Dag 19 (22 november 2010)

Helaas vanavond geen verslag, ik heb migraine. Ik hoop dat ik mij morgen beter voel, dan volgt zsm een verslag met foto!

xAnja

De reden waarom ik het liefst elke avond wat schrijf, is ook omdat ik anders al weer kwijt ben wat er de vorige dag gebeurd is, laat staan dus van twee dagen geleden. Mijn medicijnenshot van de afgelopen dagen, helpen dan ook niet echt mee, maar we gaan het proberen.

Wij zijn maandag nog even met de rolstoel op pad geweest en wel een rondje om het meertje gedaan (best zwaar trouwens). Enzo hadden wij ook meegenomen en die moest het eerste stukje natuurlijk aan de lijn, maar wat vond ie die rolstoel eng. Bij ons voor de deur wilde hij ook echt niet naast haar zitten.

Enzo denkt echt, moet dat nou.......

Klaar voor de wandeling!

Het lopen met rolstoel en hond is nog niet zo makkelijk, moeten we maar veel oefenen. Overigens mag ik nog wel op een cursus gaan, hoe om te gaan met een rolstoel, want ik liet haar regelmatig staan om bijv. de riem om of af te doen en dan zag je haar gewoon wegrollen. Moest veel aan die opa denken uit de flodderfilms. We hebben veel gelachen om mijn gestuntel, ze heeft zelf ook nog een heel klein stukje gelopen, maar dat was toch wel pittig. In ieder geval weer een paar stapjes verder. Haar spieren zijn zo afgezwakt dat alles flubbert, tijdens het rijden zag je het trillen. Ik had natuurlijk ook weer niet de meest praktische route uitgezocht. Bij thuiskomst deed haar hele lijf pijn, ik vermoed een soort spierpijn van het trillen (het is net een trilplaat).

Wij hebben trouwens veel vragen gekregen hoe het nou met Enzo moet. Enzo hebben wij de periode dat Xena in het ziekenhuis lag, naar Pauline gebracht. Niet omdat hij weg moest, maar gewoon uit praktisch oogpunt dat wij er weinig zouden zijn om hem uit te laten enz. Bij Pauline woont ook zijn grote vriend Guus, dus dat is voor hem een stuk gezelliger dan thuis. Enzo kan ook altijd nog naar Den Helder, waar zijn andere grote vriend Rens woont. Voor de ziekte van Xena maakt het niet uit of er huisdieren in huis zijn. Uiteraard moet er wel de nodige hygiëne in acht genomen worden, dus als je hem aait of hij likt ons dan gelijk je handen wassen en desinfecteren. Ook moeten we meer stofzuigen enz. Het is voor ons niet van toepassing, maar Xena mag bijvoorbeeld geen kattenbakken verschonen of konijnenhokken/paardenstallen e.d. uitmesten, omdat dat een grote bron van bacterieën is. Vroeger gold overigens wel dat bij de constatering van leukemie alle huisdieren de deur uit moesten, maar toen werden kinderen soms ook maandenlang in isolatie gehouden. De regels daarin zijn versoepeld. Zoals ze in het ziekenhuis altijd zeggen, logisch blijven nadenken, dan kun je veel zelf beredeneren.

Ik was ook nog bij de apotheek geweest om te kijken hoe we het probleem met het vieze drankje konden oplossen. Heerlijk als er zo meegedacht wordt, want ‘s avonds werden er 100 capsules gebracht met het medicijn, dus de komende maand kunnen we nog ff voort.

Meer weet ik over deze dag eigenlijk niet meer te vertellen en mocht me nog iets te binnen schieten, dan schrijf ik dat wel weer bij een andere dag!

xAnja

17 thoughts on “Dag 19 (22 november 2010)

 1. André & Monique

  Rustig aan hoor! Ik hoop dat je een beetje hebt kunnen slapen vannacht en dat je je nu weer wat beter voelt!! Een dikke knuffel!!XX

  Reply
 2. Opa und Helga

  guten morgen Anja,
  heute sind die Zeilen nur mal fuer Dich.
  Anja wir bewundern Dich und Deine Familie. Wir moechten Dir auch sagen, dass Du eine wundervolle und bemerkenswerte Mutter bist. Nur Anja jetzt ist es Zeit, dass Du auch ein bisschen an Dich denkst, denn Du schreibst selbst, was fuer eine lange Leidenszeit vor Euch steht. Und um dies zu bewaeltigen: goenn Dir ein bisschen Ruhe damit Du weiterhin stark sein kannst. Du selbst hast ja Deine Unfallfolgen noch nicht ueberwunden.
  Es ist uns ein Anliegen, Dir dies zu sagen.
  Wir lieben Euch und schicken wieder viele, viele Sonnenstrahlen
  Dein Papa (Opa) und Helga

  Reply
 3. Ingrid

  Ik heb een paar dagen de computer nauwelijks aan gehad, maar het gaat niet echt lekker, hè 🙁 Ik hoop dat er snel weer roze-kralen-dagen komen en dat jij snel van je migraine af bent. Sterkte en een dikke knuffel voor jullie allemaal.

  Reply
 4. Mandy

  Hoi Anja
  Veel sterkte en ik hoop dat het vandaag beter gaat!!
  Ik ga de foto’s op een stickje zetten .

  Xxx aan iedereen mandy

  Reply
 5. Dorette

  Verbaasd het je? Mij niet. Jeetje Anja, je krijgt nogal wat voor je kiezen.
  En jij bent er altijd voor een ander en dan vergeet je af en toe jezelf.
  Dan kom je jezelf een keer tegen. Probeer zo mogelijk toch een beetje rust te nemen.
  Je hebt samen met je gezin nog een lange weg te gaan.

  Sterkte, ik hoop dat je koppie snel weer in orde is.

  Liefs Dorette

  Reply
 6. André & Monique

  Enzo is hier altijd welkom, ook als zijn verzorging jullie even teveel wordt. En we brengen hem ook meteen weer terug als jullie hem missen!

  XX

  Reply
 7. Ingrid

  Honden voelen zo goed aan als er iets aan de hand is. Ik moest wel lachen om zijn koppie op de eerste foto. Zo half weggedraaid met een blik van: als ik niet kijk, dan is het er misschien ook wel niet.

  Reply

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *