Dag 27 (30 november 2010)

Op zich was het vandaag een redelijke dag, alleen is ie heel verdrietig geëindigd…….

De chemokuur ging goed, geen problemen, ondanks alle perikelen van afgelopen weekend. De bloedwaardes waren goed (zo ver je dat natuurlijk kunt zeggen, in deze fase). Het bloedprikken ging zowaar ook weer eens goed, Xena moest wel zowat op haar buik liggen voor het gewenste effect, maar dat mocht de pret niet drukken. Ik heb foto’s gemaakt van het aanprikken en de voorbereidingen hiervan, maar die zal ik t.z.t. in een apart mapje zetten voor de geïnteresseerden onder ons.

We waren vandaag helemaal alleen op de dagbehandeling, wat een luxe. Er kwam nog iemand langs met een interessante studie, waar wij waarschijnlijk (lees Xena) aan mee zullen doen, maar daar vertel ik later nog wel over. Alles ging dus eigenlijk wel redelijk, klein beetje file op de terugweg. Xena heeft ook lekker zitten eten vanavond, maar toen heb ik haar haar gewassen. Dat wassen ging op zich nog wel, maar het kammen was niet meer te doen. Ik denk dan ook dat morgen de schaar er in gaat. Ik hoop toch zo dat ze de pruiken mooi vindt, want dit is toch wel een heel emotioneel moment…………

We hebben vandaag ook erg gelachen om een zingende en dansende pluchen kersthond die Xena heeft gekregen (dank je wel he). Hij is zo leuk dat ik er een filmpje van zal maken en proberen hier te plaatsen, want hij heeft zeer zeker een flinke glimlach op haar gezicht getoverd (weliswaar allemaal nog voor het haardrama, maar toch, het had effect). En ze kreeg nog een brief van een hele lieve vriendin, die allemaal dagelijkse dingen schreef en dat was voor haar fijn om te lezen. Zij krijgt zelfs pluchen knuffels van mensen die zij zelf niet kent (en ook haar zus wordt niet vergeten), jullie zijn echt allemaal geweldig!!! Het verzacht toch de pijn!

Ook zijn er nog geweldige ontwikkelingen ten aanzien van de kanjerketting, maar daar kom ik later op terug. Helemaal super, die verhalen!!

De parkeerkaart krijgt nog een staartje, want ik heb vriendinnen die net zo doortastend zijn als ik, die schrijven gewoon de hoogste pief een email en krijgen dan ook nog antwoord. Het zou dus zo maar eens kunnen zijn, dat wij de taxi binnenkort weer af kunnen zeggen!!!

Mijn iphone is klaar voor gebruik, mijn SIM is geactiveerd, alleen hij doet het niet. Morgen maar weer ff naar kijken. Het tikken op dat ding gaat ook nog niet helemaal vlekkeloos, dus als jullie rare teksten te zien krijgen, dan zat ik met mijn vinger op het verkeerde knopje.

De vogels hebben een tom tom nodig of google maps of ik moet gewoon meer geduld hebben!!! Er hangt genoeg lekkers, maar het wil nog niet echt. Ik kijk het nog ff aan en anders rukken we de pindakaas uit de kast!

Op naar morgen, een dag met absoluut een verdrietige toon, maar misschien kunnen we ook nog lachen om gekke pruiken. We zullen zien, jullie zullen het vast allemaal lezen!!

xAnja

22 thoughts on “Dag 27 (30 november 2010)

 1. Monika

  Ik kom iedere dag even langs om te lezen.
  Soms moet ik behoorlijk slikken om wat ik lees, ik gun het Xena en jullie zo anders.
  Maar ‘t is zoals het is en zo staan jullie er gelukkig met elkaar ook in.
  Mijn gedachten zijn morgen (net als andere dagen) bij jullie.
  Dikke knuffff en veel liefs weer vanuit Haarlem.
  Monika, Bowie en Jonna

  Reply
 2. Kim

  Hey lieverds,

  Pppfff, ik hoop voor Xena idd dat ze de pruiken mooi gaat vinden, moeilijk hoor!

  Ik kom elke dag ff piepen om te kijken wat er die dag weer allemaal is gebeurd!
  We denken heel veel aan jullie en leven ontzettend met jullie mee!

  Wederom een hele dikke knuffel uit Suriname

  Reply
 3. frans en monica

  lieve allemaal
  Wat was het zondag fijn voor jullie fonduen bij sander en jeanine,even een verzetje dat hebben jullie af en toe wel nodig,en dan vandaag een hele moeilijke dag en erg emotioneel,maar ook dat gaat met een lach en een traan,en xena ik weet zeker dat je een hele mooi pruik krijgt daar zorgen jeanine en je moeder wel voor.
  Nu heel veel sterkte vandaag ,ik denk aan jullie,

  een dikke kus van monica

  Reply
 4. Ingrid

  Wat moet dat confronterend zijn als je haar zo gaat uitvallen. Van een kennisje, die al heel lang deze nare ziekte heeft, weet ik dat ze tegenwoordig pruiken zo goed kunnen namaken aan de hand van foto’s van je eigen kapsel, dat je niet eens ziet dat het je eigen haar niet is. Sterkte vandaag met pruiken passen. Ik zal aan jullie denken!

  Reply
 5. Jessica

  Lieve allemaal,
  Vandaag een zware dag en gisteren al de confrontatie…je hoopt gewoon dat het anders gaat. Ik wens jullie vandaag een dag vol liefde voor elkaar.
  Xena ik hoop dat je een heel mooi haarstuk krijgt en heb gezien dat je ze niet van echt kunt onderscheiden.
  Denk aan jullie
  Liefs
  Jess

  Reply
 6. Daphne, Karin en Isabel.

  We hebben allemaal bordjes neergezet met pijlen voor de vogels, maar die snappen ze blijkbaar niet. Hebben de bollen uit onze tuin weggehaald, wie weet helpt dat!!!

  Mijn koortslip is bijna genezen. Ben benieuwd wat er dit weekend langskomt om te verhinderen dat ik jullie weer eens in het echt zie!!

  xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

  Reply
 7. Nandy

  Succes vandaag !
  Xena, ik weet zeker dat jij de allllleeeeermoooiiiiste pruik krijgt die ze kunnen maken !
  Die vogels sturen wij van Haarlem naar de Velserbroek !

  Kus,

  Nandy

  Reply
 8. Mieke

  Hoi meiden,

  Met een knoop in mijn maag tik ik nu dit berichtje. Als het goed is zijn jullie nu in het AMC voor de nieuwe haren, een heel moeilijk moment. Voor jullie alle 3, voor jou Xeen, voor je mams en voor Jeanine. Ik ben ervan overtuigd dat het hele mooie haren worden. Mocht je gekke haren op willen, dan heb ik nog die je op 5 december kan gebruiken.

  Ik vond het onwijs stoer dat je zondag hebt gefondued. De meiden vonden het ook gezellig en jullie hebben heerlijk over meidendingen (jongens!?!) gekletst, tot je het genoeg vond en je je moeder vriendelijk maar toch dwingend vertelde dat je naar huis moest! 😉

  Nou wijffie ben benieuwd naar je nieuwe haren en sterkte maar weer met alles.

  X Mieke

  Reply
 9. Dorette

  Sterkte morgen, dat zal wel heel emotioneel worden. Maar probeer het toch maar te zien als onderdeel van.. en Xena, ik weet zeker dat jij straks je haren veel en veel mooier terug krijgt als ze toch al waren.
  Denk aan jullie!!
  Liefs Dorette

  Reply
 10. Pauline en Maurits

  Slik.. Dat is even heftig. Je weet dat het er aan gaat komen, maar als het dan daadwerkelijk zo is, is het toch nog heel confronterend. Ik hoop dat jullie een mooie pruik zullen vinden. Take care he en ik zie je morgen even.

  Dikke knuffel

  Reply
 11. marja

  Ik lees iedere dag mee, wat een enorm zware tijd voor jullie.
  Het wordt weer tijd voor roze kralen, jullie verdienen het!

  Liefs en groetjes,
  Marja

  Reply
 12. André & Monique

  Ik hoop dat jullie iets moois uit hebben kunnen kiezen. Heel veel sterkte, ook met alle andere dingen!

  XXX

  Reply
 13. Marion

  Ik ben blij dat de zingende hond jullie aan het lachen heeft gemaakt, dat was ook de bedoeling!
  Fijn dat er zoveel mensen met jullie meedenken en meevoelen he, dat sterkt.
  Xena met of zonder pruik, JE BENT EEN KANJER EEN ERG MOOI !

  Liefs,
  Marion

  Reply
 14. kirsten

  Tjee wat heftig zeg! Het lijkt me heel moeilijk voor jullie allemaal wanneer jullie weer zo enorm worden geconfronteerd met deze ziekte. Hoop dat Xena een mooie pruik zal vinden al zal dat het verdriet van dit moment niet wegnemen….

  Liefs Kirsten

  Reply
 15. Mandy

  Lieffies,,,
  Ik weet zeker dat de pruik heel mooi is maar het is wel ff heel lastig!!
  Xeentje je blijft gewoon mooi zoals je bent met of zonder haar !!
  Xxxxxxxxx aan allemaal

  Reply
 16. Thomas acda

  Lieve xena, wat eenbpech wat een verdriet. Ik lees t allemaal en denk- wat een groot kruis te dragen voor een klein meisje. ( nou ja klein, je bent geen tachtig jaar oud of drie meter lang, bedoel ik). Maar ook lees ik hoe geweldig je gesteund wordt door vriendinnen en familie en honden zelfs!
  Ik wilde alleen maar even zeggen dat ik aan je denk en je steun in gedachten met deze krachttour die jij uit moet halen. ( met 1 pink in de mond van mijn nét geboren dochter en as THE World turns op tv. Wat ik wel uit wil zetten maar dat kan niet want dan moet de vinger eruit en gaat ze piepen. Dus ik ben nu gedwongen een huismoeder te spelen in iets meer lagen dan ik zou willen. ( alleen as THE World … Zou uit moeten hoor. Maar nu ik t kijk omdat ik wel moet denk ik wel- djiezeus! Wat een onbenullige problemen hebben die lui zeg!! Moet je xena’s verhaal horen, jij figuur met heel raar haar! Dan heb je problemen! Jij hebt gewoon iemand anders gezoend!)
  Ik denk aan je, wens je duizend mooie dromen toe en hou je haaks, kerel!( ik zeg altijd kerel tegen dappere meiden! Omdat ze vaak meer kerel zijn dan de mannen die zich kerel vinden ).
  Liefs en ik hoop dat je alles krijgt wat je wilt en droomt! Omdat dat moet- dappere meiden horen te krijgen wat ze willen! Wens maar! Ik wens mee!)

  Heel veel liefs!

  Thomas

  Reply

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *