Dag 23 (26 november 2010)

Vanavond tijdens het eten hoorde wij dat er op de TV een promo was voor The Voice. Goh zegt Xena, er is al weer een week voorbij, wat gaat de tijd toch snel. Het is waar de tijd gaat ontzettend snel, maar als ik zo terug kijk wanneer wij de diagnose kregen, dan lijkt het net alsof dat maanden geleden is, terwijl dat pas drie weken geleden was. Er is ook zoveel gebeurd, dat het maar goed is, dat ik alles heb opgeschreven want ik ben meer dan de helft al weer vergeten.

Als je bedenkt dat we nog minimaal 101 weken moeten, dan is dat bijna niet te behappen. Gelukkig kijken we niet verder dan een week en kunnen we al 3 weken afstrepen! We gaan er maar vanuit dat wij over 2 jaar zullen zeggen, dat de tijd omgevlogen is.

Vandaag hadden we een rustdag en dat was heerlijk. Vanmiddag heb ik voor Xena een pond vers gesneden en gebakken kibbeling gehaald, daar had ze zo’n trek in dat Dana slechts twee stukjes kreeg, de rest heeft ze zelf lekker opgepeuzeld. Jammer nou dat ze geen remouladesaus van de visboer mocht, dus van de week maar kijken of ik dat recept kan lospeuteren bij de visboer.

Na het uitbuiken van de kibbeling hebben we ons dik aangekleed om te gaan wandelen met de rolstoel. Ik had een schapenvachtje in de rolstoel gelegd en een plaid over haar benen, handschoenen aan en muts op en toen konden we gaan. We hadden Kiki gebeld of ze mee wilde lopen zodat ze elkaar toch ff konden zien, want Xena is te moe om visite te ontvangen. Kiki en haar vriendin Britt kwamen gelijk aangerend en Kiki heeft zelfs een stuk achter de rolstoel gelopen, heel aandoenlijk. Het is jammer dat ik geen fototoestel bij me had, want het blijft een apart gezicht, die grote en die kleine …….. Onderstaande foto is van iets langer geleden, maar het lengteverschil is altijd gebleven (ze schelen maar een half jaar). Ze hebben ook een tijdlang dezelfde fiets gehad en dan zag je ze elke morgen samen naar school fietsen. Velen dachten dan ook dat het zussen waren.

Kiki en Xena op het strand

Het is zo fijn als je ziet hoe belangstellend haar vriendinnen zijn en haar graag willen zien en betrokken zijn. Zoals bijv. onze lieve Mandy die elke dag belt en sms’jes stuurt. Toen we van de wandeling terugkwamen en Xena net lag te slapen, kwam Isa een kadootje brengen. Ook krijgt ze heel veel kaartjes en krabbeltjes en telefoontjes. Helaas reageert ze niet of nauwelijks en wil ze vaak niemand aan de telefoon hebben, omdat ze zo moe is (daar weet jij alles van he, Man!). Het liefste zouden we iedereen gezellig thuis laten komen, oude en nieuwe vriendinnen, maar het gaat niet. Niet alleen vanwege infectiegevaar, maar ook omdat Xena te zwak is. Ik denk dat een leuke tussenoplossing is, om vriendinnen mee te laten lopen als we gaan wandelen. Er mag dan wel niet gehugd worden, maar tijdens het lopen kunnen jullie het dan over jullie dagelijkse dingen hebben. Xena wil het eigenlijk niet hebben over haar ziekte, ze vindt het fijner om te horen hoe het met jullie gaat.  De wandelingen zijn wel vaak last minute omdat Xena vaak niet in staat is om naar buiten te gaan, maar we gaan het gewoon proberen.

Trouwens er komt nog een fotohoekje met foto’s van haar vriendinnen want ik noem nu een paar namen, maar er zijn er nog veeeeeeeeel meer en die zou ik anders te kort doen.

Xena heeft vandaag haar eerste shake van haar dieetvoeding gekregen. Ik had verse aardbeien, roomijs en zo’n flesje in de blender gedaan en dat vond ze wel goed te drinken. Helaas had ze daarna niet zo’n trek in het avondeten. Kijken hoe het morgen gaat. Xena is al vroeg gaan slapen, de spullen liggen klaar voor morgen, want om 9 uur worden we verwacht op de afdeling voor haar volgende chemo.

xAnja

12 thoughts on “Dag 23 (26 november 2010)

 1. Milou

  Lekker zo’n rustdagje na 2 heavy chemodagen.
  De weken vliegen inderdaad voorbij. Zet ‘m weer op morgen Xeentje.
  Dikke knuf van ons.
  Marcel, Milou & Vanya

  Reply
 2. Jessica

  Xena wat fijn dat je zoveel lieve vriendinnen hebt!
  Heel veel sterkte vandaag opnieuw voor jullie.
  liefs
  Jess, Lats, Timo & Ralf (die om 6u stralend aan ons bed stond dat hij van de Sint een Kika beer in zijn schoen had gekregen ;))

  Reply
 3. kiki

  Xena ik vond het superleuk om een stukje met jullie te wandelen en weer te hebben gezien natuurlijk! en even bij te praten! 😉
  veel suc6 met de chemo vandaag!

  xxx

  Reply
 4. Mandy

  Hoi Allemaal,
  Ja ik weet er heel veel van :p
  Maar ik vind het niet erg hoor…
  Fijn dat je weer ff naar buiten bent geweest!!!
  Heel veel succes vandaag!!

  Xxx Mandy

  P.s het gaat goed met me hoor 🙂

  Reply
 5. Monika

  Fijn even zo’n rustig dagje.
  En het wandelen met vriendinnen is een mooie oplossing om elkaar zo toch even te kunnen zien en bij te kunnen kletsen.
  Succes vandaag weer!
  Liefs en lebbers uit Haarlem
  Monika, Bowie en Jonna

  Reply
 6. Jacque

  Lieve Xena, ik vond het erg fijn om je donderdag weer even te zien. Wel raar hoor dat je dan naast elkaar op de dagbehandeling zit ipv samen in de klas. Mogen wij ook een keer met je meewandelen? Daniël en jij, beide in de rolstoel, de moeders duwen en trekken, zich in het zweet werkend want het valt soms niet mee om die rolstoel stoepje op en af te krijgen :-] Dikke XXX van de van Wijkjes

  Reply
 7. boxietje

  Hee Xeen,

  Ben nu weer thuis.
  Ik hoop dat je morgen nog even komt fonduen, kijken wie wie onder de tafel eet!
  Durf niet echt te wedden want volgens mij ga jij het winnen!
  Ik heb gehoord dat je kunt eten als een beer.

  Slaap lekker voor straks.

  Xxx Boxie

  Reply
 8. Nandy

  Lieve Xeentje,

  Wat ben je toch een kanjer !
  Iedereen en echt iedereen is trots op je en wij weten dat het een lange weg is, maar met alle steun van papa, mama, je grote zus en al je fijne vriendinnen, (en vriendjes )
  gaat het zeker lukken !
  Een hele dikke knuffel en kus van ons allemaal uit Haarlem !! ( ook al ken je ze niet allemaal )
  Jolanda, Erik, Jolanda, Jan, John, Diana, Nicole, Jeroen, Sandra, Bert, Oma Til, Sonja, Nico, Antoinette, Frank, Yvonne en Frans, Juf Sabrina, Nandy, Bert, Merle en de allerdikste kus van Sam.

  Reply
 9. Simone & Lotte

  Het was wel een heel erge koude dag om naar buiten te gaan, maar heerlijk dat jullie het toch gedaan hebben met recht “een frisse neus halen”! Zet hem op meisje morgen!
  lfs, Lotte en Simone

  Reply
 10. mary

  wat een berichten weer
  fijn dat mama dat allemaal doet
  je bent erg ziek en moe he schat lezen we, kon ik maar wat van je over nemen
  maar ja dat gaat niet , woensdag voor een pruik jeanine gaat met je mee dus dat wordt
  wel een mooie wij wensen je heel veel sterkte en veel liefs van ons
  oma mary en rob

  Reply
 11. André & Monique

  Het is zo koud buiten, zelfs als je niet in een rolstoel hoeft te zitten. Maar het weer is heerlijk, dus goed ingepakt knap je er zeker wat van op! Als je thuis komt een lekkere beker warme chocolademelk met slagroom en een gevulde koek!
  Fijn dat Xena zoveel vriendinnetjes heeft die regelmatig van zich laten horen. Ik snap dat je het liefst alle namen wil noemen, maar dat is ondoenlijk. Ik denk dat ze allemaal regelmatig reacties geven op jouw berichten en zo’n fotohoekje is ook erg leuk!
  Ik hoop dat de shakes smakelijk zijn en Xena zich er wat sterker door gaat voelen.

  Liefs! XX

  Reply
 12. aliette

  je kan de flesjes beter als toetje nemen het is nl bijna een volwaardige maaltijd
  anja ik volg je berichten iedere dag en mis niks hou je taai en neem zelf ook zon flesje is ook goed voor jou en kan geen kwaad hoor kus aliette

  Reply

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *