Dag 26 (29 november 2010)

Na de inspannende, maar o zo leuke avond van gisteren, was het vandaag echt een rustdag. Xena was heel erg moe en niet fit, en ze heeft veel geslapen. Een wandeling zat er helaas niet in. Pauline kwam nog wel een klein schapenvachtje van Ikea brengen, zodat ze het in de rolstoel in ieder geval niet koud zal hebben (haar ruggetje dan)!

Vandaag is ook mijn nieuwe mobiele telefoon (I-phone 4) bezorgd, zodat ik kan pingen en what’s appen, of hoe dat ook allemaal heet. Ik ben er enorm onhandig mee, dus heb geduld als ik jullie probeer te bellen (of sms’en) en het lukt niet zo goed. Volgens Marcel wil ik straks nooit meer iets anders, dan een I-phone…… we zullen zien.

Omdat het parkeerbeleid bij het VU per 1 december veranderd wordt, raken wij onze kaart voor parkeren onder de polikliniek kwijt. We hebben nu dus een groot probleem, want parkeren bij het VU is niet alleen lastig maar ook nog eens heel kostbaar. Inmiddels had Nandy al uitgezocht, dat wij recht hebben op taxi-vervoer, maar zo bleek vandaag dat geldt maar voor één begeleider. Aangezien mijn gezondheid ook te wensen overlaat, is het toch heel prettig als er nog iemand mee is. Gelukkig zijn er ook hier weer mensen die meedenken, want de mevrouw van de taxicentrale heeft met haar baas overlegd en wij mogen met 2 begeleiders mee met Atax de Vries. Nu moet ik woensdag nog bellen met onze verzekeraar of het rond is dat Xena in aanmerking komt voor ‘solo-ritten’ in plaats van gecombineerde ritten. Voor ons is het duidelijk dat het absoluut geen gecombineerde ritten mogen zijn, ivm infectiegevaar, nu maar hopen dat de dokter van de verzekering ook zo slim is. Wij zijn er wel achter dat het toch wel heel fijn is als je goed verzekerd bent, het kost elke maand wel een flinke bak geld, maar dan heb je ook wel iets ; -). Alhoewel er ook genoeg overblijft waarvoor je dus weer niet verzekerd bent. Maar ja we mogen niet klagen, gelukkig leven we in een land waar dergelijke verzekeringen bestaan en dat er dergelijke behandelingen mogelijk zijn.

Morgen gaan we dus nog gewoon met de auto, maar vanaf donderdag dus met de taxi. Toen ik naar Heliomare ging, was dit altijd prima geregeld door Atax, dus ga ervan uit dat dit nu ook weer het geval zal zijn. Maar ik hoop toch dat Mieke het voor elkaar krijgt, dat wij alsnog een parkeerkaart kunnen krijgen, al is het maar voor de komende maanden wanneer Xena soms 4 á 5 x per week naar het VU moet.

Gisteren heeft Marcel trouwens nog een voederparadijs voor de vogeltjes opgehangen aan het balkon, zodat Xena uit haar bed naar de vogeltjes kan kijken. Helaas hebben de vogels het nog niet gevonden, dus misschien dat jullie alle vogels uit de tuin, deze kant op willen sturen. Of als iemand nog tips heeft om het aantrekkelijk te maken voor de vogels om iets hoger te vliegen, dan horen wij dat graag.

xAnja

13 thoughts on “Dag 26 (29 november 2010)

 1. brigitte

  Jullie moeten dan eigenlijk weten welke vogeltjes er zoal bij jullie zitten, want alle vogels hebben zo hun eigen voorkeuren:)
  Bijna alle vogels lusten wel havermout, dus dat zouden jullie weleens kunnen proberen.

  En, vwb de extra kosten, jullie zullen het vast al weten, maar voor de zekerheid toch nog maar even, jullie hebben, ondanks alle wijzigingen, toch nog recht op een heel stuk belasting aftrek vwb de gemaakte extra kosten voor Xena.
  Nou ja, niet echt lekker belangrijk natuurlijk, veel belangrijker is het dat vandaag een roze dag wordt:)

  Knuffies uit Limburg

  Reply
 2. Pauline en Maurits

  Hoop dat de rustdag Xeen een beetje goed gedaan heeft! Vandaag weer een pittige dag in het VU. Lastig met dat parkeren, maar als het met de taxi goed gaat, is het ook makkelijk natuurlijk.

  Die I-phone is echt verslavend. Ik heb ook what’s app, kunnen we chatten. En ik heb de krant erop, nu.nl, spelletjes, hyves, facebook, etc. Als ik bij je ben laat ik het wel ff zien!

  Sterkte vandaag en ik zie je donderdag even!

  Liefs

  Reply
 3. Marjolein

  Live Xena,

  We denken nog steeds elke dag aan je. Hopelijk heb je veel goede dagen.

  Ik ben jaloers Anja wat betreft die iPhone 4, ik moet nog 2 dagen wachten totdat ik hem kan bestellen en dan waarschijnlijk nog eens 8 weken voordat hij afgeleverd wordt. Helemaal niet belangrijk natuurlijk, maar ik ben ook om hoor.
  De vogeltjes ontdekken het vanzelf, zo slim zijn ze wel. Vetbolletjes en een slinger van pinda’s vinden ze ook heerlijk en die havermout is ook een goede tip.

  Succes en sterkte deze week.

  We denken aan jullie.

  Dikke knuffel

  Lein en Arenda

  Reply
 4. Simone & Lotte

  He Anja, als het nou allemaal niet lukt met het vervoer dan wil ik jullie wel brengen en halen hoor, geen probleem! En wij hebben steeds 4 roodborstjes in de tuin, dus ik zal even een verkeersbord aanleggen naar huisnr. 58 (hoewel Bloem ze dan wel zal gaan missen ha, ha!). Lfs, Moos

  Reply
 5. Fion

  even geduld lieve Anja.

  Dan komt het allemaal goed (war).

  Pinda’s is een goed tip als er veel mezen zitten.
  Roodborstjes komen meestal niet zo hoog dus die kunnen ze het best bij de buren houden (die eten van de grond wat de mezen laten vallen).
  Maar vooral rustig afwachten.
  Een voordeel van de sneeuw is dat ze op zoek moeten.
  En dan is er maar 1 nodig die het eten ontdekt en zit het voor je het weet vol.

  Ik hoop dat het lukt met de solo ritten.

  Sterkte en we duimen voor veel Roze!

  Reply
 6. Tineke

  Welkom bij I-phone, ik heb het boek Iphone voor dummies gekocht, helpt ontzettend goed. Wat een gehannes met die taxi’s en dat parkeerbeleid, schandalig gewoon. We hebben al flink wat snoephuizen gemaakt! Wanneer kunnen we ze brengen???

  groetjes van de hele patisserie!
  10

  Reply
 7. Katja Botman

  Hi Anja,gisteravond ouderraad verg. geweest, je krijgt van iedereen de hartelijke groeten en we denken aan jullie en volgen je weblog. Fijn dat jullie zondag gezellig met elkaar gegeten hebben en de fondu bij Xena goed viel en ze mee kon doen. Voor de komende week wederom weer veel goede dagen toegewenst, en het komt vast goed met de taxi.. lieve groetjes Katja.

  Reply
 8. Dorette

  Moet je ook nog achter parkeer en vervoersmogelijkheden aan, alsof je al niet genoeg aan je hoofd hebt.
  Hopelijk krijg je groen licht van de verzekering.

  xxx
  Dorette

  Reply
 9. Bren

  Hey…Lees elke dag…maar ben niet zo van de reacties achterlaten (dat weet je wel he!)…
  Ook ik wil rijden heen en weer…noud valt toch meestal lekker in slaap in de auto…alleen stja…we zijn (nog steeds) verkouden dus nu is het ff niet slim…
  Jij nu pas aan de Iphone Anja…idd je wil straks nooit meer anders! Ik was ‘m een poos terug een week kwijt (scherm stuk) nadat ik ‘m had laten vallen…ik voelde me gewoonweg niet compleet (gekkigheid)!
  Was fijn je vorige week even gesproken te hebben An…al was het geen leuk nieuws…
  En leuk dat je Kiki vrijdag belde om even te wandelen…ze was zo blij Xena weer te hebben gezien en Britt was ook heel enthousiast! Leuk ook die foto van die grote en die kleine…stom dat we geen foto hebben van die twee (zussen) op die roze fietsen! Of heb jij die toevallig wel?!

  En Xena; Nu je zo daar aan de overkant bent en ik weet wat je doormaakt…mis ik je extra…was veel leuker als je als verassing langs kwam of bleef eten of logeren…
  Slavink met brocolli gebakken aardappeltjes en appelmoes…wel opa’s eigengemaakte appelmoes he!
  En die spinazietaart mag je waarschijnlijk nu niet want die maak ik altijd met zo’n pak diepvriesspinazie…maar dat zal ik wel ‘s met je moeder overleggen…dan maak ik ‘m een keer en breng ik ‘m langs met de auto!
  Kusje van Noud
  En een knuffel van ons allemaal!
  LY
  Bren

  Reply
 10. Jessica

  Hopelijk heeft vandaag de rust gebracht die jullie nodig hadden.
  Het weet wat met het parkeren en alle veranderingen, ik duim keihard dat er een oplossing komt en dat er een mogelijkheid is om toch met de kaart te kunnen blijven parkeren. Wij weten van de eerste week in de VU (en later LUMC) idd dat we erop leeg liepen :s En buiten het financiele aspect, is het vooral de energie die het kost om dit soort dingen te regelen.

  Liefs
  Jess

  Reply
 11. Belinda

  Anja welkom bij de “Iphone-kliek”!! 🙂

  Blij dat je het nu werkend hebt gekregen.. het zal nog wel wat daagjes uitzoekerij zijn maar daarna wil je niet anders meer 🙂

  Xena.. ik heb de vogeltjes hier in Almere gevraagd naar Velserbroek te verhuizen.. heb gezegd dat er lekker eten bij jullie in de tuin hangt en dat het bij jullie vast niet zo koud is als hier 🙂
  Hopelijk werkt het!!

  Groetjes
  Belinda

  Reply

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *