat je weer lekker kan gaan dansen met al je lieve vriendinnen!
  Je bent een erg sterk meisje, Xena. Blijf positief, er zijn heel veel mensen die aan jou denken!
  Maak er een gezellig kerstfeest van en laten we gaan op naar een jaar met heel veel meevallers voor jou!

  Liefs,
  Monique

  Reply
 12. Bente L.

  Lieve Xeenn,

  Heel veel plezier met kerst
  en ik hoop dat die roze kralen dagen
  nog heel veel komen (vast wel met zoon kanjer die je er bent)
  Wat een mooie foto toen ik hem zag dacht ik
  als je beter bent ga je weer alles doen wat je wilt
  ik weet niet wat ik moet zeggen maar
  we blijven denken aan je

  xxxxxxxxxxx-Bente

  Reply
 13. brigitte

  Yessssssssssssss You Go Girl 😀 😀 😀
  En nou volhouden blijven Xeentje, dan zit je, voor je het weet, misschien wel lekker thuis met de Kerst 😀

  Vanuit een (nu wel heel erg besneeuwd) Limburg een heeeele dikke knuf!!

  Reply
 14. Pauline en Maurits

  Jeej wat een opsteker, een roze kralen dag. Die had je ook wel even nodig he Xena. Fijn dat je ook even uit je bedje kon en even naar kinderstad kon. En wat wordt je verwend zeg, dat is wel fijn, dat er zoveel lieve mensen aan je denken. En dan ook nog mensen die je zelf niet eens kent, dat is toch super.

  Anja ik ben trouwens benieuwd wat het Kenia project is, dat heb ik even gemist. Je schrijft mooi trouwens en ik vind het fijn om te lezen dat je ook nog grappen kunt maken. Jij bent ook echt van alle markten thuis, koffie/thee, fotografe en ook nog actrice 😉 Maar bovenal een heel lief en zorgzaam mens.

  Ik hoop dat jullie deze kerst samen kunnen zijn, dat is toch het aller belangrijkste. Ik wens jullie dan ook fijne dagen en pak wat je pakken kan.

  Veel liefs uit Haarlem

  Ps 1 Xena kan me voorstellen hoor dat je die clowns niks vind
  Ps 2 Hoe is het met dr. de Beer? Ik denk dat het na het plaatsen van die foto, deze site nog meer hits heeft gekregen 😉

  Reply
 15. Fion

  Dat er nog maar heeeeeel veeel roze kralen mogen volgen !!!

  Dylan wilde gisteren heel graag naar Xena toe (en naar speelstad) ik heb het niet gedaan omdat ik bang was dat het echt te veel zou worden als we met zijn tweeën binnen kwamen zetten.
  Heel onterecht want het was een roze kralen dag! Maar ook terecht met al die uitstapjes naar toilet, rondje ziekenhuis en veel visite.

  Ik ben blij dat jullie hebben kunnen genieten.

  Wat betreft de clowns…. ik zeg niks. 😉

  Wat betreft de vriendschappen en de feestdagen…
  tja wat kan ik er over zeggen, kanker veranderd je (en je omgeving). Dat is één ding dat zeker is.

  Geniet van de kleine dingen en ik ga echt HEEEEL hard duimen dat het gaat lukken naar huis. En als het niet helemaal lukt, of half lukt….. kijk dan naar de mooie momenten die je wel samen hebt.
  Ik weet zeker dat het glimmende (roze) kralen dagen zullen worden.

  Hele dikke knuffel voor Anja, knipoog voor Xena.

  Fion
  p.s. ik kreeg een brok in mijn keel van de kaart van de balletmeisjes.

  Reply
 16. els uljé

  Xena, Anja, Marcel en Dana

  Hele fijne dagen samen kanjers, geniet van elkaar en een geweldig rose 2011.
  Xena je bent een toppertje.

  Reply
 17. Lune

  Vergeet ik helemaal, ik las dat je de cliniclowns niks vindt, maar misschien kan dit een glimlach tevoorschijn toveren 😀

  http://elfyourself.jibjab.com/view/22bHTmC1wTs9ExGJUFhh

  En ondanks dat kerst misschien niet zo is dit jaar als je gewend bent, kerst kan je overal vieren, zolang je maar samen met de mensen bent die van je houden.
  (maar de duimen draaien nog steeds dubbele diensten )

  Reply
 18. kirsten

  Mijn hart maakte een sprongetje toen ik las dat het een roze dag was, wat fijn om te lezen!!! OP NAAR DE VOLGENDE ROZE!
  Ik hoop dat jullie kerstdagen zullen hebben met heel veel familie en vrienden om jullie heen en dat jullie genieten van elkaar!

  Liefs

  Reply
 19. Isaya Wullings

  Wat fijn om te horen dat het een roze kralendag is. Zo is een eigenlijk heel erg verdrietige kerst toch nog heel leuk, en gezellig!!
  XIsaya

  Reply
 20. Monique

  Hoi meiden

  Super dat het een roze dag is. en dat er maar meer mogen volgen.
  Ook lekker even uit je bed en de gang op is toch weer een stap in de goede richting.
  Het maakt niet uit inderdaad waar je de dagen doorbrengt maar toch het liefst in je eigen omgeving, ik ga extra voor je duimen dat je thuis mag zijn.
  Wij gaan jullie een mooie roze kerst toewensen.
  Onwijs veel liefs

  Monique en Gabriëlle

  Reply
 21. Simone & Lotte

  Wat is het toch fijn om te lezen dat het elke dag weer een beetje beter gaat, wat zijn jullie hard aan het oefenen of eigenlijk is het trainen! Jammer dat het niet lukt om met Kerst echt thuis te zijn, maar wel heerlijk bij de familie en vrienden en wie had nou verwacht dat dat zou lukken toch! Heel veel liefs, XXX

  Reply
 22. Karin Noorman

  Ik wens jullie een knalroze kerst toe!
  Geniet van elkaar en alle lieve vrienden en familie om jullie heen.

  Reply
 23. Mieke

  Hoi meiden

  Wij hopen dat de goede dag van gisteren zich toch heeft doorgezet. Uit bed, onderzoeken, douchen, tanden poetsen en aankleden voor 10 uur ‘s ochtends is best veel, ikzelf vind het al lastig dit allemaal voor 10-en voor mekaar te boksen. Hopelijk dus na een kleine rustpauze weer fier vooruit!
  Ben zo benieuwd welke wens oma Mary heeft “gewenst” en wat je dus krijgt?
  Of heeft ze 2 jaar lang stoommaaltijden van AH gewenst? Want daar ben jij inmiddels grootverbruiker van.
  Lees straks wel wat de prijs is.
  Ik wens jullie een mooie kestavond, veel tranen bij ‘All you need’ en ik wens jullie alvast een hele mooie 1e Kerstdag toe.
  X Mieke

  Reply
 24. Tine, Robin, Victor en Matteo

  Als geluk ergens voor het rapen lag
  zou ik daar heen gaan op eerste kerstdag
  Handen vol opgooien, hoog in de lucht
  Dwarrelend met de wind, in vogelvlucht
  langs de sterren en de maan
  zou het jullie kant op gaan
  Al was het een klein beetje maar, dan werd het voor jullie
  een gelukkig, nieuw jaar
  boordevol roze kralen,
  en een lach voor moeilijke dagen

  Reply
 25. Tante Inge und Fanny

  Hallo Ihr Lieben ,
  Wir wünschen Euch ein schönes Weihnachtsfest,
  für Xena ein dicken Kuss, und das Ihre Wünsche in Erfüllung gehen.
  In Gedanken sind wir bei Euch

  Ganz lieben gruß Tante Inge u. Fanny ,Kerstin

  Reply
 26. Marielle

  Hallo lieverds,

  Sinds een aantal dagen hebben wij thuis geen internet verbinding meer, dus ik wordt door Monika en Monique op de hoogte gehouden over jullie wel en wee…. Nu zit ik even bij mijn ouders en heb ik gelukkig zelf weer even alle belevenissen van afgelopen week kunnen lezen.

  Wat is er weer een hoop gebeurd zeg. De nieuwe PAC geplaatst, veel bezoekjes van ontzettend lieve mensen, cadeautjes van BN’ers en zelfs alweer een klein beetje mobiliseren…. Top weiffie!

  De kerst zit er nu aan te komen en ik ben heel erg benieuwd of dat jullie even lekker naar huis kunnen gaan om met elkaar te zijn. Persoonlijk heb ik heel veel behoefte om jullie allemaal eens even een dikke knuffel te geven, maar dat gaat nu eenmaal niet, dus bij deze doen we het dan maar virtueel. Een heel dikke knuffel en een dikke kus van mij!

  Liefs Marielle Raoul en Luca

  Reply
 27. Katja Botman

  Wat een fijne berichten allemaal, en die kleine momenten…heerlijk die doen een mens goed. Ik wens jullie hele fijne dagen met elkaar. veel liefs Katja.

  Reply
 28. karin

  Lieve Xena,

  De ster hoog aan de hemel geeft licht, warmte, kracht en energie speciaal voor jou!
  Een fijne Kerst samen.

  Karin

  Reply
 29. Nancy Sijmons-Deen

  Hallo Xena,

  Wat ben jij een kanjer, en ik ben zo blij voor je dat het weer een beetje beter gaat.
  Ga zo door lieverd je kan het.
  En Anja jij bent ook een kanjer hoe je dit allemaal zo kan schrijven en dan nog de foto’s erbij. Heel onroerend.
  Ik hoop ook zo dat jullie een gezellige roze kerst hebben met zijn alle.
  Denk heel veel aan jullie,
  Veel liefs van Nancy (Deen).

  Reply
 30. André & Monique

  Ik had je weblog vanmorgen al gelezen op mijn iPhone! Ik werd er helemaal blij van! Wat fijn die roze dag! Ik hoop dat het vandaag wederom zo was! Het zou zo fijn zijn als jullie een paar dagen naar huis zouden mogen om bij elkaar te zijn en eens lekker te genieten van jullie eigen bedje, het bad en het lekkere eten!
  Ik ben benieuwd wat het pakket van de AH gebracht heeft! Spannend hoor!
  Als het goed is arriveert Enzo binnen 10 minuten, dus we gaan hem even verwelkomen! De treinreis is goed gegaan, geen probleem voor Enzo 😉

  Veel liefs en een hele fijne kerstavond! Niet teveel huilen bij All you need is love hé? 😉

  Dikke knuffel uit Den Helder!!! XXX

  Reply
 31. isabel

  Jaaaaaaaaaa een roze kralendag! Joepie! Dat er nog maar velen mogen komen, deze heb je alvast weer binnen!
  Geniet van de dagen, deze zijn inderdaad heel speciaal!

  Groetjes,

  Isabel ( taart)

  Reply
 32. Rosanne

  Wat fijn een roze kralendag! Goed om te lezen 😀
  Fijne komende dagen voor jullie allemaal!

  Liefs, Rosanne

  Reply
 33. Jacque

  Lieve Xena, Dana, Marcel en Anja, wij wensen jullie warme kerstdagen met heel veel liefde, roze kralen en vriendschap!!!!! Geniet van elkaar en van de mooie, bijzondere momenten! Veel liefs van ons, de van Wijkjes

  Reply
 34. Milou

  Ola chica’s,
  Een dikke knuff vanuit een dik pak sneeuw. Internetten gaat via een r**te trage telefoonlijn, dus we zijn niet veel on line. Wel altijd iedere avond even bijlezen op je blog.
  Ik hoop dat jullie een fijne Kerstavond hebben gehad en dat jullie dit weekend gezellig met z’n allen samen kunnen zijn.
  Lieve groetjes van M&M&V

  Reply

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *